کتاب توی پرانتز (۲)
خواندن نظراتمعرفی کتاب توی پرانتز (۲)
«توی پرانتز (۲)» سید سعید هاشمی مجموعه متون طنزی درباره مسایل اجتماعی و فرهنگی مختلفی همچون استفاده از آب، اینترنت، مسئله کنکور، ماهواره، محیطزیست و....است:
«ماهواره یک رسانۀ شناختهشدهاست. همه آن را دیدهاند و شاید لمسش هم کردهاند. اما در هرجا تعریفی دارد. در بعضی کشورها، ماهواره خیلی خوب است. اگر ماهواره نباشد، انگار مردم آن کشور کر و کور هستند. مثل خیلی از کشورهای عربی.
این دسته از کشورهای عربی چون برنامههای تلویزیونی ندارند، مردمش مجبورند به ماهواره روی بیاورند. بالاخره نمیشود که صبح تا شب بنشینند و همدیگر را تماشا کنند. باید یک چیزی باشد که نگاهش کنند. حالا در بعضی از کشورهای عربی مشغولیاتی هست که مردم را سرگرم کند؛ مثلاً در مصر و سودان مردم صبح تا شب مشغول جنگ هستند و میزنند توی سروکلۀ همدیگر و حوصلهشان سر نمیرود. اما همهجا که اینجوری نیست.
در بعضی از کشورها هم ماهواره خیلی بد و بیتربیتی است، مثل کشور خودمان؛ چون برنامههایش با فرهنگ ما همخوانی ندارد. در کشور ما اگر کسی ماهواره بخرد یا باید رویش پرده بکشد و از دید دیگران پنهانش کند یا باید به همه بگوید که مثلاً ساعت خورشیدی خریدهام و روی پشت بام نصب کردهام.»
وقایع اختلافیه
امید مهدینژاد