دانلود و خرید کتاب عدالت اجتماعی از منظر لیبرالیسم بهمن فرقانی
تصویر جلد کتاب عدالت اجتماعی از منظر لیبرالیسم

کتاب عدالت اجتماعی از منظر لیبرالیسم

معرفی کتاب عدالت اجتماعی از منظر لیبرالیسم

آنچه که به‌صورت عمومی از معنای «عدالت» فهمیده می‌شود، رسیدن هرکس به حق خویش است. حق به‌معنای امتیازاتی بین افراد براساس ادعاهایشان. اما تخصیص امتیاز بین افراد با رضایت همه بسیار مشکل است. اگر هم بخواهیم نظامی بر این اساس طراحی کنیم، بر شدت مشکلات به‌صورت تصاعدی افزوده می‌شود. از نظر این کتاب، کاری را عادلانه می‌دانیم که آن را درست بپنداریم. تشخیص درستی یک عمل نیز در حیطهٔ اخلاق و بستر اجتماعی آن است. بنابراین، آزمون هر نظریه‌ای از عدالت اجتماعی به راستی‌آزمایی فلسفهٔ اخلاق و فلسفهٔ اجتماعی (چگونگی تبیین نظم اجتماعی) پشتیبان آن بازمی‌گردد. همانطور که از نام کتاب هم پیداست، «عدالت اجتماعی از منظر لیبرالیسم» می‌خواهد مبانی معرفت‌شناختی عدالت اجتماعی را از منظر لیبرالیسم تبیین کند. کتاب دو فصل سه فصل دارد که در بخش اول، نویسنده سعی کرده است تصویری روشن از مفاهیم نظریه‌های نظریه‌پردازانی چون امانوئل کانت، جان راولز و فون هایک ارائه دهد. در بخش دوم، با تعدیل مفهوم عدالت در قالب مفهوم انصاف، زمینه‌ها و کارکرد آن بررسی شده است. بخش سوم هم عدالت را از منظر اقتصادی بررسی کرده است.
ماکس وبر و جامعه‌شناسی اقتصادی
ریچارد سوئدبرگ
دموکراسی: مقدمه‌ای بر انتخاب عمومی
جان پاتریک گانینگ
ماکس وبر و جامعه‌شناسی شناخت
منوچهر آشتیانی
معمای هابرماس
لاسه توماسن
دموکراسی و انقلاب: از یونان باستان تا سرمایه‌داری مدرن
جرج نواک
سوسیالیسم و سرمایه‌داری: رساله‌ای روش مند درباره‌ی اقتصاد، سیاست و اخلاقیات
هانس هرمان هوپ
درباره‌‌ی دموکراسی
فیروز سالاریان
آزادسازی و عملکرد اقتصادی
موسی غنی‌نژاد
اشرافیت، سلطنت، دموکراسی: داستان حماقت و تباهیِ اخلاقی و اقتصادی
هانس هرمان هوپ
چرخش‌های لیبرالیسم
محمد توحیدفام
مونتسکیو و روسو؛ پیشگامان جامعه‌شناسی
امیل دورکیم
مبانی سرمایه‌داری
دیوید کوتس
فلسفه‌ی رالز
رابرت بی‌تالیس
بحران بی‌پایان: چگونه سرمایه‌ی مالی- انحصاری جهان را از آمریکا تا چین به رکود و آشوب می‌کشاند
جان بلامی‌فاستر
بررسی کارکردهای «انواع عقل» در سیاست‌گذاری عمومی جمهوری اسلامی‌ ایران
حسین قریب
مفاهیم کلیدی در اندیشه‌ی هابرماس
اندرو ادگار
درباره فردیت و فرم‌های اجتماعی
گئورگ زیمل
درسگفتارهایی درباره‌ فلسفه تاریخ
میخائیل پاپوف
مزایا و مشکلات جامعه تجاری: پاسخ آدام اسمیت به روسو
دنیس سی. راسموسن
اندیشه عدالت
آمارتیا سن
maryam_z
۱۳۹۸/۱۰/۱۰

پیشنهاد کتاب به : کسانی که تا الان هیچ گونه مطالعه ای در این زمینه نداشتند ؛ جناب فرقانی در این کتاب یک سری اطلاعات مقدماتی رو ارائه کردند که ممکنه به عنوان منبع تکمیلی به کار همه نیاد. عنوان کتاب فریب

- بیشتر
hamidreza_barzegar
۱۴۰۲/۰۵/۱۹

کتاب در خصوص مفاهیم عدالت و انصاف از منظر اجتماعی است. نویسنده معتقد است که نه تنها بین مفاهیم عدالت و انصاف، تفاوت وجود دارد، بلکه اساسا رسیدن به عدالت اجتماعی نسبی (و نه مطلق) جز از طریق اتخاذ رویکرد

- بیشتر
جواد
۱۳۹۸/۰۳/۱۷

کتاب چندان خوبی نبود من فکر میکردم اومده بیش تر گفته اما مبانی رو گفته چهار ستاره

اخلاقیاتی که هر فردی را از آزار دیگران، چه آزار مستقیم و چه آزار از طریق سد کردن راه او برای تعقیب آزادانه خیر خویش محافظت می‌کنند، اخلاقیاتی هستند که در آن واحد هم در دل او جای دارند و هم بیشترین نفع فرد در انتشار و تقویت آنها با کلام و عمل است... همین اخلاقیات هستند که در وهله نخست الزامات و تکالیف عدالت را شکل می‌دهند».
maryam_z
«عدالت نامی برای طبقه معینی از قواعد اخلاقی است که ربط نزدیک‌تری به ضروریات رفاه و سعادت انسانی دارند، بنابراین بیش از هر قاعده دیگر در هدایت زندگی حالت تکلیفی مطلق دارند، و مفهومی که دیدیم همان جوهر و همان ماهیت اندیشه عدالت را دارد، یعنی حقی که متعلق به فرد است، گواه و القا کننده این تکلیف الزام‌آورتر است».
maryam_z
اینکه چگونه به زندگیمان معنا می‌بخشیم، درک متفاوتی از مفهوم عدالت را باعث می‌شود. ما در معنا بخشیدن به زندگی ناگزیر به پذیرش مرکز ثقلی برای همسو کردن تمامی فعالیت‌ها و خواسته‌های خود هستیم. چیزی که به عنوان خیر برین تعریف می‌کنیم، ارزش یگانه‌ای است که تمامی ارزش‌های خوب ممکن را در خدمت خود می‌خواهد.
zizi
در آزمون عادلانه بودن یک رفتار، باید هر قضاوتی محدود به رفتار فرد معقول و قواعد تعمیم یافته متناظر با رفتار فردی باشد. در غیر این‌صورت عدالت یا بی‌عدالتی موضوعیتی نخواهد داشت. زمانی که به رفتار فرد با دیگران می‌پردازیم، نیازمند درک سازوکار شکل‌گیری نظام اجتماعی، چگونگی ساخت‌یافتگی آن و تعامل فرد با جمع هستیم.
zizi
در مفهوم خاص، عدالت را باید فقط محدود به رفتار موجود معقول و مختار دانست که یگانه معیار آزمون آن، انطباق هر رفتاری با قانون است.
zizi
چنانچه نظریه عدالت را برآمده از فلسفه اخلاق بدانیم، در این حالت از میان مصادیق متعدد بهروزی، سعادت و فضیلتی که هرکس به دنبال آن است،‌ تنها یک خیر برین، سهم و ارزش سایر اجزا را روشن کرده و مجموعه خیرهای دیگر را وسیله خود می‌سازد. بنابراین آزمون هر نظریه عدالتی را باید در راستی‌آزمایی آن خیر برین تعریف کرد.
zizi
در مفهومی عام کاری را عادلانه می‌دانیم که آن را درست بپنداریم و تشخیص درستی یک عمل نیز در حیطه اخلاق است. بر همین اساس تبیین مبانی معرفت‌شناختی عدالت از فلسفه اخلاق آغاز می‌شود.
zizi
با توجه به پیچیدگی تعیین حق، جامعه جهت حل منازعات و حل اختلافات بین افراد ناگزیر است به انصاف متوسل شود که دربردارنده قواعدی به‌مراتب انعطاف‌پذیرتر و گسترده‌تر از قواعد نظری است که در قالب قانون جهت اعمال حق عرضه می‌شود.
zizi
عدالت وضعیتی از تقسیم امتیازهای متعدد بین افراد بر اساس قواعد پذیرفته شده است. قواعدی که طی فرآیند آزمون و خطا جهت استفاده کارا از امکانات موجود خود را به اثبات رسانیده‌اند؛ اما استعلا یافتن این قواعد در قامت قانون به تعبیر کانت نیازمند حکم عقل است.
zizi
همه خواهان عدالت هستند زیرا عدالت از جمله قوای داوری عقل است که این امکان را فراهم می‌سازد تا نسبت به رفتار دیگران قضاوت کنیم.
zizi
مشاهده باخت کسانی که دوستشان می‌داریم باعث رنج‌مان می‌شود. حتی اگر گمان کنیم دیگران استحقاق برد را ندارند، همدردی با محرومان مجوزی برای زیر پا گذاشتن قواعد بازی ایجاد نمی‌کند
zizi

حجم

۱۱۹٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

حجم

۱۱۹٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
تومان