معرفی کتاب دومان
کتاب دومان نوشته عاطفه عزیزی و رمانی پرتنش درمورد زندگی دختری جوان است که میان فقر، فشار خانوادگی و خشونتی پنهان در اطرافش گیر افتاده است. رمان حاضر از کوچهها و خانهای فرسوده آغاز میشود و خیلی زود به موقعیتی هولناک میرسد که مسیر زندگی شخصیت اصلی را زیرورو میکند. این کتاب را نشر سنجاق منتشر کرده است. جابهجایی سریع میان زندگی روزمره و ترسی که ناگهان همهچیز را در خود میبلعد، ویژگی دومان است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب دومان
کتاب دومان نوشتهی عاطفه عزیزی و رمانی عاشقانه و پرتعلیق در بستری اجتماعی است؛ بستری که در آن فشار اقتصادی، ناامنی، اعتیاد، زورگویی و نابرابری مستقیماً بر سرنوشت شخصیتها اثر میگذارند. راوی دختری به نام جانان است؛ معلمی جوان که باید بار خانه، مراقبت از مادر و برادرش و مقابله با مردی آزارگر را به دوش بکشد. فضای آغازین اثر از خیابان و آموزشگاه تا محلهای فرودست و خانهای پرتنش، تصویری روشن از زندگی جانان میسازد و سپس اثر بهسوی موقعیتی میرود که ترس، اجبار و بلاتکلیفی در آن پررنگ میشود.
کتاب دومان بر تضادهای طبقاتی هم تمرکز کرده است؛ از یکسو خانهای نمور و پر از بدهی را میبینید و از سوی دیگر فضایی اشرافی، محافظتشده و آکنده از قدرت. شخصیتهای فرعی هم هرکدام وظیفهی مشخصی دارند؛ از مادر خسته و برادر آسیبپذیر جانان گرفته است تا مردان تهدیدگر محله و ساکنان عمارت که هرکدام بخشی از فشار روانی رمان را میسازند. دومان در لایهی احساسی خود بر ترس، درماندگی، خشم و میل به بقا استوار است. اثر با زاویهدید اولشخص روایت میشود؛ ازاینرو بیواسطه شاهد اضطراب و آشفتگی جانان هستید.
خلاصه داستان دومان
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
جانان، دختر ۲۴ساله و معلم زبان، پس از مرگ پدرش در خانهای پرتنش با مادر، برادر کوچک و ناپدری معتادش زندگی میکند. او هر روز میان کار، نگرانی مالی و مزاحمتهای مردان اطرافش دستوپنجه نرم میکند؛ تااینکه یک اتفاق ظاهراً عادی در خیابان، به دامش میاندازد. جانان ربوده میشود و به عمارتی بزرگ و مرموز میرسد؛ جایی که مردی قدرتمند به نام اردشیر او را وادار میکند در آنجا بماند و کار کند. تهدید خانواده، بهویژه برادرش، جانان را در موقعیتی قرار میدهد که راه گریزی برایش باقی نمیماند.
چرا باید کتاب دومان را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب دومان را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- رمان حاضر فشار زندگی در یک خانوادهی آسیبدیده را از زاویهدید شخصیت اصلی نشان میدهد.
- تقابل میان فقر و قدرت، محلهی فرودست و عمارت اشرافی از محورهای مهم اثر است.
- زاویهدید اولشخص باعث میشود ترس، خشم و بلاتکلیفی شخصیت بیواسطه به مخاطب منتقل شود.
خواندن کتاب دومان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب دومان به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای عاشقانه و پرتعلیق ایرانی.
- خوانندگانی که به رمان با راوی زن و تمرکز بر تجربهی زیستهی او علاقه دارند.
- کسانی که مایلند رمانهایی دربارهی فقر، خشونت خانگی و نابرابری اجتماعی را بخوانند.
- مخاطبانی که از فضاهای پرتنش، عمارتهای مرموز و رابطههای مبتنیبر قدرت و ترس در ادبیات داستانی معاصر ایران لذت میبرند.
- خوانندگانی که دوست دارند مسیر مقاومت یک شخصیت در موقعیتی بسته و ناامن را دنبال کنند.
بخشی از کتاب دومان
«شب بود سیاهی همه جا را فرا گرفته بود بازهم دم پنجره اتاقم ایستاده بودم و به ماه نگاه میکردم فکر میکردم که تا کی باید تسلیم باشم در مقابل زورگوییهای مردی که حتی نمیدانستم به چه قصدی من را به اجبار در عمارتش نگه داشته بود؛ چند روز از آخرین برخوردم با اردلان میگذشت و من تا جایی که میتوانستم سعی میکردم برخوردی با او نداشته باشم، نگار و حمیرا حتی مهلقا خانم هم شک کرده بودند ولی من هر بار بهانه ایی میاوردم دخترها چند باری سعی کردن دلیل حال بدم را بفهمند اما من چیزی نمیگفتم، اصلا چه میگفتم؟! میگفتم اسیر شدم در این قصر جهنمی باور میکردند؟ به فرض که باور کنند چه کمکی میتوانستند بکنند اصلا شاید همین دردودل بی فایده باعث میشد توی دردسر بیوفتند، در این چند شبی که گذشته بود هیچ شبی راحت چشم روی هم نزاشته بودم، چندین بار سعی کردم سر از کارشان دربیاورم اما ترسم مانع از شجاعت و جسارتم میشد و من هر لحظه کفری تر از بی عرضه بودنم نفس عمیقی کشیدم و پنجره را بستم روی تخت دراز کشیدم نگاهی به ساعت کنار تخت انداختم که ۳ بامداد را نشان میداد با خستگی چشمهایم را بستم چند ثانیه نگذشته بود که چیزی محکم به پنجره اتاقم خورد»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب دومان و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | دومان |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۰۸۲۱۰۷۶ |
| تعداد صفحهها | ۴۱۳ صفحه |
| قیمت کتاب | ۶۴۰۰۰ تومان |
به نظرم قشنگ بود شخصیت عماد رو خیلی دوست داشتم در کل خوب بود،پیشنهاد میکنم👍🏻
من این کتاب و خریدم و خوندم واقعا قشنگ بود هیجان انگیز بود.جوری که تو ۲ روز کل کتاب و تموم کردم. پیشنهاد میکنم حتما ممنون از نویسنده عزیزخاانم عاطفه عزیزی ❤️
واقعا بینظیر بود چقدر شخصیت های داستان رو دوست داشتم اصلا دلم نمیخواست داستانش تموم بشه یکی از بهترین رمانهایی بود که خوندم
داستان عاشقانه پر تعلیقی بود از خواندنش لذت بردم
اولش فکر نمی کردم انقدر با داستان ارتباط بگیرم ولی هرچی جلوتر رفتم بیشتر خوشم اومد. شخصیت ها برام واقعی و دوست داشتنی بودن و پایانش هم واقعا راضی کننده بود. پیشنهاد میکنم.👍
به نظرم قشنگ بود ،قسمت های عاشقانه اش رو خیلی دوست داشتم
خوب بود؛ارزش خوندن داره ممنون از نویسنده
رفت تو لیست رمانایی که دوست داشتم
یک ستاره هم زیاد هست، هیچوقت استفاده از ادبیات عریان ، جای محتوای هنری واقعی رو نمیگیره
واقعا حیف وقت
دوست ندارم. لطفا پاکش کنین