معرفی و دانلود کتاب وحشت در ساحل نیل + خلاصه رایگان

سیدسعید هاشمی
انتشارات:
به نشر

معرفی کتاب وحشت در ساحل نیل

کتاب وحشت در ساحل نیل (روایتی از زندگی و شهادت محمد بن ابی بکر) نوشته سیدسعید هاشمی و داستانی درمورد زندگی و شهادت محمد بن‌ابی‌بکر است؛ شخصیتی که در یکی از پرتنش‌ترین دوره‌های تاریخ اسلام رشد می‌کند و از کودکی با نام‌هایی چون ابوبکر، اسما، جعفر بن‌ابی‌طالب و علی بن‌ابی‌طالب گره می‌خورد. این داستان از زاویه‌ی دید اول‌شخص ماجراهای تاریخی را به تجربه‌ای نزدیک‌تر و ملموس‌تر تبدیل می‌کند. این کتاب را به نشر منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب وحشت در ساحل نیل اثر سیدسعید هاشمی

کتاب وحشت در ساحل نیل (روایتی از زندگی و شهادت محمد بن ابی بکر)، نوشته‌ی سیدسعید هاشمی، روایت زندگی محمد بن‌ابی‌بکر را از لحظه‌ی تولدش در مسیر حجه‌الوداع آغاز می‌کند و او را در میان رخدادهایی قرار می‌دهد که فقط شرح یک زندگی شخصی نیستند؛ بلکه تصویری از کشمکش‌های سیاسی، اعتقادی و عاطفی آن دوره هم به دست می‌دهند. راوی از ابتدا خود را فرزند ابوبکر و اسما (دختر عمیس) معرفی می‌کند؛ کودکی که بعدتر در خانه‌ی علی بن‌ابی‌طالب بزرگ می‌شود. این جابه‌جایی، مسیر نگاه و هویت او را شکل می‌دهد.

داستان وحشت در ساحل نیل از مهاجرت به حبشه و ماجرای نجاشی تا غدیر، روزهای پس از وفات پیامبر، درگذشت حضرت فاطمه (س)، سال‌های خلافت عمر و عثمان و برخورد با چهره‌هایی چون ابوذر، عمار، معاویه و مروان را روایت می‌کند. این کتاب تاریخ را نه از فاصله‌ی دور، بلکه از درون خانه‌ها، گفت‌وگوها، اشک‌ها، خشم‌ها و تردیدها نشان می‌دهد. شخصیت اصلی فقط شاهد نیست؛ او به‌تدریج از کودکی شنونده به جوانی تبدیل می‌شود که می‌خواهد جای خود را در میان درگیری‌ها پیدا کند.

وحشت در ساحل نیل بر تنش، سوگواری، وفاداری و انتخاب‌های دشوار تکیه دارد. بخش مهمی از داستان به رابطه‌ی محمد بن‌ابی‌بکر با علی بن‌ابی‌طالب اختصاص دارد؛ رابطه‌ای که در آن تربیت، عبادت، عدالت‌خواهی و حساسیت نسبت به قدرت در هم می‌آمیزند. روایت اول‌شخص باعث شده است رخدادهای شناخته‌شده، حالت گزارشگری نداشته باشند و بیشتر به خاطره، اعتراف و بازخوانی یک زندگی شبیه شوند. همین ویژگی این کتاب را به داستانی تبدیل کرده است که هم بر شخصیت‌پردازی تکیه دارد و هم بر بازسازی فضای پرالتهاب روزگار راوی.

خلاصه داستان وحشت در ساحل نیل

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
محمد بن‌ابی‌بکر، راوی کتاب، از تولدش در مسیر حجه‌الوداع شروع و با تکیه بر گفته‌های مادرش و خاطرات خودش گذشته را روایت می‌کند. او از خانواده‌ی مادری‌اش، از جعفر بن‌ابی‌طالب، از ماجرای غدیر و از روزهای تلخ پس از وفات پیامبر می‌گوید. بعد از مرگ ابوبکر، محمد وارد خانه‌ی علی می‌شود و زیر تأثیر رفتار، عبادت و نگاه او به عدالت رشد می‌کند. هرچه سنش بالاتر می‌رود، بیشتر با اختلاف‌های سیاسی و رفتار حاکمان آشنا می‌شود؛ از ماجرای شورا و خلافت عثمان تا برخورد با ابوذر و عمار. این مسیر کم‌کم از یک خاطره‌ی خانوادگی به روایت شکل‌گیری موضع و شخصیت محمد بن‌ابی‌بکر تبدیل می‌شود.

چرا باید کتاب وحشت در ساحل نیل را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب وحشت در ساحل نیل را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب زندگی محمد بن‌ابی‌بکر را از زاویه‌ای نزدیک نشان می‌دهد.
  • روایت اول‌شخص، رخدادهای بزرگ را به تجربه‌هایی ملموس و انسانی تبدیل می‌کند.
  • بخش‌های مختلف داستان، پیوند میان زندگی خانوادگی، تربیت دینی و کشمکش سیاسی را روشن می‌کنند.
  • این داستان برای شناخت رابطه‌ی محمد بن‌ابی‌بکر با علی بن‌ابی‌طالب و تأثیر آن بر شکل‌گیری شخصیت او مفید است.
  • ماجراهای مربوط به ابوذر، عمار، شورا و خلافت عثمان، فضای پرتنش آن دوره را با جزئیات بیشتری نشان می‌دهند.

خواندن کتاب وحشت در ساحل نیل را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب وحشت در ساحل نیل به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به رمان‌های تاریخی ایران با محوریت شخصیت‌های صدر اسلام.
  • خوانندگانی که می‌خواهند با زندگی محمد بن‌ابی‌بکر و جایگاه او آشناتر شوند.
  • کسانی که به داستان‌هایی درباره‌ی واقعه‌ی غدیر، سال‌های پس از وفات پیامبر اسلام و اختلاف‌های سیاسی آن دوره علاقه دارند.
  • مخاطبانی که از مطالعه‌ی داستان‌هایی با درون‌مایه‌ی وفاداری، عدالت و انتخاب‌های دشوار لذت می‌برند.
  • خوانندگانی که دوست دارند تاریخ را از خلال خاطره، گفت‌وگو و تجربه‌ی زیسته‌ی یک راوی دنبال کنند.

درباره سیدسعید هاشمی

سیدسعید هاشمی، زاده‌ی ۶ بهمن ۱۳۵۳ در قم، شاعر و نویسنده‌ی حوزه‌ی کودک و نوجوان و از معدود شاعران معاصر به شمار می‌آید که در زمینه‌ی طنز کودک و نوجوان نیز فعالیت داشته است. او از نوجوانی به نوشتن طنز و سرودن شعر برای کودکان و نوجوانان روی آورد و در ۱۷سالگی به عضویت تحریریه‌ی ماهنامه‌ی «سلام بچه‌ها» درآمد. هاشمی مدتی سردبیر ماهنامه‌ی «مهیار» بود و همچنین از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ سردبیری ماهنامه‌ی «سلام بچه‌ها» را بر عهده داشت.

او از آبان ۱۳۹۴ مجله‌ی طنز و کاریکاتور «لوبیای سحرآمیز» را برای کودکان و نوجوانان منتشر کرد. برخی از آثار او، ازجمله «شاعر گنجشک‌ها»، به زبان انگلیسی ترجمه شده‌اند. آثار سیدسعید هاشمی در حوزه‌های شعر، داستان و نثر ادبی منتشر شده‌اند و از میان آن‌ها می‌توان به «وحشت در ساحل نیل»، «شاعر گنجشک‌ها»، «فصلی پر از شعر و گیلاس»، «توی پرانتز»، «محله‌ی میکروب‌خان» و «از نوک خودکار من گل می‌چکد» اشاره کرد. او علاوه‌بر نویسندگی در جشنواره‌های مختلف ادبی نیز به‌عنوان داور حضور داشته است.

جوایز و افتخارات نویسنده

سیدسعید هاشمی در طول فعالیت ادبی خود جوایز و افتخارات متعددی کسب کرده است. مجموعه‌ی طنز «توی پرانتز» در سال ۱۳۹۰ به‌عنوان خنده‌دارترین کتاب سال در جشنواره‌ی خنده‌ی فراخ انتخاب شد. همچنین مجموعه‌ی طنز «محله‌ی میکروب‌خان» در سال ۱۳۸۹ علاوه‌بر کسب عنوان خنده‌دارترین کتاب سال در همین جشنواره، به‌عنوان اثر برگزیده‌ی دوازدهمین جشنواره‌ی کتاب سلام شناخته شد. این نویسنده در سال ۱۳۸۶ برای نگارش داستان بلند طنز «روزهای زندگی یک دیکتاتور نسبتاً بزرگ» موفق به دریافت دیپلم افتخار و عنوان برگزیده‌ی بخش طنز هشتمین جشنواره‌ی مطبوعات کودک و نوجوان کانون پرورش فکری شد. کتاب «از نوک خودکار من گل می‌چکد» در سال ۱۳۹۵ در بخش شعر کودک چهاردهمین جشنواره‌ی ادبی قلم زرین شایسته‌ی تقدیر شناخته شد.

بخشی از کتاب وحشت در ساحل نیل

«عثمان سیزده سال خلیفه بود. در این سیزده سال مثل عمر از علی کمک می‌گرفت. با او مشورت می‌کرد و به او اعتماد داشت. اما بیشتر اصحاب پیامبر به او انتقاد داشتند. عثمان در مدینه قصر بزرگی برای خود ساخته بود و غلامان و کنیزان زیادی در آن رفت‌وآمد می‌کردند و از عثمان و خانواده‌اش فرمان می‌بردند. این‌ها را می‌شد تحمل کرد اما این‌که اصحاب پیامبر را پراکنده کرده بود و دشمنان پیامبر را دور خودش جمع کرده بود و به آن‌ها مقام داده بود، برای من و برای اصحاب پیامبر، غیر قابل تحمل بود. اولین چیزی که علی را ناراحت کرد، دشمنی با ابوذر بود. ابوذر آن روزها در شام بود. شنیده بودم که در شام با معاویه درگیر می‌شد و هر وقت معاویه همراه با خَدَم و حَشَمش از گذرگاه می‌گذشت، جلوی اسب و غلامان او را می‌گرفت و به نصیحت او می‌پرداخت. من این‌ها را از افراد زیادی که از شام به مدینه می‌آمدند، می‌شنیدم...»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب وحشت در ساحل نیل و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابوحشت در ساحل نیل
عنوان دیگرروایتی از زندگی و شهادت محمد بن ابی بکر
موضوعداستان کودک و نوجوانان
نویسندهسیدسعید هاشمی
انتشاراتبه نشر
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۱۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.