معرفی کتاب پازل خدایی من
کتاب پازل خدایی من نوشته کلر ژوبرت توسط به نشر برای کودکان گروه سنی ب منتشر شده است. این مجموعه داستان کوتاه با تکیه بر پرسشهای کودکان دربارهی خدا، آفرینش، نعمتها و عبادت، موقعیتهای روزمره را به گفتوگوهایی صمیمانه تبدیل کرده است. کتاب حاضر از دل سؤالهای سادهای شروع میشود که پاسخ آنها مستقیم و خطابهوار نیست؛ بلکه بهتدریج و از راه مثال، تجربه و خیال شکل میگیرد. این ویژگی، فضای کتاب را از پاسخهای آماده دور و آن را به همراهی با ذهن پرسشگر کودک نزدیکتر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پازل خدایی من اثر کلر ژوبرت
کتاب پازل خدایی من نوشتهی کلر ژوبرت و مجموعهای از داستانهای کوتاه و بههمپیوسته برای کودکان گروه سنی ب است که محور آنها پرسشهای این کودکان دربارهی خدا و جهان اطرافشان است. کتاب بهسراغ سؤالهایی میرود که معمولاً در ذهن کودک شکل میگیرند؛ خدا چه شکلی است، چرا دیده نمیشود، چه کسی او را آفریده و نعمتهای او را چطور میشود شناخت. نویسنده بهجای آنکه پاسخها را بهصورت قطعی و یکباره ارائه کند، موقعیتهایی خانوادگی و مدرسهای میسازد تا فکرکردن، مقایسهکردن و کشفکردن در دل داستان پیش برود. فضای اثر بیشتر بر کنجکاوی، مکث و فهم تدریجی استوار است.
در چند داستان کوتاه این کتاب، هر بار یک سؤال مشخص در مرکز قرار میگیرد. در بخشی از کتاب پازل خدایی من، کودک با پازل دانستههایش دربارهی خدا را کنار هم میگذارد و از تصویر ناتمام به فهمی بزرگتر میرسد. در داستانی دیگر گفتوگو با مادر هنگام دوختن عروسک به پرسش مهم آفرینش میرسد. در داستانی دیگر کلاس درس و نقاشی نعمتهای خدا به فرصتی برای دیدن مهربانی میان موجودات تبدیل میشود. حتی پرسش دربارهی عنکبوت، پشه یا نماز هم در این کتاب بهانهای برای فکرکردن به نظم، فایده و نسبت انسان با خداست. اثر فقط مجموعهای از جوابها نیست؛ تصویری از شکلگرفتن ایمان و شناخت در زندگی روزانه ارائه داده است.
کتاب پازل خدایی من پرسشهایی را مطرح میکند که لایههای فکری جدی دارند. شخصیت اصلی در هر داستان با یک ابهام روبهرو میشود و پاسخ را از راه گفتوگو با پدر، مادر، بابابزرگ یا معلم دنبال میکند. بزرگترها در این داستانها نقش پاسخدهندهی مطلق ندارند؛ آنها بیشتر مسیر فکر را باز میکنند و کودک را به دیدن نسبت میان تجربههای ساده و مفاهیم بزرگتر میرسانند. به همین دلیل کتاب حاضر بیش از آنکه بر نتیجهی نهایی تکیه کند، بر فرایند سؤالکردن و آرامآرام فهمیدن تمرکز کرده است.
تصویرگری پازل خدایی من بر عهدهی اسماعیل چشرخ بوده است.
خلاصه کتاب پازل خدایی من
پازل خدایی من از جایی شروع میشود که یک کودک میخواهد بداند خدا چگونه است و چرا دیده و شنیده نمیشود. شخصیتهای کودک در این کتاب در برخورد با پازل، عروسکدوزی مادر، نقاشی کلاس، دیدن عنکبوت و گفتوگو با بابابزرگ، هر بار با پرسشی تازه روبهرو میشوند. پاسخها در کتاب بهشکل مثال و شرح تجربه پیش میروند؛ یعنی دانستههای کوچک مثل تکههای پازل در کنار هم قرار میگیرند، آفرینش با نمونهای ملموس توضیح داده میشود و عبادت از زاویهی توجهکردن معنا پیدا میکند. مسیر داستانها نشان میدهد که شناخت خدا در ذهن کودک، یک جواب کوتاه نیست؛ مجموعهای از کشفهای پیدرپی است.
چرا باید کتاب پازل خدایی من را بخوانیم؟
دلایل خواندن پازل خدایی من را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب پرسشهای رایج کودکان دربارهی خدا را در قالب موقعیتهای ملموس در خانه و مدرسه مطرح میکند.
- کودکان گروه سنی ب در این اثر با شیوهای آشنا میشود که در آن پاسخها از راه مثال، گفتوگو و تجربه شکل میگیرند.
- داستانها نشان میدهند مفاهیمی مثل آفرینش، نعمت و عبادت چطور میتواند به زندگی روزمره پیوند بخورد.
- اثر به بزرگترها ایده میدهد که چگونه به سؤالهای اعتقادی کودک، با حوصله و متناسب با دنیای او پاسخ دهند.
- کودکان از خلال داستانها میآموزند که سؤالکردن بخشی از فهمیدن است و لازم نیست همهچیز یکباره روشن شود.
خواندن کتاب پازل خدایی من را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن پازل خدایی من به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کودکان گروه سنی ب که دربارهی خدا، آفرینش و دلیل بعضی پدیدهها سؤالهای پیدرپی دارند.
- والدینی که میخواهند برای گفتوگوهای اعتقادی با فرزندشان نمونههایی ملموس در اختیار داشته باشند.
- مربیان و آموزگارانی که بهدنبال داستانهایی برای طرح بحث دربارهی نعمت، مهربانی و عبادت هستند.
- خوانندگانی که میخواهند مفاهیم دینی را از زاویهی ذهن پرسشگر کودک دنبال کنند.
درباره کلر ژوبرت
کلر ژوبرت (Claire Jobert)، نویسندهی فرانسوی، در سال ۱۹۶۱ میلادی در پاریس متولد شد و سالهای کودکی خود را نیز در همین شهر سپری کرد. او در ۱۹سالگی به دین اسلام گروید. کلر ژوبرت که از سال ۱۳۶۲ همراه با همسر ایرانیاش در ایران ساکن شده، دارای مدرک کارشناسی در رشتهی علوم تربیتی، کارشناسیارشد ادبیات کودک (بهصورت آموزش از راه دور از دانشگاه لومَن فرانسه) و همچنین تحصیلات حوزوی در سطح دو است. ازجمله آثار او میتوان به کتابهای «شکر خدا»، «لینالونا»، «سؤال موموکی»، «با...با...باشه و دو داستان دیگر»، «هزار بوسه پرپری و دو داستان دیگر»، «آرزوی زنبورک»، «دعای موش کوچولو»، «اگر من جای تو بودم» و «امینترین دوست» اشاره کرد.
جوایز و افتخارات نویسنده
کلر ژوبرت برای نگارش کتاب «در جستوجوی خدا» موفق به دریافت دو جایزه از جشنوارهی کتاب سلام و جشنوارهی کتابهای کمکآموزشی رشد شد. همچنین کتاب «خداحافظ راکون پیر» به قلم او سه جایزه از جشنوارهی کتاب سلام، جایزهی پروین اعتصامی و کتاب سال شهید غنیپور را دریافت کرد.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب پازل خدایی من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | پازل خدایی من |
| موضوع | داستان کودک و نوجوانان |