دانلود و خرید کتاب پاریس از دور نمایان شد علی‌اکبر شیروانی
تصویر جلد کتاب پاریس از دور نمایان شد

کتاب پاریس از دور نمایان شد

معرفی کتاب پاریس از دور نمایان شد

«پاریس از دور نمایان شد»، توصیف شهر پاریس به روایت مسافران قاجاری است که علی اکبر شیروانی، آنها را گردآوری کرده است.

چند ویژگی خاص، سفرنامه‌نویسی در دورۀ قاجار را رونق داد. بهبود شرایط حمل و نقل را می‌شود مهم‌ترین ویژگی دانست. قطار و اتومبیل سفر را تسهیل کرد و از رنج و زمان سفر کاست. از سوی دیگر دورۀ قاجار مصادف شد با دورۀ اول استعمار غرب. تاجران و سیاستمداران کشورهای غربی، منظم و با برنامه به کشورهای شرقی سفر کردند و رفته‌رفته پای مسافران شرقی به غرب را گشودند. روایت مسافران غربی از شرق در دورۀ پیش از قاجار دیده می‌شود اما در دورۀ قاجار بود که شیوع روایت‌گری مسافران شرقی از غرب آغاز شد.

در بخشی از این سفرنامه‌ها پیرامون پاریس می‌خوانیم:

شهر پاریس شأنش اجل از آن است که کسی بتواند چگونگی آن را بنویسد. همین‌قدر در جلالت قدر این شهر بس است که در موقع اکسپوزیسیون تقریباً دو میلیون مهمان در خودش می‌پذیرد بدون آنکه نانش گرانتر یا نظمش کمتر بشود. امشب از گار راه افتاده، از خیابان شانزه‌لیزه عبور کرده، از درب اکسپوزیسیون رد شده، به هتل که منزل در آنجا گرفته شده رسیده، پیاده شدیم. خدّام هتل چون پیش از وقت مسبوق بودند دم درب هتل احترام به جا آورده، یکی پیش افتاده، در وسط دالان دم درب اتاق کوچکی که یک نیمکت داشت و تقریباً شش نفر تنگ هم در آن اتاق می‌توانستند بایستند ایستاد. من گمان کردم که از اینجا باید دالان را بدون آنکه کسی جلو باشد خودمان برویم. از او رد شدم. شازده‌فر گفت در همین اتاق بفرمائید.

با شازده‌فر و کنت در آن اتاق رفته، روی آن نیمکت نشستیم. خود آن پیشخدمت هم که جلو ما بود آمد توی اتاق، در را بست. اطراف این اتاق شیشه است و فواصلش ستون‌های چوبی و سقفش هم شیشه.

fateme
۱۳۹۹/۰۹/۰۹

داستان اول خیلی خوب بود ، به من خیلی چسبید. اما دیگه برای بعدیا حوصله ام نکشید‌. شاید چون دومی دوباره از اول همون چیزاییو توضیح میداد که اولی توضیحش میداد‌. اما حقیقتا دلم رو به درد میاورد. این نوشته ها

- بیشتر
negargh
۱۳۹۷/۰۱/۳۱

کاش فهرست رو هم بذارید. خیلی کمک می کنه.

« امید »
۱۳۹۸/۰۲/۰۳

دارم میخونم زیاد جذاب نیست از همین نشر کتاب چادر کردیم رفتیم تماشا جذاب‌تره

sam b
۱۴۰۰/۱۰/۰۹

کتاب جالبیه، بخش های اول کتاب برای من جذابیت بیشتری داشت هر چی بیشتر ادامه دادم یه جور تکرار رو احساس کردم با توجه به این که هرکس از دیدگاه خودش پاریس رو توصیف میکنه قابل چشم پوشی هست. ارزش

- بیشتر
shfame
۱۳۹۹/۱۱/۳۰

من عاشق سفرنامه هستم و‌خوندن این سفرنامه مخصوصا با سبک نوشتاری اون زمان خیلی جالبه

2m,z,s
۱۴۰۲/۰۶/۰۵

این همه میرفتن فرنگستان میدیدن ولذت می بردن و به به و چه چه می کردن، به عقلشون نمی رسید بیان تو کشور خودشون اجرا کنند.خوبه همه هم وزیر و وکیل بودن....

ZARGOL7
۱۴۰۲/۰۵/۱۸

کتاب روایت سفر افرادی از دوران قاجار به پاریسه. بعضی مطالب مدام در روایت افراد مختلف تکرار می‌شد که شاید خوندنش چندین‌باره‌شون خسته‌کننده باشه اما خب این موضوع اشتراکات رو نشون میده. مثلا همه‌ی راویان از تعداد چراغ‌ها و روشنایی

- بیشتر
hedayat Homa
۱۴۰۰/۰۱/۱۹

خیلی کتاب خوبی است ،این شرحی که از زیبایی وتمیز بودن پاریس می دادند مرا به این فکر می انداخت که جهانگردانی که به ایران می آیند در سفر نامه ی خود چه می نویسند؟ اینها همگی شازده و پولدار

- بیشتر
Peyman N
۱۳۹۷/۱۲/۲۱

خوب بود

کامکار
۱۳۹۷/۰۹/۲۱

این کتاب ، کتاب جالبیه و قابل تامل که نشون میده این حکومت قاجار چجور افرادی و چه صدماتی زدن در کل کتابی قابل تامل هشدار 🚫 لطفا ندید بدید ها نخونند

واقعاً خیلی مورد تعجب است که اهل فرنگستان به خصوص پاریس با این همه لافی که در علم و تربیت می‌زنند و الحق دارا هم هستند چرا در فقرۀ شهوت‌پرستی و بی‌عصمتی که عقلاً تجرّی در این دو صفت مردود و ضد علم و تربیت است این طور بی‌غیرت و لاابالی هستند. مثلاً اگر به یک نفر فرنگی بگویند از اینجا پاشو آنجا بنشین دُوَل خبر می‌کند که من هنر و غیرتم نمی‌تواند این حرف سخت را قبول کند ولی هر چه زنش بیشتر فاسق داشته باشد خوشحال‌تر است. جانم غیرت. واقعاً مرد باید غیرت داشته باشد.
منمشتعلعشقعلیمچکنم
معروف است که غصه از عمر می‌کاهد اینان که ابداً غصه ندارند باید هرگز نمیرند.
کاربر ۱۶۳۰۲۳۸
ما گاهی با شهری رفاقت می‌کنیم، گاهی نسبت به شهر بی‌تفاوتیم و گاهی خصومت و دشمنی داریم. شهرها شبیه آدم‌هایند. تکلیف رابطۀ ما با آدم‌ها شخص است، می‌دانیم چرا با یکی دوستی و با دیگری عناد داریم، چرا با یکی راحتیم و با دیگری سخت کنار می‌آییم. اما با چه معیاری شهری را دوست داریم یا دوست نداریم
کامکار
تقریباً همان بلائی را که در طهران در تفرّجگاه‌ها گداها به روز آدم می‌آورند اینجا زنهای بدکاره. حُسن آنجا آنست که اگر شخص بخواهد سائل را رد نکند به یک قران یا کمتر قانعند و اگر اینجا بخواهند سؤال را رد نکنند باید دویست فرانک یا بیشتر بدهد. خیلی وضع ناپسندی دارند و یقین است آخرش خودشان به رکاکت این کار برخورده، موقوف خواهند کرد.
Peyman N
راستی بیسمارک چه خوب گفت که پاریس قهوه‌خانه و تماشاگاه دنیاست. باید شخص در دُوَل دیگر کار بکند و برای رفع خستگی از کار به پاریس برود.
sam b
میزها به اندازۀ چهار نفر و سه نفر و دو نفر دارد که به دور آنها نشسته، غذا می‌خورند. خیلی غذاهای خوب می‌دهند.
sam b
می‌گفت چون دیگر در پاریس جا نیست و تمام هتل‌ها پر است و این هتل خیلی با شأن و نزدیک به اکسپوزیسیون است این سه اتاق را با هزار معرکه به روزی صد و بیست فرانک کرایه کردم که تقریباً روزی بیست و پنج تومان پول ایران می‌شود. من یاد خانه‌های شهر طهران که هفت ـ هشت اتاق و حوض و باغچه و آب‌انباری و حمام سرخانه دارد و ماهی پانزده تومان کرایه می‌کنند افتادم. بنگ از سرم پرید. صدایم درنیامد ولی به قول میرزا احمد خان که می‌گوید اگرچه صد من کاشتیم نود من برداشتیم اما گندمش گندم بود.
Rsi Sd
حتی در حین غذا خوردن دیدم که هم طعام می‌خورند و هم مشغول به خواندن روزنامه بودند. پرسیدم مگر ممکن نیست بعد از غذا بخوانید؟ گفتند فرصت نداریم، مشغله‌مان بسیار است و وقت کم، درین صورت نباید عمر بیهوده صرف شود. باز حیرت زده شده با خود گفتم سبحان الله، ما مخلوق عمرمان مادام عبث صرف می‌شود و هیچ افسوس نداریم و اینها دمی بیهوده نمی‌گذرانند.
کاربر ۱۶۳۰۲۳۸
بعد از سیر کتابخانه آمدیم به تماشای باغ وحش. چه باغ وحشی که انسان آرزو بکند که یکی از آن حیوانات وحشی شده، در آن باغ منزل داشته باشد. انواع تماشا در آنجا است
کاربر ۱۶۳۰۲۳۸
بعد اجزاء مخصوص آب پاشیدن که کفش چوبی به پا دارند لوله‌های خیلی بلند که هر دو ذرع مفصلش را پیچ و مهره گذارده‌اند و عراده‌های کوچک زیرش دارد می‌آورند و در کنار پیاده‌روهای تمام خیابان‌ها و کوچه‌ها در زمین ظرف‌های کوچک چدنی که قفل دارد کار گذارده‌اند در آنها را باز کرده، لوله را متصل می‌کنند و آن قدر می‌پاشند که آب در معبر جاری شده، مثل نهر در سوراخ‌های بغل سنگ پیاده‌رو فرو رفته، به مجرای بزرگ زیر خیابان داخل شده، در بیرون شهر جزو رودخانۀ سن می‌شود. بعد لوله‌ها را باز کرده، در آن کاسه‌های چدنی را مثل اول بسته، می‌روند و چون تمام خیابان‌ها و کوچه‌ها وسطش که کالسکه‌رو باشد تخته یا کوچک است که منظماً تراشیده و کار کرده‌اند و پیاده‌رو یک جور سنگ مصنوعی یکپارچه است گِل نمی‌شود. و این همۀ کارها از اول طلوع آفتاب تا چهار ساعت به ظهر مانده که اول بیدار شدن و عبور و مرور مردم است تمام می‌شود. بعد از ظهر هم یک دفعه مثل صبح آب می‌پاشند و هم اول غروب آفتاب که بعد از شام و مردم دوباره به حرکت می‌آیند.
منمشتعلعشقعلیمچکنم
هر کسی که در دنیا آمده باشد و پاریس را ندیده باشد مثل این است که هیچ در دنیا از عدم به وجود نیامده است. می‌توان بهشت روی زمین گفت. پاریس معدن علم است و هنر، نه علم و هنر بی‌ثمر.
پویا پانا
ابداً در تمام پاریس دین و مذهب و دیانت و معنویت و روحانیت و حقیقت و انسانیت و ناموس و عِرض و مردی و مردانیت و غیرت به هیچ وجه من الوجوه یافت نمی‌شود. دنیای محض، جهل محض، ظاهر محض، مجاز محض، ظلمت محض، ضلالت محض، گمراهی محض رواج دارد.
Tamim Nazari
همان شب وارد پاریس و عبورمان از این میدان بود. به مجرد نظر همۀ اوضاع شهر لندن از خاطر محو شدــ هر چه خوبان همه دارند تو تنها داری.
کاربر ۱۶۳۰۲۳۸
حتی در حین غذا خوردن دیدم که هم طعام می‌خورند و هم مشغول به خواندن روزنامه بودند. پرسیدم مگر ممکن نیست بعد از غذا بخوانید؟ گفتند فرصت نداریم، مشغله‌مان بسیار است و وقت کم، درین صورت نباید عمر بیهوده صرف شود. باز حیرت زده شده با خود گفتم سبحان الله، ما مخلوق عمرمان مادام عبث صرف می‌شود و هیچ افسوس نداریم و اینها دمی بیهوده نمی‌گذرانند.
کاربر ۱۶۳۰۲۳۸
معروف است که غصه از عمر می‌کاهد اینان که ابداً غصه ندارند باید هرگز نمیرند.
کاربر ۱۶۳۰۲۳۸
و نیز موسیقیان چنان می‌نواختند که فلک را گوش کر و ملک را بازیگر می‌داشت. متصل از روی تعجب به ذکر سبحان الله مشغول بودم که جنس انسان از تربیت تا به چه درجه ترقی می‌کند. در تمام آن شهر یک نفر با لباس چرکین ندیدم. بالجمله آن شب گذشت و بر عمر سالها افزود.
کاربر ۱۶۳۰۲۳۸
در میان فرانسه‌ها معروف است که خداوند سه چیز بر کسی کرامت فرماید پاریس برای او بهشت دنیا است و آن پول است و جوانی و خوشگلی. واقعاً هم این طور است.
کاربر ۱۶۳۰۲۳۸
در میان فرانسه‌ها معروف است که خداوند سه چیز بر کسی کرامت فرماید پاریس برای او بهشت دنیا است و آن پول است و جوانی و خوشگلی. واقعاً هم این طور است.
کاربر ۱۶۳۰۲۳۸
قدم به قدم باید پول داد تا خوش بود. در پاریس هلو و شلیلی بسیار خوب دیدم ولی دانه‌ای به هشت فرانک خریدم، همچنین انگور خوشه‌ای ده فرانک، یک فنجان چایی دو فرانک. از همین قرار سایر معلوم می‌شود.
کاربر ۱۶۳۰۲۳۸
دنیای محض، جهل محض، ظاهر محض، مجاز محض، ظلمت محض، ضلالت محض، گمراهی محض رواج دارد. خداوند شخص را از توقف درین جاها حفظ فرماید و اهل اسلام را به این ولایت نیاورد و مسلمی را در اینجاها نمی‌راندــ معنی الدنیا سجن المؤمن و جنۀ الکافر.
کاربر ۱۶۳۰۲۳۸

حجم

۴۳۷٫۸ کیلوبایت

تعداد صفحه‌ها

۲۲۷ صفحه

حجم

۴۳۷٫۸ کیلوبایت

تعداد صفحه‌ها

۲۲۷ صفحه

قیمت:
۹۹,۰۰۰
تومان