کتاب آخرین بچه سرراهی
خواندن نظراتمعرفی کتاب آخرین بچه سرراهی
«آخرین بچه سر راهیِ» تام اچ. مکنزی (-۱۹۳۹) داستانی واقعی بر اساس زندگی پسربچهای است که مادرش او را در خردسالی به پرورشگاه خیریهای میسپارد؛ زیرا حاصل رابطهای خارج از چهارچوب ازدواج است و مادر از برخورد اطرفیانش با این موضوع بیم دارد. از طرفی حمایتی نیز از پدرفرزندش دریافت نمیکند؛ پس به امید این که بتواند زمانی کودکش را بازپس گیرد او را به پرورشگاه میدهد اما زن و مردی پسر را به فرزندی قبول میکنند و...
داستان از زبان مادر و فرزند، هر دو روایت میشود.
در بخشی از اثر چنین میخوانید:
دلسردی عمیقی زندگی شخصی مرا در برگرفته بود. ریموند در آفریقای جنوبی شانس نیاورده بود و به همین خاطر به شمال و به رودسیا رفته بود (یعنی زامبیا و زیمبابوه امروزی). همانطور که او بیشتر و بیشتر در سرزمین آفریقا به دنبال فرصت شغلی بود و بیشتر به سمت جنوب کشیده میشد، نامهها کمتر و کمتر میشدند.
به خودم دلداری میدادم که حداقل نامههای او هنوز به دستم میرسند، با این حال بیشتر از همیشه دلتنگ او بودم و چون خانوادهام در آن سوی کشور بودند تنهایی زیادی حس میکردم. همینطور دلم برای پسرکم تنگ میشد، خیلی سعی میکردم غم او را نخورم به خودم میگفتم که او هنوز هم آنجاست و این یک راه حل موقتی است؛ با این حال این راه حلی بود که خودم آن را انتخاب کرده بودم. شبها بدتر میگذشت. یک بار بعد از تمام شدن کار، درست کردن شام، شستن ظرفها و نوشتن نامه به ریموند آنقدر گریه کردم که خوابم برد، از خدا میخواستم که صاحبخانه صدای مرا نشنیده باشد.
کوه میان ما
نیمه تاریک وجوددبی فورد
خورشید را بیدار کنیمژوزه مائورو ده واسکونسلوس
قدرت من هستمجوئل اوستین
سنگفرش هر خیابان از طلاستکیم وو چونگ
خیلی خوب بود .جالب و غم انگیز.جداکردن بچه های ۵ساله از خانواده واقعا وحشتناک و بی رحمانه بود و بدتر از اون زندگی در جایی بدون ذره ای محبت . به امید روزی که هیچ بچه ای بی سرپرست نشه
خیلی قشنگ بود.ارزش خوندنشو داره
خیلی دوستش داشتم.
سرگذشت غم انگیز بچه های پرورشگاه. لحظه جدایی بچه های پنج ساله از مادران ناتنی خیلی ناراحت کننده بود اما در کل داستان روند خوبی داره . روان و جذاب نوشته شده. پیشنهاد میکنم بخونید
جالب و قشنگ است
با تمام سختی و دردهاش،پایان خوبی داشت🌸
در ابتدا باید بگم کتاب صرفأ یک رمان نیست و باید در دسته زندگینامه هم قرار میگرفت چون براساس زندگی واقعی و خاطرات نویسنده هست اسپویل: در اول کتاب میخونیم که این حرف هارو از زبون پسر بچه پرورشگاهی هست که
من این کتاب رودوبار خوندم وخیلی دوستش دارم آخرش نوشته نتیجه وحاصل زحمات پرورشگاه باوجود سختگیری خوب بوده واز پرورشگاه های جدید بهتر عمل کرده
کتاب جالبی بود ،قلم نویسنده روان بود،با اینکه داستان غم انگیز کودکان پرورشگاهی تاسف برانگیز است،اما شیوه نگارش این کتاب فضا را قابل تحمل میکرد
کتاب بسیار زیبایی بود. تک تک جمله هارو تصور میکردم و حس میکنم توی یه پرورشگاه زندگی کردم. متن کاملا روان بود. پیشنهاد میکنم مطالعه کنید.