کتاب تخممرغ مقدس
دستهبندی:
امتیاز:
از ۱ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب تخممرغ مقدس
«تخممرغ مقدس» نوشته چینوآ آچهبه (۲۰۱۳-۱۹۳۰)، نویسنده نیجریهای است. آچهبه در رمانهای خود، جامعه ایگبو را با تمام مساوات مداری پرخروش آن و مجادلههایی که یادآور گردهمایی شهری است تصویر میکند. در اگیدی دو فرهنگ به صورت مسالمتآمیز در کنار هم زندگی میکردند، در یک طرف، رسوم اجتماعی و سنتهای دینی آفریقا را میبینیم و در طرف دیگر قدرت استعماری بریتانیا و مسحیت را. اما آچهبه، به جای آنکه میان این دو شیوه زندگی گرفتار آید و از هم بپاشد، کنجکاوانه در پی شناخت هر دو شیوه بر آمد و مجذوب چشم انداز دوگانهیی شد که حاصل زیستن در محل تلاقی فرهنگها است.
در بخشی از این داستان میخوانیم:
«جولیوس اوبی» نشست و خیره شد به ماشین تحریر. رئیس چاق و چلهاش پشت میز خُر و پُف میکشید. بیرون، دربان با لباس یکدست سبز رنگ سرِ پُستاش به خواب رفته بود. شما نمیتوانستید سرزنشاش کنید، تقریباً یک هفتهای میشد که هیچ مشتریای از آن طرفها نگذشته بود. یک سبد خالی روی ترازوی بزرگ ماشینی قرار داشت. هستههای کوچک خرما به طور پراکنده توی گرد و خاک دور ترازو پخش و پلا شده بودند. تنها مگسها با قدرت باقی مانده بودند.
جولیوس رفت به سمت پنجره که مُشرف بود به بازار بزرگ کنار ساحل «رود نیجر». این بازار، هر چند هنوز با نام قدیمی «نکوو» نامیده می شود، به مدّت زیادی در گوشهای در «ایکه، اویه، آفو» پرت افتاده بود که با ظهور تمدن و رشد شهرنشینی به یک بندر بزرگ روغن نخل تبدیل شده بود. با وجودِ تجاوز تدریجی، هر چند هنوز در روز اصلی بازار نکوو جزء شلوغ ترین روزها به شمار می آمد، برای اینکه خدایی که از روزگار باستان بر آن ریاست می کرد، هنوز بساطاش را تنها در روزِ خودش پهن می کرد.
قرمز هم رنگ خاکستری است
و آنگاه خدا عشق را آفریدچارلز بوکفسکی
اندکی وسیع تر از تمام جهانفرناندو پسوآ
بر شانه من یوغی استفرانک بیدارت
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
ترجمه بی نهایت بد و به معنای واقعی کلمه افتضاح بی سر و ته و بی معنی بود.