کتاب برنامهریزی توسعه گردشگری
معرفی کتاب برنامهریزی توسعه گردشگری
«برنامهریزی توسعه گردشگری»، تألیف دکتر علی دنیادیده (-۱۳۴۹) یک منبع علمی و اصلی برای دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشتههای صنعت گردشگری و همچنین فعالان و مدیران این عرصه است. طراحی این کتاب بهگونهای است که هم میتوان مطالب آن را بهترتیب فهرست مطالب مورد استفاده قرار داد و هم برخی نکات خاص را انتخاب و مطالعه نمود. این کتاب با بهرهگیری از این مزیت بهطرح گامهای عملی در زمینه برنامهریزی و توسعه گردشگری از دیدگاه منطقهای و بینالمللی پرداخته است و در واقع یک راهنمای اصولی و خودیار است که ضمن توصیف اجزاء، گامهای عملی و فعالیتهای متعددی را در تهیه استراتژی توسعه گردشگری ارائه میدهد.
بخشی از کتاب:
ماهیت تاثیرات گردشگری
تاثیرات گردشگری دارای ابعاد و اشکال گوناگونی است که اغلب تحت عنوان تاثیرات گردشگری بر اقتصاد، ساختار اجتماعی و محیطزیست فیزیکی مناطق مقصد مورد بحث و بررسی قرار میگیرند. بُعد اقتصادی این تاثیرات دربرگیرنده اشتغال و تعادل میان دستمزدها و ارز خارجی است؛ بعد ساختار اجتماعی نیز به مقوله فرهنگ، سبک زندگی و تعاملات انسانی میپردازد و بعد محیطزیست فیزیکی بر مقوله چشمانداز طبیعی و استفاده از زمین در دو بخش موقعیتهای طبیعی و مصنوعی تاکید مینماید. علیرغم آنکه این تاثیرات بهندرت بهطور مجزا از یکدیگر اتفاق میافتند اما برای سهولت اندازهگیری و بررسی اغلب به سه گروه اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی وزیستمحیطی تقسیم میگردند.
مطالعات اولیه درباره تاثیرات گردشگری منحصرا بر منافع اقتصادی متمرکز شد و عملا بررسی هزینه/ سود زیستمحیطی و اجتماعی را حذف نمود. باتوجه به اینکه گردشگری یک فعالیت نسبتا جدید و دارای قابلیت ایجاد توسعه اقتصادی بود، تاکید بر این جنبه از این صنعت به هیچعنوان شگفتآور و عجیب نبود.
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۳۱۶ صفحه
حجم
۱٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۳۱۶ صفحه