کتاب بوستان سعدی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب بوستان سعدی

کتاب بوستان سعدی

معرفی کتاب بوستان سعدی

کتاب بوستان سعدی (باب چهارم: در تواضع) نوشته‌ی محمد استعلامی، یکی از آثار مجموعه‌ی «شاهکارهای ادبیات فارسی» است که نشر امیرکبیر آن را منتشر کرده است. این کتاب بخشی از اثر بزرگ سعدی شیرازی را در قالبی منقح و با توضیحات و یادداشت‌های مفصل ارائه می‌دهد. باب چهارم بوستان، به موضوع تواضع و فروتنی می‌پردازد و با حکایات، اشعار و تمثیل‌های گوناگون، ارزش اخلاقی تواضع را در زندگی فردی و اجتماعی برجسته می‌کند. در این نسخه، علاوه‌بر متن اصلی، معانی واژگان دشوار و توضیح اصطلاحات و اشارات نیز آمده تا خواننده با دقت و فهم بیشتری به عمق مفاهیم سعدی دست یابد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بوستان سعدی

کتاب بوستان سعدی، به قلم محمد استعلامی، بخشی از منظومه‌ی اخلاقی و تربیتی سعدی شیرازی را در قالب باب چهارم، یعنی باب تواضع، گردآوری و شرح کرده است. این کتاب در مجموعه‌ی «شاهکارهای ادبیات فارسی» جای گرفته و با هدف آشنایی نسل امروز با میراث ادبی و اخلاقی ایران تدوین شده است. ساختار کتاب بر پایه‌ی حکایات، اشعار و تمثیل‌های سعدی استوار است که هرکدام با زبانی شیوا و نگاهی ژرف به موضوع فروتنی و پرهیز از تکبر می‌پردازند. در کنار متن اصلی، یادداشت‌ها و توضیحات مفصلی درباره‌ی واژگان، اشارات تاریخی و نکات اخلاقی آمده تا مخاطب بتواند با زمینه‌ی فرهنگی و معنایی اثر ارتباط برقرار کند. این کتاب نه‌تنها بازتاب‌دهنده‌ی اندیشه‌های سعدی درباره‌ی اخلاق فردی و اجتماعی است، بلکه تصویری از فضای فکری و فرهنگی ایران در قرون گذشته را نیز ارائه می‌دهد.

خلاصه کتاب بوستان سعدی

بوستان سعدی در باب چهارم، با محوریت تواضع، مجموعه‌ای از حکایات و اشعار را گردآورده که هرکدام به شیوه‌ای متفاوت، اهمیت فروتنی و پرهیز از غرور را نشان می‌دهند. سعدی با بهره‌گیری از داستان‌های کوتاه، تمثیل‌ها و نقل‌قول‌های تاریخی، رفتارهای متکبرانه را نقد و ارزش‌های انسانی چون فروتنی، مهربانی و انصاف را ستایش کرده است. در این باب، نمونه‌هایی از زندگی پادشاهان، عارفان، دانشمندان و مردم عادی آمده که هرکدام در موقعیتی خاص، با انتخاب تواضع برتری یافته‌اند یا از تکبر آسیب دیده‌اند. سعدی با زبانی ساده و درعین‌حال عمیق، نشان داده که بزرگی و عزت واقعی در فروتنی و احترام به دیگران نهفته است. افزون‌بر این، کتاب با یادداشت‌های توضیحی، معانی واژگان دشوار و شرح اصطلاحات، فهم حکایات را برای خواننده آسان‌تر کرده است. دغدغه‌ی اصلی این باب، ترویج اخلاق نیکو و پرهیز از خودبزرگ‌بینی در زندگی فردی و اجتماعی است.

چرا باید کتاب بوستان سعدی را بخوانیم؟

بوستان سعدی (باب چهارم) با تمرکز بر موضوع تواضع، فرصتی برای بازنگری در ارزش‌های اخلاقی و انسانی فراهم می‌کند. این کتاب با حکایات و اشعار متنوع، مفاهیم فروتنی، مهربانی و انصاف را به‌گونه‌ای ملموس و قابل‌درک بیان کرده است. وجود یادداشت‌ها و توضیحات در کنار متن اصلی، امکان فهم بهتر واژگان و اشارات تاریخی را فراهم آورده و مطالعه‌ی آن را برای مخاطبان امروزی ساده‌تر ساخته است. خواندن این کتاب نه‌تنها به شناخت عمیق‌تر از اندیشه‌های سعدی کمک می‌کند، بلکه الهام‌بخش رفتارهای انسانی و اجتماعی مثبت در زندگی روزمره است.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان ادبیات کلاسیک فارسی، پژوهشگران حوزه‌ی اخلاق و تربیت، دانش‌آموزان و دانشجویان رشته‌های ادبیات و علوم انسانی و کسانی که دغدغه‌ی رشد فردی و اجتماعی دارند پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب بوستان سعدی

«یکی قطره باران زابری چکید خجل شد چو پهنای دریا بدید که جایی که دریاست من کیستم؟ گر او هست حقا که من نیستم چو خود را به چشم حقارت بدید صدف در کنارش به جان پرورید سپهرش به جایی رسانید کار که شد نامور لؤلؤ شاهوار بلندی از آن یافت کو پست شد در نیستی کوفت تا هست شد»