کتاب کودک من (جلد دوازدهم، آموزش مهارت تفکر خلاقانه در کودکان) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب کودک من (جلد دوازدهم، آموزش مهارت تفکر خلاقانه در کودکان)

کتاب کودک من (جلد دوازدهم، آموزش مهارت تفکر خلاقانه در کودکان) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ، توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده است. این جلد از مجموعه‌ی راهنمای جامع و گام‌به‌گام توانمندسازی کودکان، به موضوع آموزش مهارت تفکر خلاقانه در کودکان می‌پردازد و با عنوان فرعی جرقه‌های ذهن جادویی، تلاش کرده است تا والدین و مربیان را با شیوه‌های پرورش خلاقیت ذهنی کودکان آشنا کند. ساختار کتاب به گونه‌ای طراحی شده که هم مفاهیم نظری و هم تمرین‌های عملی و بازی‌محور را پوشش می‌دهد. نویسندگان با بهره‌گیری از مثال‌های روزمره، داستان‌های کوتاه و بازی‌های متنوع، راهکارهایی برای تقویت تفکر واگرا و همگرا در کودکان ارائه کرده‌اند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کودک من (جلد دوازدهم، آموزش مهارت تفکر خلاقانه در کودکان)

کتاب کودک من (جلد دوازدهم، آموزش مهارت تفکر خلاقانه در کودکان) به قلم منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغول‌بیگ، بر پایه‌ی رویکردی آموزشی و تعاملی نوشته شده است. این کتاب بخشی از یک مجموعه‌ی گسترده درباره‌ی توانمندسازی کودکان است و در این جلد، تمرکز اصلی بر پرورش خلاقیت ذهنی و مهارت تفکر واگرا قرار گرفته است. ساختار کتاب شامل توضیح مفاهیم پایه‌ای خلاقیت، تفاوت تفکر خلاق و همگرا، عوامل مؤثر بر رشد خلاقیت و موانع رایج در مسیر پرورش این مهارت است. بخش‌های عملی کتاب با ارائه‌ی بازی‌ها، تمرین‌ها و داستان‌هایی هدفمند، والدین و مربیان را به مشارکت فعال با کودک دعوت می‌کند. نویسندگان تلاش کرده‌اند تا با زبان ساده و مثال‌های ملموس، اهمیت محیط حمایتی، تشویق به پرسشگری، فرصت خیال‌پردازی و نقش بازی‌های آزاد را در رشد خلاقیت کودک برجسته کنند. همچنین، کتاب به موانعی مانند ترس از شکست، قوانین خشک و انتقاد بیش از حد اشاره کرده و راهکارهایی برای عبور از این چالش‌ها ارائه داده است.

خلاصه کتاب کودک من (جلد دوازدهم، آموزش مهارت تفکر خلاقانه در کودکان)

کتاب کودک من (جلد دوازدهم، آموزش مهارت تفکر خلاقانه در کودکان) با تعریف تفکر خلاق آغاز می‌شود و آن را به‌عنوان توانایی تولید ایده‌ها و راه‌حل‌های نوآورانه معرفی می‌کند. نویسندگان ویژگی‌هایی مانند تازگی، کارآمدی، انعطاف‌پذیری، سیلان ذهن و بسندگی را به‌عنوان شاخص‌های خلاقیت مطرح کرده‌اند. تفاوت میان تفکر خلاق (واگرا) و تفکر همگرا به‌روشنی توضیح داده شده و هرکدام با مثال‌هایی از زندگی روزمره کودکانه همراه شده است. در ادامه، کتاب به عوامل مؤثر بر رشد خلاقیت می‌پردازد؛ از جمله محیط آزاد و بدون ترس، تشویق به پرسشگری، بازی و تجربه، الگوهای رفتاری والدین، تنوع محرک‌های حسی، فرصت خیال‌پردازی، کتاب و داستان و تشویق به تصمیم‌گیری. هر عامل با نمونه‌هایی کاربردی و قابل اجرا در خانه یا مدرسه همراه است. کتاب سپس ضرورت آموزش مهارت تفکر خلاق را شرح داده و پیامدهای مثبت آن را در آمادگی برای آینده، افزایش اعتمادبه‌نفس، تقویت مهارت‌های ارتباطی، توسعه شناختی و یادگیری عمیق‌تر و افزایش انعطاف‌پذیری ذهنی برمی‌شمارد. بخش‌هایی نیز به آموزش والدین برای مواجهه خلاقانه با کودک اختصاص یافته است. در بخش عملی، مجموعه‌ای از بازی‌ها و تمرین‌های خلاقانه برای تقویت تفکر واگرا و همگرا ارائه شده است؛ از جمله بازی‌هایی مانند "چه می‌شد اگر...؟"، "داستان‌سرایی با کلمات تصادفی"، "کاربرد غیرمعمول اشیاء"، "ساخت و ساز آزاد" و تمرین‌هایی برای حل پازل‌های منطقی، دسته‌بندی و طراحی بسته‌بندی خلاقانه. هر بازی با هدف آموزشی مشخص و راهنمای اجرا معرفی شده است. در پایان، کتاب به موانع رشد خلاقیت مانند ترس از شکست، قوانین خشک، انتقاد بیش از حد و نبود بازی آزاد اشاره می‌کند و راهکارهایی برای ایجاد محیطی حمایتی و تشویق‌کننده ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب کودک من (جلد دوازدهم، آموزش مهارت تفکر خلاقانه در کودکان) را بخوانیم؟

کتاب کودک من (جلد دوازدهم، آموزش مهارت تفکر خلاقانه در کودکان) با ارائه‌ی ترکیبی از مباحث نظری و تمرین‌های عملی، به والدین و مربیان کمک می‌کند تا خلاقیت را به‌عنوان یک مهارت قابل آموزش و پرورش در نظر بگیرند. این کتاب نه‌تنها به اهمیت خلاقیت در رشد فردی و اجتماعی کودک می‌پردازد، بلکه ابزارهای ملموس و قابل اجرا برای تقویت این مهارت را نیز معرفی کرده است. ویژگی شاخص کتاب، توجه به نقش محیط، تعامل والدین و فرصت‌های بازی آزاد در رشد ذهنی کودک است. همچنین، با ارائه‌ی مثال‌های روزمره و بازی‌های متنوع، امکان اجرای توصیه‌ها در زندگی واقعی فراهم شده است. مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند به ایجاد نگرشی تازه نسبت به تربیت خلاقانه و پرورش ذهنی کودکان منجر شود و والدین را در مسیر تربیت فرزندانی مستقل، انعطاف‌پذیر و نوآور یاری کند.

خواندن این کتاب به والدین، مربیان، معلمان و هر فردی که دغدغه‌ی پرورش خلاقیت و توانمندسازی ذهنی کودکان را دارد پیشنهاد می‌شود. همچنین به کسانی که به دنبال راهکارهای عملی برای تقویت تفکر واگرا، حل مسئله و افزایش اعتمادبه‌نفس در کودکان هستند، توصیه می‌شود.

۲۵%