کتاب دنیایی که من می بینم آلبرت اینشتین + دانلود نمونه رایگان

کتاب دنیایی که من می بینم

انتشارات:سنجاق
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب دنیایی که من می بینم

کتاب دنیایی که من می بینم (The world as I see it) نوشته آلبرت اینشتین و ترجمه نرگس سعیدی شاد، مجموعه‌ای از یادداشت‌ها، سخنرانی‌ها و نامه‌های این دانشمند برجسته است که به ابعاد مختلف زندگی، اندیشه‌ها و دغدغه‌های او می‌پردازد. این کتاب نه‌تنها به جنبه‌های علمی و نظریات فیزیکی اینشتین می‌پردازد، بلکه نگاه او به مسائل اجتماعی، صلح، جنگ، آموزش‌وپرورش و روابط انسانی را نیز منعکس می‌کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که خواننده را با فرازونشیب‌های زندگی شخصی و حرفه‌ای اینشتین آشنا می‌کند و تصویری چندوجهی از شخصیت او ارائه می‌دهد. نشر سنجاق این کتاب را به‌صورت الکترونیکی منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دنیایی که من می بینم

کتاب دنیایی که من می‌بینم اثری است که از دل نوشته‌ها و سخنرانی‌های آلبرت اینشتین گردآوری شده و با ترجمه و توضیحات نرگس سعیدی‌شاد به پارسی درآمده است. این کتاب در قالب مجموعه‌ای از مقالات، نامه‌ها و یادداشت‌ها، تصویری از جهان‌بینی و دغدغه‌های انسانی و علمی آلبرت اینشتین ارائه می‌دهد. این کتاب برخلاف آثار صرفاً علمی، به زندگی شخصی، احساسات، روابط خانوادگی و اجتماعی او نیز می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه یک نابغه‌ی علمی با مسائل روزمره، بحران‌های جهانی و چالش‌های اخلاقی دست‌وپنجه نرم کرده است. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر بخش، زاویه‌ای تازه از شخصیت و اندیشه‌های اینشتین را آشکار می‌کند؛ از دوران کودکی و تحصیل تا سال‌های شهرت و فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی. نویسنده در کنار روایت زندگی اینشتین، به توضیح مفاهیم علمی و تاریخی نیز پرداخته است تا خواننده بتواند بهتر با فضای فکری و اجتماعی زمانه‌ی او آشنا شود. این کتاب نه‌تنها برای علاقه‌مندان به فیزیک و علم، بلکه برای کسانی که به تاریخ، فلسفه و مسائل انسانی علاقه دارند، جذابیت دارد.

خلاصه کتاب دنیایی که من می بینم

آلبرت اینشتین از تجربه‌های خود در مدرسه، علاقه‌اش به ریاضیات و فیزیک و تأثیر خانواده و معلمان بر مسیر علمی‌اش سخن گفته است. او همچنین به نقش همسر اولش، میلوا ماریتچ در شکل‌گیری برخی از نظریات علمی‌اش اشاره کرده و از همکاری‌های علمی و شخصی آن‌ها سخن به میان آورده است. اینشتین به توضیح نظریه‌های علمی خود مانند نسبیت خاص و عام، اثر فوتوالکتریک و حرکت براونی می‌پردازد و تلاش می‌کند این مفاهیم را با مثال‌های ساده و قابل‌فهم برای عموم توضیح دهد. او با بیان مثال‌هایی از زندگی روزمره نشان می‌دهد که چگونه مفاهیم پیچیده‌ی فیزیکی می‌توانند به زبان ساده بیان شوند و چه تأثیری بر درک ما از جهان دارند. کتاب همچنین به دغدغه‌های اجتماعی و انسانی اینشتین می‌پردازد؛ ازجمله نفرت او از جنگ و تسلیحات، حمایت از صلح و آزادی و نگرانی‌هایش درباره‌ی آینده‌ی بشر. او در نامه‌ها و سخنرانی‌هایش بارها بر اهمیت همکاری‌های بین‌المللی، آموزش‌وپرورش و احترام به حقوق انسانی تأکید کرده است. اینشتین در مواجهه با بحران‌های جهانی مانند جنگ جهانی اول و دوم، موضع‌گیری‌های روشنی داشته و تلاش کرده با استفاده از نفوذ و اعتبار علمی خود به ترویج صلح و همبستگی میان ملت‌ها کمک کند. در مجموع، این کتاب نه‌تنها بازتابی از اندیشه‌های علمی اینشتین است، بلکه تصویری از دغدغه‌های انسانی، اخلاقی و اجتماعی او ارائه می‌دهد. این کتاب نشان می‌دهد که علم و انسانیت برای اینشتین دو روی یک سکه بوده‌اند و او همواره تلاش کرده میان این دو تعادل برقرار کند.

چرا باید کتاب دنیایی که من می بینم را بخوانیم؟

کتاب دنیایی که من می‌بینم اثری است که فراتر از یک زندگی‌نامه یا کتاب علمی صرف است. این کتاب فرصتی فراهم می‌کند تا با ذهنیت و جهان‌بینی یکی از تأثیرگذارترین دانشمندان قرن بیستم آشنا شویم. ویژگی شاخص این کتاب، ترکیب روایت‌های شخصی با توضیح مفاهیم علمی و پرداختن به مسائل اجتماعی و اخلاقی است. خواننده در این کتاب با فرازونشیب‌های زندگی اینشتین، چالش‌های او در مسیر علمی و شخصی و نگاه انتقادی‌اش به جنگ، سیاست و جامعه روبه‌رو می‌شود. همچنین توضیحات تکمیلی مترجم، فهم بهتر مفاهیم علمی و تاریخی را ممکن ساخته است. این کتاب نه‌تنها برای علاقه‌مندان به فیزیک و علم، بلکه برای کسانی که به‌دنبال شناخت عمیق‌تر انسانیت، اخلاق و مسئولیت اجتماعی هستند، سودمند است.

درباره آلبرت اینشتین

آلبرت اینشتین (Albert Einstein) فیزیک‌دان برجسته‌ی آلمانی و یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های تاریخ علم در ۱۴ مارس ۱۸۷۹ در خانواده‌ای یهودی در امپراتوری آلمان متولد شد. از همان کودکی نشانه‌هایی از نبوغ علمی در او دیده می‌شد. پس از مهاجرت به سوئیس و رهاکردن تابعیت آلمانی خود، تحصیلاتش را در مدرسه‌ی پلی‌تکنیک فدرال زوریخ در رشته‌ی ریاضی و فیزیک به پایان رساند. او که مدتی به‌عنوان بازرس اداره‌ی ثبت اختراعات در برن فعالیت می‌کرد، در ۲۶سالگی چهار مقاله‌ی انقلابی منتشر کرد که مسیر علم فیزیک را برای همیشه تغییر داد؛ مقاله‌هایی درباره‌ی اثر فوتوالکتریک، حرکت براونی، نسبیت خاص و معادله‌ی بنیادین هم‌ارزی جرم و انرژی، یعنی E=mc²؛ فرمولی که بعدها به مشهورترین معادله‌ی جهان تبدیل شد. این دستاوردها او را در صدر جامعه‌ی علمی قرار داد. اینشتین در سال ۱۹۲۱ میلادی جایزه‌ی نوبل فیزیک را برای کشف قانون اثر فوتوالکتریک دریافت کرد. در ادامه، نظریه‌ی نسبیت عام را در سال ۱۹۱۶ منتشر کرد؛ نظریه‌ای که انقلابی در درک انسان از فضا، زمان و گرانش به وجود آورد و ثابت کرد که جهان ساختاری پویا و خمیده دارد. اینشتین علاوه‌بر نظریه‌هایش، در توسعه‌ی مکانیک کوانتومی و شناخت ماهیت نور نیز نقشی کلیدی داشت و نظریه‌ی فوتونی نور را بنیان گذاشت. با روی کار آمدن آدولف هیتلر در سال ۱۹۳۳، اینشتین که مخالف نازی‌ها و خشونت فاشیستی بود، به آمریکا مهاجرت کرد و هرگز به آلمان بازنگشت. او در مؤسسه‌ی مطالعات پیشرفته‌ی دانشگاه پرینستون تا پایان عمرش به تحقیق و تدریس پرداخت و بیش از ۳۰۰ مقاله‌ی علمی و ۱۵۰ نوشته‌ی غیرعلمی منتشر کرد. در آستانه‌ی جنگ جهانی دوم، با هشدار درباره‌ی احتمال ساخت سلاح‌های هسته‌ای توسط آلمان، از توسعه‌ی تحقیقات مشابه در آمریکا حمایت کرد؛ هرچند بعدها استفاده‌ی نظامی از انرژی هسته‌ای را محکوم و همراه برتراند راسل بیانیه‌ی مشهور راسل - اینشتین را امضا کرد؛ متنی که خواستار کنارگذاشتن جنگ‌های هسته‌ای بود. اینشتین پس از تأیید تجربی نسبیت عام در سال ۱۹۱۹، به چهره‌ای جهانی تبدیل شد؛ آن‌چنان که در آمریکا مردم در خیابان او را می‌شناختند و درباره‌ی نظریه‌هایش سؤال می‌پرسیدند. چهره‌ی او با موهای آشفته، نگاه نافذ و سبک رفتاری ساده‌دلانه، الگویی برای «پروفسور حواس‌پرت» در فرهنگ عمومی شد و نامش مترادف با نبوغ. بسیاری از رمان‌ها، فیلم‌ها، نمایشنامه‌ها و آثار موسیقی از شخصیت و زندگی او الهام گرفته‌اند. آلبرت اینشتین که فردی صلح‌طلب و آزادی‌خواه بود، تا پایان عمر درباره‌ی اخلاق، علم، فلسفه و سرنوشت بشر اندیشید و سخن گفت. او سرانجام در ۱۸ آوریل ۱۹۵۵ درگذشت، اما میراث علمی و فکری‌اش همچنان یکی از ستون‌های اصلی فیزیک مدرن و الهام‌بخش نسل‌های آینده باقی مانده است. کتاب دنیایی که من می‌بینم (The world as I see it) اثر آلبرت اینشتین است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

آلبرت اینشتین در طول زندگی علمی خود موفق به دریافت جوایز و افتخارات بی‌شماری شد که جایگاه او را در تاریخ علم تثبیت کرد. مهم‌ترین آن‌ها جایزه‌ی نوبل فیزیک است که در سال ۱۹۲۲ میلادی به‌طور رسمی برای دستاورد سال ۱۹۲۱ و به‌دلیل خدمات برجسته در فیزیک نظری و به‌ویژه کشف قانون اثر فوتوالکتریک به او اعطا شد؛ کشفی که نقشی بنیادی در شکل‌گیری مکانیک کوانتومی داشت. اینشتین علاوه‌‌بر نوبل، افتخارات برجسته‌ی دیگری چون مدال ماتئوچی (۱۹۲۱)، عضویت در انجمن سلطنتی بریتانیا (۱۹۲۱)، مدال کاپلی (۱۹۲۵)، مدال طلایی انجمن سلطنتی اخترشناسان (۱۹۲۶)، مدال ماکس پلانک (۱۹۲۹) و عضویت در آکادمی ملی علوم آمریکا (۱۹۴۲) را نیز دریافت کرد. او حتی دهه‌ها پس از مرگش نیز با انتخاب به‌عنوان «شخصیت قرن» توسط مجله‌ی تایم در سال ۱۹۹۹ دوباره مورد تقدیر قرار گرفت. افزون‌براین افتخارات، جوایزی همچون جایزه‌ی آلبرت اینشتین، مدال آلبرت اینشتین، جایزه‌ی اینشتین در علوم لیزر، جایزه‌ی اینشتین انجمن فیزیک آمریکا، جایزه‌ی جهانی علمی آلبرت اینشتین و جایزه‌ی صلح آلبرت اینشتین به افتخار او نام‌گذاری شده است. یاد و نام او در دنیای علم به شکل‌های دیگری نیز ماندگار شده است؛ یکای اینشتین در فیزیک به انرژی یک مول فوتون اشاره دارد؛ یونسکو سال ۲۰۰۵ را به افتخار صدمین سال انتشار مقالات انقلابی او سال جهانی فیزیک نامید؛ کالج پزشکی آلبرت اینشتین در نیویورک نام او را بر خود دارد؛ رصدخانه‌ی ایکس - ری اینشتین نخستین تلسکوپ تصویربرداری پرتو ایکس ناسا بود؛ سیارک «۲۰۰۱ اینشتین» به نام او ثبت شده و دهانه‌ای بر سطح ماه نیز به افتخار این دانشمند بزرگ «دهانه‌ی اینشتین» نام‌گذاری شده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

نویسندهٔ سایت medium.com نوشته کتاب دنیایی که من می‌بینم (The world as I see it) شامل گزیده‌هایی از نامه‌ها و یادداشت‌هایی است که آلبرت اینشتین در اوایل دهه‌ی ۱۹۳۰ میلادی نوشت. او یکی از شخصیت‌های تاریخی است که بیشترین تحسین را برای او قائلم. آلبرت اینشتین البته به‌خاطر دستاوردها و اکتشافاتش در فیزیک مشهور است (می‌توان گفت که از او به‌عنوان یکی از درخشان‌ترین ذهن‌هایی که تاکنون وجود داشته، یاد می‌شود)، اما او در حوزه‌های سیاست، اقتصاد، فلسفه یا جامعه‌شناسی نیز از دانش و خردی فوق‌العاده برخوردار بود. در این کتاب می‌توانیم تصویری جزئی از «جهان، آن‌گونه که او می‌دید» داشته باشیم. او نظر خود را هم درباره‌ی پرسش‌های وجودی (دین، جنگ‌ها، اخلاق و...) و هم درباره‌ی مسائل عملی‌تر (آموزش، کار و بیکاری و...) بیان کرده است. دنبال‌کردن سیر اندیشه‌ی آلبرت اینشتین گاه دشوار است، اما خواندن این کتاب باعث شد دنیا را از زاویه‌ای دیگر ببینم.

نویسنده‌ای در سایت renminds.org نوشته که این کتاب از نظر ساختار براساس مضامینْ تقسیم‌بندی شده و طیف گسترده‌ای از موضوعات (علم، دین، سیاست و هویت شخصی) را بررسی کرده است. آلبرت اینشتین در مقالاتی مانند «دین و علم»، دیدگاه مشهور خود را درمورد معنویت کیهانی بیان می‌کند. او ضمن ردکردن تصور انسان‌وار از خدا، حس شگفتی در برابر نظم پیچیده‌ی کیهان را می‌پذیرد. دانشمند نامدار این دیدگاه را باوری عمیقاً احساسی به حضور نیروی استدلالی برتر می‌نامد؛ تأکیدی که هم در برابر جزم‌اندیشی سخت‌گیرانه‌ی دین مقاومت می‌کند و هم در برابر پوچ‌گراییِ ماتریالیسم محض. این راه میانه، بازتاب‌دهنده‌ی توانایی اینشتین برای فراتررفتن از تقابل‌های دوقطبی‌کننده است و بینش‌هایی را ارائه می‌دهد که هم جاودانه هستند و هم بسیار به‌موقع.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

این کتاب به‌وسیله‌ی نشرهای گوناگونی منتشر شده است؛ برای نمونه می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد:

- جهانی که من می‌بینم ترجمه‌ی شایان محمدیان شمس‌آبادی، نشر نگین ایران ، ‏‫۱۴۰۰.‬

- دنیایی که من میبینم ترجمه‌ی معصومه جعفری، انتشارات آتیسا، ‏‫۱۴۰۰.‬

- جهانی که می‌بینیم: انسان می‌تواند هر آنچه را که اراده کند انجام دهد ... ترجمه‌ی حمید حسینی، انتشارات داریوش، ‏‫۱۳۹۷.‬

- جهانی که من می‌بینم ترجمه‌ی امیر مسیب‌نژاد و مرضیه فاطمی‌کیا، نشر هلال نقره‌ای‮‬‏‫، ۱۳۹۶.‬

- دنیایی که من می‌بینم ترجمه‌ی نرگس سعيدی‌شاد، نشر امید انقلاب (علوم پویا)‏‫، ۱۳۹۶.‬

- جهانی که من میبینم ترجمه‌ی طاهره عباسی، انتشارات یوبان‏‫، ۱۳۹۵.‮‬

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان به علم، تاریخ علم، فلسفه، مسائل اجتماعی و کسانی که به‌دنبال الهام‌گرفتن از زندگی و اندیشه‌های شخصیت‌های برجسته هستند پیشنهاد می‌شود. همچنین این اثر برای دانش‌آموزان، دانشجویان و معلمان علوم و کسانی که دغدغه‌ی صلح و مسائل انسانی دارند، مناسب است.