معرفی و دانلود کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه + خلاصه رایگان

کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه

۱۶ نکته فلسفی برای بهتر زیستن از بطن کاوشگری در قطب

نوع کتاببدون نظر

معرفی کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه

کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه نوشته ارلینگ کاگه و ترجمه احسان هوشیار است؛ اثری از مجموعه ذهن زیبا که انتشارات کتاب مرو آن را منتشر کرده است. این کتاب از دل تجربه‌های سخت کاوش در قطب، ۱۶ نکته‌ی فلسفی را بیرون می‌کشد و نشان می‌دهد سفر فقط جابه‌جایی در مکان نیست، بلکه راهی برای دوباره‌سنجی زندگی، تصمیم‌گیری، شجاعت، نظم و نسبت انسان با طبیعت است. نویسنده به‌جای حرف‌های انتزاعی، از موقعیت‌های واقعی و مرزی شروع می‌کند و به پرسش‌های روزمره می‌رسد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه

کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه نوشته ارلینگ کاگه بر پیوند میان کاوش در طبیعت و اندیشیدن به زندگی تمرکز دارد. نویسنده که تجربه‌ی عبور از قطب شمال، سفر انفرادی به قطب جنوب و صعود به اورست را پشت سر گذاشته، از همان ابتدا روشن می‌کند که موضوع فقط ماجراجویی نیست. مسئله‌ی اصلی، فهمیدن این است که انسان در موقعیت‌های دشوار چگونه تصمیم می‌گیرد، از چه چیزهایی می‌ترسد، چه‌طور امیدش را حفظ می‌کند و چگونه با جهان طبیعی ارتباطی عمیق‌تر می‌سازد. متن از پیش‌گفتاری درباره‌ی طبیعت و سکوت آغاز می‌شود و بعد در قالب ۱۶ نکته‌ی فلسفی پیش می‌رود؛ نکته‌هایی که از تجربه‌های بدنی، خطر، تنهایی، سرما و انتخاب بیرون آمده‌اند.
کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه فقط به شرح سفرهای قطبی بسنده نمی‌کند و هر فصل را به یک ایده‌ی روشن گره می‌زند. عنوان‌هایی مانند قطب‌نمای خودتان را تنظیم کنید، سحرخیز باش تا کامروا شوی، تمرین خوش‌بینی، یاد بگیر از عظمت نهراسی، اشتباه نگرفتن احتمال با امکان و شجاعت را نمی‌توان در قمقمه نگه داشت نشان می‌دهند که نویسنده از دل رخدادهای بیرونی به مسائل درونی می‌رسد. در این مسیر، مثال‌هایی از کاوشگران، ورزشکاران، فیلسوفان و تجربه‌های شخصی کنار هم قرار می‌گیرند تا بحث فقط در حد شعار نماند. حال‌وهوای اثر میان تأمل، خاطره، مشاهده و پرسش در رفت‌وآمد است و همین باعث می‌شود کتاب هم به طبیعت نزدیک بماند و هم به زندگی روزمره. یکی از محورهای مهم این کتاب، این است که انسان برای سنجیدن خودش گاهی باید از عادت، آسایش و مسیرهای ازپیش‌تعیین‌شده فاصله بگیرد.

خلاصه کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه

کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه مجموعه‌ای از جستارهای کوتاه است که در آن ارلینگ کاگه تجربه‌های کاوشگری را به درس‌هایی برای زندگی پیوند می‌زند. او از رؤیاپردازی، تصمیم‌گرفتن، نظم، خوش‌بینی، ترس، شجاعت، ریسک و نسبت میان امکان و احتمال حرف می‌زند و نشان می‌دهد این مفاهیم در شرایط سخت، معنایی ملموس پیدا می‌کنند. متن بارها به طبیعت برمی‌گردد و آن را فقط پس‌زمینه‌ی سفر نمی‌بیند، بلکه نوعی معیار برای بازبینی زندگی می‌داند. حرف اصلی این کتاب این است که انسان با انتخاب آگاهانه، پذیرش دشواری و حفظ ارتباط با جهان بیرون از عادت‌های روزمره، می‌تواند مسیر شخصی‌تری برای زیستن پیدا کند.

چرا باید کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب تجربه‌های واقعی کاوش در شرایط سخت را به پرسش‌های مهم زندگی روزمره وصل می‌کند.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند درباره‌ی تصمیم‌گیری، ترس، شجاعت و نظم شخصی دقیق‌تر فکر کند.
  • این اثر نشان می‌دهد ارتباط با طبیعت فقط موضوعی تفریحی نیست و می‌تواند بر نگاه انسان به زندگی اثر بگذارد.
  • فصل‌های کوتاه و ایده‌محور کتاب امکان می‌دهند هر بخش جداگانه خوانده و مرور شود.
  • نمونه‌ها و روایت‌های مطرح‌شده، مفاهیم فلسفی را از حالت انتزاعی بیرون می‌آورند.
  • این کتاب برای کسانی مناسب است که به نسبت میان تجربه‌ی بدنی، ذهن و معنا علاقه دارند.

خواندن کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به سفر، طبیعت‌گردی و کاوش که می‌خواهند از جنبه‌ی فکری این تجربه‌ها هم سر دربیاورند.
  • خوانندگانی که به تأمل درباره‌ی شجاعت، انتخاب، ریسک و امید علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند رابطه‌ی انسان و طبیعت را فراتر از نگاه تفریحی بررسی کنند.
  • مخاطبانی که از متن‌های کوتاهِ ایده‌محور با تکیه‌بر تجربه‌های واقعی لذت می‌برند.
  • علاقه‌مندان به نوشته‌هایی که فلسفه را به موقعیت‌های ملموس زندگی نزدیک می‌کنند.

بخشی از کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه

«وقتی زیر آسمان آبی و در فضای باز احساس سرما می‌کنم، یک راه آسان برای گرم کردن به ذهنم می‌رسد: کلاه کاپشنم را روی سرم می‌اندازم، زیپ کاپشن را تا گلویم بالا کشیده و سرعت گام‌هایم را بالا می‌برم. وقتی که ابتدا در نیم‌تنه و سپس بازوها تا مچ دستم و سرانجام تا زیر ناخن‌هایم گرما را حس کنم، می‌توانم بایستم. سپس نارنگی‌ای را از جیبم بیرون بیاورم، پوست آن را بگیرم و به‌آرامی با فشار دادن هر تکهٔ میوه با زبان به سقف دهانم، آب آن را می‌مکم.
ناگهان در وجودم احساس ارتباط می‌کنم: ارتباط با کسی که درخت را کاشته، با آبی که درخت از ریشه‌هایش نوشیده، با زمینی که این ریشه‌ها را در خود پنهان کرده، با شاخه‌ای که نارنگی را از بارور شدن تا میوه‌دهی حمل کرده و با خورشیدی که به رسیدن آن کمک کرده است. و من دوباره احساس قدردانی می‌کنم: قدردان دوبارهٔ گرم‌شدن و همنوا شدن با ریتم‌های طبیعت.
طبیعت زبان، تجربیات و آگاهی خاص خود را دارد. به ما می‌گوید از کجا آمده‌ایم و در مسیر پیشِ رو چه باید کنیم. من در کودکی بدون تلویزیون یا ماشین بزرگ شدم و اوقات فراغت زیادی را در جنگل، کنار دریا و در کوه‌ها گذرانده‌ام، بنابراین از دانش کاوشگری سرشارم. امروزه که دنیای مدرن از ما انتظار دارد همیشه در دسترس باشیم، ارتباط عمیق گرفتن با طبیعت می‌تواند دشوار باشد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۳ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب فلسفه سفر کاوشگرانه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابفلسفه سفر کاوشگرانه
عنوان دیگر ۱۶ نکته فلسفی برای بهتر زیستن از بطن کاوشگری در قطب
موضوعنظریات و مکاتب فلسفی، هستی‌شناسی، سفرنامه
نویسندهارلینگ کاگه
مترجماحسان هوشیار
انتشاراتانتشارات کتاب مرو
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۱/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.