خواندن نظراتمعرفی کتاب یکصد پرسش و پاسخ پیرامون اختلال نقص توجه، بیشفعالی کودکان (از دورۀ پیشدبستان تا دانشگاه)
«یکصد پرسش و پاسخ پیرامون اختلال نقص توجه، بیشفعالی کودکان (از دورۀ پیشدبستان تا دانشگاه)» نوشته مؤلفان، راس. دی. ناس-فرن لونتال است.
اختلال نقص توجهـ بیشفعالی، یک اختلال شایع رفتاری است که غالباً در دورۀ کودکی تشخیص دادهمیشود. بر اساس کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی (DSM-IV-TR)، این اختلال حدود ۳ تا ۵ درصد کودکان دبستانی را دربرمیگیرد و با سه نشانۀ اصلی بیتوجهی، بیشفعالی و تکانشگری مشخص میشود. در کودکان واجد ADHD، نشانههای بیتوجهی، با رفتارهایی نظیر گوش ندادن به دیگران و ناتوانی در انجام تکالیف پدیدار میشود. در این دسته از کودکان، فراخنای توجه کوتاه به صورت تغییر سریع از یک فعالیت به فعالیت دیگر قبل از اتمام فعالیت نخست، ملاحظه میشود. کودک از یک اسباببازی به اسباببازی دیگر میرود، بدون اینکه روی یکی از آنها متمرکز شود. در کلاس درس نیز دچار حواسپرتی میشود و در توجه به رهنمودها ناتوان است. نشانههای بیشفعالی در این گروه از کودکان، به صورتهای مختلف نمایان میشوند. این کودکان بیش از حد پرجنبوجوش هستند، نمیتوانند آرام بنشینند و مدام در حال دویدن هستند. رفتار آنها طوری است که گویی موتوری آنها را به حرکت وا میدارد. تحرکشان غالباً تصادفی، بیهدف و بیبرنامه است. با عنایت به شیوع فزاینده و اهمیت اختلال نقص توجهـ بیشفعالی برای خانوادهها، مدارس و اجتماع، پژوهشهای متعددی در زمینۀ آن انجام شده است و کتابها و مقالات بسیاری در حوزۀ تشخیص، درمان و مدیریت کودکان واجد این اختلال نگاشته شدهاند؛ اما آنچه برای والدین و معلمان مهمتر است، دسترسی به یک منبع علمی، سلیس و گویاست که اجرای آن روی کودکان و دانشآموزان عملی باشد، به آنان کمک کند و به سؤالاتشان در خصوص اختلال پاسخ دهد.
- چرا فرزندم به این اختلال مبتلا شده است؟
- چگونه میتوانم با چالشهای مربوط به انجام تکالیف درسی مقابله کنم؟
- فرزندم از دستورات اطاعت نمیکند. راهکار مؤثر شما چیست؟
- چگونه میتوانم به ایجاد و بهبود روابط دوستی کودک خود کمک کنم؟
کتاب حاضر تحقق این هدف نوشته شدهاست.
همراه با باد
ناصر فکوهی
هزار و یک شب (دفتر دوم)؛ شب پنجاهم تا پنجاه و دوم: حکایت ملک نعمان و فزرندان او، شرکان و ضو المکان بخش سومعبداللطیف طسوجی
تاثیر مولفه های مدل تعالی سازمانی EFQM بر عملکرد مالیفاطمه ملاصالحی
استانبولنیکو زهادی