کتاب انتقام کوتوله های باغچه
معرفی کتاب انتقام کوتوله های باغچه
کتاب انتقام کوتوله های باغچه (Revenge of the Lawn Gnomes) نوشته آر. ال. استاین، داستانی ترسناک و معمایی دربارهی خانوادهای است که با ورود دو مجسمهی کوتولهی باغچه به خانهشان، اتفاقات عجیب و غیرمنتظرهای را تجربه میکنند. نویسنده با بهرهگیری از طنز و تعلیق، فضای رمان را به گونهای پیش میبرد که هم سرگرمکننده باشد و هم حس کنجکاوی و هیجان را در خواننده زنده نگه دارد. نشر گل آذین این داستان نوجوان را با ترجمه مهرانگیز نکوروح منتشر کرده است. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب انتقام کوتوله های باغچه
کتاب انتقام کوتوله های باغچه اثر آر. ال. استاین، داستانی معمایی و هیجانانگیز را در بستر زندگی روزمرهی یک خانواده روایت میکند. محوریت داستان حول جو، پسری ۱۲ ساله و خواهرش میندی میچرخد که درگیر رقابتهای کودکانه، شوخیها و ماجراهای خانوادگی هستند. ورود دو مجسمهی کوتولهی باغچه به خانه، آغازگر سلسلهای از اتفاقات عجیب و ترسناک میشود که نهتنها آرامش خانواده را برهم میزند، بلکه رقابت دیرینهی میان پدر خانواده و همسایهشان، آقای مککال، را نیز به سطح تازهای میبرد.
فضای داستان با طنز، شوخیهای کودکانه و روابط پیچیدهی میان اعضای خانواده و همسایگان آمیخته شده است. آر. ال. استاین با خلق موقعیتهایی که مرز واقعیت و خیال را در هم میآمیزد، خواننده را به دنیایی میبرد که هر لحظه امکان دارد اتفاقی غیرمنتظره رخ دهد. کتاب انتقام کوتوله های باغچه با تمرکز بر جزئیات زندگی روزمره، رقابتهای باغبانی و حضور عناصر عجیب و مرموز، تجربهای متفاوت از داستانهای نوجوانانه ارائه میدهد.
این داستان بخشی از مجموعهی محبوب و پرطرفدار Goosebumps است که استاین در دههی نود میلادی خلق کرد؛ مجموعهای متشکل از بیش از ۶۰ کتاب داستان ترسناک نوجوان که محبوبیت زیادی به دست آورد و یک سریال تلویزیونی هم از روی آن ساخته شد.
خلاصه داستان انتقام کوتوله های باغچه
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان انتقام کوتوله های باغچه با معرفی جو، پسری شوخطبع و خواهرش میندی آغاز میشود که در تعطیلات تابستانی با هم درگیر بازی و رقابت هستند. پدر خانواده علاقه زیادی به باغبانی و جمعآوری وسایل تزئینی باغچه دارد و همین موضوع باعث رقابت و گاهی اختلاف با همسایهشان، آقای مککال، میشود.
ورود دو مجسمهی کوتولهی باغچه به خانه، نقطهی عطف داستان است؛ مجسمههایی که ظاهری ترسناک و عجیب دارند و بهتدریج نشانههایی از زنده بودن و دخالت در اتفاقات عجیب باغچه و خانه بروز میدهند. خرابکاریهایی در باغچهی همسایه و خانه رخ میدهد که همهی تقصیرها به گردن جو و سگ خانواده میافتد، اما شواهدی مثل تخمهی خربزه در دهان کوتولهها و لکههای رنگ روی دستهایشان، جو را به این فکر میاندازد که شاید این مجسمهها عامل اصلی ماجرا باشند. با این حال، هیچکس حرف او را باور نمیکند و جو در تلاش است تا حقیقت را کشف کند و بیگناهی خود را ثابت کند.
چرا باید کتاب انتقام کوتوله های باغچه را بخوانیم؟
روایت داستان از زاویهی دید یک نوجوان، فضای صمیمی و قابل لمس ایجاد کرده و روابط خانوادگی، رقابتهای همسایگی و شوخیهای کودکانه را بهخوبی به تصویر کشیده است. حضور عناصر عجیب و مرموز، حس کنجکاوی را تقویت میکند و خواننده را به دنبال کشف حقیقت و رمزگشایی از اتفاقات داستان میکشاند. این کتاب هم سرگرمکننده است و هم ه موضوعاتی مانند اعتماد، مسئولیتپذیری و اهمیت گفتوگو در خانواده میپردازد.
خواندن کتاب انتقام کوتوله های باغچه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به نوجوانان و جوانانی پیشنهاد میشود که به داستانهای معمایی، ترسناک، هیجانانگیز و پر از شوخیهای کودکانه علاقه دارند.
درباره آر. ال. استاین
رابرت لارنس استاین، معروف به آر. ال. استاین (R. L. Stine)، از تأثیرگذارترین و پرفروشترین نویسندگان تاریخ ادبیات وحشت است که با عنوان استیون کینگ ادبیات کودک شناخته میشود. او که در خانوادهای یهودی در اوهایو متولد شد، مسیر خود را از ۹ سالگی و با کشف یک ماشینتحریر کهنه در زیرشیروانی آغاز کرد و با الهام از کمیکهای ژانر وحشت، به نوشتن داستانهای طنز و ترسناک روی آورد. پس از فارغالتحصیلی در رشتهی زبان انگلیسی و مهاجرت به نیویورک، در پروژههایی مثل نویسندگی برای شبکهی نیکلودئون مشارکت کرد. اما اتفاق مهم کارنامهی او در اواخر دههی ۸۰ و اوایل دههی ۹۰ با چرخش کامل به سمت ادبیات گوتیک و ترسناکِ جوانان رقم خورد. او ابتدا با مجموعهی Fear Street و سپس در سال ۱۹۹۲ با خلق مجموعهی Goosebumps، پدیدهای جهانی آفرید که با فروش بیش از ۴۰۰ میلیون نسخه، پس از هری پاتر به عنوان دومین مجموعهی پرفروش تاریخ کتاب شناخته میشود.
این نویسندهی که عادت دارد تمام آثارش را تنها با انگشت اشارهی دست چپ تایپ کند، افتخارات بیشماری از جمله رکورد گینس پرفروشترین نویسندهی کتاب کودک، جایزهی برام استوکر و جایزهی اینکپات را کسب کرده است.
بخشی از کتاب انتقام کوتوله های باغچه
«تق تق، تق تق.
صدای برخورد توپ پینگپنگ را با کف انباری به وضوح شنیدم و میندی را در حال دویدن به دنبال توپ دیدم. داد زدم: «بله!»
بعدازظهر یک روز گرم و مرطوب ماه ژوئن بود. اولین دوشنبه از تعطیلات تابستانی.
در همین موقع جو برتون یک ضربه عالی زد!
من جو برتون هستم و دوازده سال دارم. دوست دارم توپ را به طرف خواهر بزرگم بکوبم تا او را وادار کنم به دنبال توپ بدود.
ورزشکار بدی نیستم، فقط میخواهم به میندی ثابت کنم آن قدرها که فکر میکند بزرگ نیست.
ممکن است حدس بزنید من و میندی در هیچ مورد با هم تفاهم نداریم. حقیقت این است که من اصلاً شباهتی با هیچ کدام از افراد خانوادهام ندارم.
پدر و مادر و میندی موهای بور دارند و لاغر و بلندبالا هستند، اما موهای من قهوهای است. و در ضمن کوتاه و چاق هستم. مادرم همیشهمیگوید هنوز به قدر کافی رشد نکردهام.
بهر حال مثل یک میگو هستم! به سختی میتوانم تور روی میز پینگپونگ را ببینم، اما میتوانم در حالی که یک دستم را به پشت گرفتهام، با دست دیگر میندی را بزنم. همان قدر که من عاشق برنده شدن هستم او از باختن متنفر است.»