کتاب مهجورین
معرفی کتاب مهجورین
کتاب الکترونیکی «مهجورین» نوشتهٔ زهرا حزباویپور (هما) اثری داستانی است که نشر رشد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب با روایتی معاصر و فضایی رازآلود، به ماجرای گروهی از افراد میپردازد که ناگهان در شرایطی عجیب و ناشناخته گرفتار میشوند. «مهجورین» در دستهٔ داستانهای فارسی معاصر قرار میگیرد و با نگاهی به روابط انسانی، بقا و مواجهه با ناشناختهها، مخاطب را به دل ماجراهای پرتنش و پرتعلیق میبرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مهجورین
«مهجورین» اثری داستانی و معاصر است که در قالب یک رمان بلند روایت میشود. داستان حول محور گروهی از افراد شکل میگیرد که در پی اتفاقاتی مرموز و غیرمنتظره، ناگهان از زندگی روزمرهشان جدا شده و به مکانی ناشناخته و بیابانی منتقل میشوند. فضای کتاب، ترکیبی از تعلیق، رمز و راز و بقاست و نویسنده با استفاده از زبانی صریح و توصیفهای ملموس، تلاش کرده است حس سردرگمی و ترس شخصیتها را به خواننده منتقل کند. ساختار کتاب شامل فصلهای متعدد است که هرکدام بخشی از این ماجرا را از زاویهای متفاوت روایت میکنند. در کنار روایت اصلی، به روابط میان شخصیتها، واکنشهای انسانی در شرایط بحرانی و تلاش برای زندهماندن پرداخته شده است. «مهجورین» با بهرهگیری از عناصر داستانی معاصر و فضاسازی پرتنش، تجربهای متفاوت از داستانهای بقا و مواجهه با ناشناختهها را ارائه میدهد.
خلاصه داستان مهجورین
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند! داستان «مهجورین» با اخباری عجیب دربارهٔ ناپدیدشدن ناگهانی افراد و وسایل نقلیه در نقاط مختلف جهان آغاز میشود؛ اخباری که شایعاتی دربارهٔ بازشدن دروازههایی میان جهانهای موازی را به همراه دارد. در این میان، راوی داستان که زنی جوان و معلم است، همراه دوستانش برای سوختگیری به یک جایگاه بنزین میرود. ناگهان همهچیز تغییر میکند: مه غلیظی همهجا را فرا میگیرد، ماشینها خاموش میشوند و افراد حاضر در جایگاه، خود را در بیابانی ناشناخته و دورافتاده مییابند. گروهی از افراد با پیشینهها و شخصیتهای متفاوت، ناچار میشوند برای بقا کنار هم بمانند. آنها با کمبود آب و غذا، حملهٔ حیوانات وحشی و اختلافات درونی دستوپنجه نرم میکنند. شخصیت اصلی، سمیرا، با تکیهبر دانش و تجربهاش در طبیعتگردی، نقش محوری در مدیریت بحران و حفظ جان گروه ایفا میکند. در این مسیر، روابط میان اعضا دستخوش تغییر میشود؛ برخی همکاری میکنند و برخی خودخواهی و بیاعتمادی را پیش میگیرند. درگیری با گرگها، مرگ و جدایی، و تلاش برای یافتن راه بازگشت به خانه، بخشهایی از فرازونشیبهای داستان را شکل میدهد. «مهجورین» نهتنها به بقا و چالشهای فیزیکی میپردازد، بلکه واکنشهای روانی و اخلاقی شخصیتها را نیز در شرایط بحرانی به تصویر میکشد، بیآنکه پایان ماجرا را بهطور کامل افشا کند.
چرا باید کتاب مهجورین را بخوانیم؟
این کتاب با فضاسازی پرتعلیق و روایت ماجرایی رازآلود، تجربهای متفاوت از داستانهای بقا و مواجهه با ناشناختهها را ارائه میدهد. «مهجورین» بهخوبی نشان میدهد که در شرایط بحرانی، انسانها چگونه با ترس، امید، همدلی یا خودخواهی روبهرو میشوند و چه تصمیمهایی برای زندهماندن میگیرند. روایت داستان از زاویهٔ دید یک زن معلم، به آن رنگ و بویی تازه بخشیده و خواننده را با چالشهای ذهنی و عاطفی شخصیتها همراه میکند. برای علاقهمندان به داستانهایی با محوریت بقا، روابط انسانی و رمز و راز، این کتاب میتواند جذاب باشد.
مطالعهٔ «مهجورین» برای علاقهمندان به داستانهای معاصر فارسی، دوستداران روایتهای پرتعلیق و رازآلود و کسانی که به موضوعات بقا و واکنشهای انسانی در شرایط بحرانی علاقه دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال داستانهایی با محوریت روابط انسانی و چالشهای اخلاقی هستند، این کتاب پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب مهجورین
«صدای رادیو: توجه داشته باشید که در نقاطی از دنیا اتفاقاتی افتاده که کمی حضمش برای ما سخته. گمشدن ناگهانی افراد و وسایل غول پیکر مثل کشتی مسافربری استرالیایی با ۸۷۰ نفر ۵ ماه پیش و دیروز هم هواپیمای مسافربری قطر با ۳۶۰ مسافر. طی ۵ ماه اخیر هم خیلی از آدمها و ماشینها و حتی بعضی از خونهها گم شدن یا بهتر بگم غیبشون زده. اینکه میگن کار فضاییهاست چیزی ثابت نشده. اما امروز دانشمندان لو دادن که بعضی از دروازههایی که در زمانهای دور بین ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال پیش از اونها بین جهانهای موازی و یا رد و بدل شدن بین کشورها ازش استفاده میشده باز شدن و دارن افراد رو بین زمان و مکان رد و بدل میکنن. خوب تا به امروز توی کشور ما ایران چنین اتفاقی نیافته اما طی چند هفته و چند روز اخیر بین کشورهای اطراف ما مثل ازبکستان، روسیه، ترکیه و دیروز قطر این اتفاقات افتاده و خیلی هم در موردشون توی اخبار و تلویزیون صحبت نمیشه. کسی هم اطلاع نداده که این افرادی که به یکباره غیبشون زده باز جایی دیده شدن یا نه...»