معرفی و دانلود کتاب فیروزه pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب فیروزه

کتاب فیروزه

۵.۰ امتیاز(از ۸ رأی)

معرفی کتاب فیروزه

کتاب فیروزه رمانی از زهرا حزباوی‌ پور (هما) است و نشر رشد فرهنگ در سال ۱۴۰۳ آن را منتشر کرده است. این کتاب با نگاهی به زندگی مهاجران ایرانی و فرازونشیب‌های خانواده‌ای درگیر با زلزله، مهاجرت و جدایی، داستانی از امید، دلتنگی و تلاش برای بازسازی پیوندهای خانوادگی ارائه می‌دهد. داستان حول محور شخصیت فیروزه و برادرش، اسماعیل، می‌چرخد که پس از زلزله‌ی کرمانشاه، ناچار به مهاجرت به ارمنستان می‌شوند و با چالش‌های معیشتی و عاطفی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب فیروزه

کتاب فیروزه، نوشته‌ی زهرا حزباوی‌ پور (هما)، رمانی است که به روایت زندگی خانواده‌ای ایرانی می‌پردازد که پس از وقوع زلزله، با مهاجرت، فراق و تلاش برای بقا روبه‌رو می‌شوند. این کتاب در ارمنستان و ایران می‌گذرد و با روایت اول‌شخص و گفت‌وگوهای صمیمانه میان اعضای خانواده پیش می‌رود. نویسنده با تمرکز بر روابط خانوادگی، بحران هویت، دلتنگی و امید، تصویری از زندگی مهاجران و دشواری‌های بازگشت به وطن ترسیم می‌کند.

کتاب فیروزه با بهره‌گیری از زبان محاوره‌ای و توصیف‌های ملموس، خواننده را به بطن دغدغه‌های شخصیت‌ها می‌برد و به مسائلی چون فقر، بی‌خانمانی، جدایی و تلاش برای حفظ پیوندهای خانوادگی می‌پردازد. این رمان در هفت فصل تنظیم شده و هر فصل بخشی از مسیر پرچالش شخصیت اصلی را بازگو می‌کند.

خلاصه داستان فیروزه

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

کتاب فیروزه داستان زندگی خواهر و برادری به نام فیروزه و اسماعیل است که پس از زلزله‌ی کرمانشاه، خانواده‌شان را از دست می‌دهند و ناچار به مهاجرت به ارمنستان می‌شوند. آن‌ها در کشوری غریب با مشکلات مالی، کار طاقت‌فرسا و دلتنگی گذشته دست‌وپنجه نرم می‌کنند. فیروزه برای تأمین مخارج زندگی، در حوزه‌ی مد و لباس مشغول به کار می‌شود و اسماعیل نیز کارگری می‌کند. خبر زنده‌بودن عمویشان، حیدر، نقطه‌ی عطفی در زندگی آن‌هاست و امیدی تازه به دلشان می‌آورد.

در ادامه، فیروزه متوجه می‌شود خواهر کوچکش، مریم، که تصور می‌کرده در زلزله جان باخته، زنده است و اکنون نزد خانواده‌ی عمو در ایران زندگی می‌کند. این کشفْ فیروزه را در برابر تصمیمی دشوار قرار می‌دهد: بازگشت به ایران و تلاش برای بازگرداندن مریم به جمع خانواده. بازگشت به روستا اما با موانع بسیاری همراه است؛ از جمله مخالفت عمو غلام که قیم مریم شده و قصد دارد او را به عقد پسرش درآورد و مشکلات قانونی و نبود مدارک هویتی.

فیروزه در مسیر بازپس‌گیری خواهرش با تهدید، خشونت و فشارهای خانوادگی روبه‌رو می‌شود. او حتی آسیب جسمی می‌بیند و با ناامیدی و بن‌بست‌های متعدد مواجه می‌شود. بااین‌حال، امید به پیوند دوباره‌ی خانواده و رهایی مریم از سرنوشت محتوم انگیزه‌ی اصلی او برای ادامه‌ی مبارزه است. داستان با تمرکز بر تلاش‌های فیروزه برای غلبه بر موانع اجتماعی و خانوادگی، تصویری از مقاومت، عشق خواهرانه و جست‌وجوی هویت به نمایش می‌گذارد.

چرا باید کتاب فیروزه را بخوانیم؟

این کتاب با پرداختن به موضوعاتی چون مهاجرت، از‌دست‌دادن خانواده، تلاش برای بقا و بازسازی پیوندهای خانوادگی، تجربه‌ای ملموس از زندگی در شرایط دشوار ارائه می‌دهد و با روایت صادقانه‌ی احساسات و دغدغه‌های شخصیت‌ها، خواننده را با واقعیت‌های تلخ و شیرین مهاجرت و جدایی روبه‌رو می‌کند. نویسنده به مسائلی چون هویت، تعلق، فشارهای اجتماعی و نقش زنان در خانواده نیز می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه امید و پیوندهای عاطفی می‌توانند در سخت‌ترین شرایط راهگشا باشند. مطالعه‌ی این کتاب فرصتی برای همدلی با تجربه‌های مهاجران و درک عمیق‌تر از چالش‌های اجتماعی و خانوادگی فراهم می‌کند.

خواندن کتاب فیروزه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مطالعه‌ی کتاب فیروزه برای علاقه‌مندان به رمان‌های اجتماعی و خانوادگی، کسانی که دغدغه‌ی مهاجرت، هویت و روابط خانوادگی را دارند و افرادی که با از‌دست‌دادن، جدایی و تلاش برای بازسازی زندگی مواجه‌ هستند، مناسب است. این کتاب می‌تواند برای نوجوانان و جوانانی که به‌دنبال داستان‌هایی واقع‌گرایانه هستند نیز الهام‌بخش باشد.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب فیروزه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابفیروزه
موضوعرمان، داستان ایرانی
نویسندهزهرا حزباوی پور (هما)
انتشاراتانتشارات رشد فرهنگ
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۳/۰۱/۰۱