کتاب درمان شناختی رفتاری مبتنی بر انعطاف پذیری ویندی درایدن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب درمان شناختی رفتاری مبتنی بر انعطاف پذیری

کتاب درمان شناختی رفتاری مبتنی بر انعطاف پذیری

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب درمان شناختی رفتاری مبتنی بر انعطاف پذیری

کتاب الکترونیکی «درمان شناختی رفتاری مبتنی بر انعطاف‌پذیری» نوشتهٔ ویندی درایدن و با ترجمهٔ محسن رفیعی و مهدیه نجفی توسط نشر رشد فرهنگ منتشر شده است. این اثر به بررسی رویکردی نوین در حوزهٔ روان‌درمانی می‌پردازد که بر اهمیت انعطاف‌پذیری در فرایند درمان تأکید دارد. نویسنده با تکیه‌بر تجربیات بالینی و نظری خود، تلاش کرده است تا مفاهیم بنیادین درمان شناختی رفتاری را با رویکردی التقاطی و منعطف بازخوانی کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب درمان شناختی رفتاری مبتنی بر انعطاف پذیری

«درمان شناختی رفتاری مبتنی بر انعطاف‌پذیری» اثری ناداستان و تخصصی در حوزهٔ روان‌درمانی است که ساختار آن بر پایهٔ ترکیب چهار محور اصلی شکل گرفته: درمان شناختی رفتاری، انعطاف‌پذیری در کاربست، رفتاردرمانی عقلانی هیجانی و التقاط‌گرایی. ویندی درایدن، نویسندهٔ کتاب، با بیش از چهار دهه تجربهٔ بالینی، در این کتاب به بازاندیشی و بازتعریف شیوه‌های سنتی درمان شناختی رفتاری پرداخته است. او با بهره‌گیری از تجربیات شخصی و نظریه‌های مختلف، تلاش کرده است تا درمان را از قالب‌های خشک و نسخه‌های از پیش تعیین‌شده خارج کند و به سوی رویکردی منعطف و متناسب با نیازهای هر فرد سوق دهد. کتاب در قالبی تحلیلی و آموزشی، به جای ارائهٔ پروتکل‌های ثابت، بر اهمیت مشارکت فعال بیمار و درمانگر، گفت‌وگو و مذاکره دربارهٔ اهداف و روش‌های درمانی، و توجه به تفاوت‌های فردی تأکید کرده است. ساختار کتاب شامل فصل‌هایی دربارهٔ پیوندهای درمانی، سبک‌های بین‌فردی، مفهوم‌پردازی مشکلات، و برنامه‌ریزی درمان است که هر یک با مثال‌ها و روایت‌های بالینی همراه شده‌اند تا مفاهیم را ملموس‌تر سازند.

خلاصه کتاب درمان شناختی رفتاری مبتنی بر انعطاف پذیری

کتاب «درمان شناختی رفتاری مبتنی بر انعطاف‌پذیری» بر این ایده استوار است که انعطاف‌پذیری، هستهٔ سلامت روانشناختی و کلید موفقیت در فرایند درمان است. ویندی درایدن با تکیه‌بر تجربیات بالینی و نظریه‌های مختلف، نشان داده است که پایبندی صرف به یک رویکرد یا پروتکل درمانی می‌تواند به انعطاف‌ناپذیری و در نتیجه ناکارآمدی درمان منجر شود. او با روایت داستان‌هایی مانند افسانهٔ پروکراست، پیامدهای منفی انعطاف‌ناپذیری را در زندگی و درمان به تصویر کشیده و تأکید کرده است که رویکرد منعطف، امکان انتخاب‌های بیشتر و واکنش‌های سازنده‌تر را فراهم می‌کند. در این کتاب، درمانگر و بیمار به‌عنوان دو همکار در فرایند درمان معرفی شده‌اند که باید دربارهٔ اهداف، وظایف و سبک تعامل خود به توافق برسند. نویسنده بر اهمیت گفت‌وگو، بازتاب و مذاکره در جلسات درمانی تأکید کرده و نشان داده است که مشارکت فعال هر دو طرف، به شکل‌گیری اتحاد درمانی مؤثر و پیشرفت درمان کمک می‌کند. همچنین، به جای تمرکز بر تکنیک‌های سطحی، بر درک عمیق نگرش‌ها و ذهنیت‌های انعطاف‌پذیر و انعطاف‌ناپذیر و تأثیر آن‌ها بر عملکرد روانشناختی پرداخته شده است. کتاب با بررسی موضوعاتی مانند پیوندهای درمانی، سبک‌های بین‌فردی، مفهوم‌پردازی مشکلات و برنامه‌ریزی درمان، تلاش کرده است تا چارچوبی برای درمانگران و مراجعان فراهم کند که در آن انعطاف‌پذیری، احترام به تفاوت‌های فردی و مشارکت فعال، محور اصلی فرایند درمان باشد.

چرا باید کتاب درمان شناختی رفتاری مبتنی بر انعطاف پذیری را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر مفهوم انعطاف‌پذیری در درمان شناختی رفتاری، فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با رویکردی مواجه شود که به جای نسخه‌های ثابت و راه‌حل‌های یکسان، بر مشارکت فعال و مذاکره بین درمانگر و بیمار تأکید دارد. نویسنده با مثال‌های بالینی و روایت‌های ملموس، نشان داده است که چگونه می‌توان با پذیرش تفاوت‌های فردی و پرهیز از انعطاف‌ناپذیری، مسیر درمان را متناسب با نیازهای هر فرد طراحی کرد. مطالعهٔ این اثر به درمانگران، دانشجویان روان‌شناسی و علاقه‌مندان به حوزهٔ سلامت روان کمک می‌کند تا درک عمیق‌تری از اهمیت انعطاف‌پذیری و نقش آن در موفقیت درمان به دست آورند و شیوه‌های سنتی را با نگاه انتقادی و خلاقانه بازنگری کنند.

این کتاب برای درمانگران، مشاوران، دانشجویان روان‌شناسی و روان‌درمانی و همچنین افرادی که دغدغهٔ بهبود سلامت روان و ارتقای مهارت‌های ارتباطی دارند، مناسب است. به‌ویژه کسانی که به دنبال رویکردهای منعطف و فردمحور در درمان هستند یا می‌خواهند از قالب‌های خشک و نسخه‌های یکسان فاصله بگیرند، می‌توانند از محتوای این اثر بهره‌مند شوند.

بخشی از کتاب درمان شناختی رفتاری مبتنی بر انعطاف پذیری

«داستان پروکراست به طور واضح، پیامدهای انعطاف‌پذیری و انعطاف‌ناپذیری را نشان می‌دهد. موضع انعطاف‌ناپذیر پروکراست منجر به مرگ میهمان‌هایش و در نهایت مرگ خودش شد. او قادر به تفکر به شیوه‌ای جدید برای حل مشکل اندازه تختش نبود و سخت‌گیری او منجر به تفکر سیاه و سفید شد: یا تو متناسب تخت می‌شوی یا من تو را به شیوه‌ای دیگر متناسب و اندازه تخت می‌کنم. اگر پروکراست یک رویکرد انعطاف‌پذیر اتخاذ می‌کرد او و میهمان‌هایش زنده می‌ماندند. در حقیقت با منعطف شدن به جای تفکر سیاه و سفید او یک تفکر خاکستری را اتخاذ می‌کرد و همان‌طور که از این تفکر بر می‌آید: اگر با تخت من متناسب نباشید راه‌های مختلفی برای حل این مشکل وجود دارد.»