کتاب داستان هایی برای مدیران هنری مینتزبرگ + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب داستان هایی برای مدیران

کتاب داستان هایی برای مدیران

معرفی کتاب داستان هایی برای مدیران

کتاب الکترونیکی «داستان‌هایی برای مدیران (روایت‌هایی غیرمنتظره از دنیای مدیریت نوین)» نوشتهٔ هنری مینتزبرگ و ترجمهٔ حامد حسین‌نسب، اثری است که نشر بله آن را منتشر کرده است. این کتاب مجموعه‌ای از روایت‌ها و داستان‌های کوتاه دربارهٔ مدیریت و رهبری سازمانی است که با زبانی ساده و طنزآمیز، مفاهیم عمیق مدیریتی را به تصویر می‌کشد. نویسنده با بهره‌گیری از تجربه‌های شخصی و مثال‌های واقعی، به بررسی چالش‌ها، اشتباهات و فرصت‌های دنیای مدیریت می‌پردازد و تلاش می‌کند تصویری ملموس و انسانی از نقش مدیران ارائه دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب داستان هایی برای مدیران

«داستان‌هایی برای مدیران» اثری در قالب ناداستان و مجموعه‌ای از روایت‌های کوتاه است که به موضوعات متنوعی در حوزهٔ مدیریت و رهبری سازمانی می‌پردازد. هنری مینتزبرگ، نویسندهٔ کتاب، یکی از چهره‌های شناخته‌شده در مطالعات مدیریت است و در این اثر، با نگاهی انتقادی و گاه طنزآمیز، به بررسی باورهای رایج، کلیشه‌ها و چالش‌های روزمرهٔ مدیران می‌پردازد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر بخش با داستانی مستقل آغاز می‌شود و موضوعاتی مانند نقش مدیر، تفاوت رهبری و مدیریت، تأثیر فناوری بر روابط کاری، اهمیت روحیهٔ جمعی و مسئولیت‌پذیری را از زاویه‌های مختلف بررسی می‌کند. روایت‌ها اغلب از تجربه‌های شخصی نویسنده یا نمونه‌های واقعی سازمان‌ها الهام گرفته‌اند و با استعاره‌ها و مثال‌های خلاقانه، مفاهیم مدیریتی را برای خواننده قابل لمس می‌کنند. این کتاب نه‌تنها برای مدیران، بلکه برای هر کسی که به ساختار و فرهنگ سازمانی علاقه‌مند است، می‌تواند جذاب باشد. «داستان‌هایی برای مدیران» در فضایی میان جدیت و شوخ‌طبعی حرکت می‌کند و تلاش دارد تصویری واقعی‌تر و انسانی‌تر از دنیای مدیریت ارائه دهد.

خلاصه داستان داستان هایی برای مدیران

در «داستان‌هایی برای مدیران»، هنری مینتزبرگ با مجموعه‌ای از روایت‌های کوتاه، به لایه‌های پنهان و گاه فراموش‌شدهٔ مدیریت می‌پردازد. او با کنار گذاشتن دستورالعمل‌های خشک و فرمول‌های رایج، از تجربه‌های زیسته و مثال‌های ملموس برای نشان‌دادن پیچیدگی‌های نقش مدیر استفاده می‌کند. کتاب با داستان‌هایی دربارهٔ «مدیربودن» آغاز می‌شود و به‌جای تصویرسازی از مدیر به‌عنوان رهبر ارکستر یا عروسک خیمه‌شب‌بازی، او را انسانی نشان می‌دهد که در میان فشارها، انتظارات و محدودیت‌ها، باید تعادل را حفظ کند و هم‌زمان الهام‌بخش باشد. مینتزبرگ در روایت‌هایش به تفاوت میان مدیریت و رهبری می‌پردازد و تأکید می‌کند که این دو نقش، جدایی‌ناپذیرند و باید هم‌زمان زیسته شوند. او با مثال‌هایی مانند مدیرعامل بانک سلطنتی کانادا که شخصاً دستگاه‌های خودپرداز را بررسی می‌کند، نشان می‌دهد که رهبری واقعی گاهی در انجام کارهای کوچک و روزمره معنا پیدا می‌کند. کتاب به موضوعاتی مانند مدیریت بی‌روح، اهمیت روحیهٔ جمعی، نقش فناوری‌های دیجیتال در روابط کاری و چالش‌های تصمیم‌گیری در سازمان‌ها نیز می‌پردازد. مینتزبرگ با استعاره‌هایی مانند «گاو»، «باغ» یا «تخم‌مرغ هم‌زده»، ساختار و پویایی سازمان‌ها را به تصویر می‌کشد و نشان می‌دهد که استراتژی‌ها و نوآوری‌ها اغلب از دل تجربه‌های روزمره و تعاملات انسانی رشد می‌کنند، نه از برنامه‌ریزی‌های خشک و سلسله‌مراتبی. در بخش‌هایی از کتاب، نویسنده به نقد مدل‌های رایج رهبری فردگرایانه و ساختارهای سلسله‌مراتبی می‌پردازد و مفهوم «کامیونیتی‌شیپ» یا روح جمعی را به‌عنوان جایگزینی برای رهبری قهرمانانه مطرح می‌کند. او معتقد است که سازمان‌های موفق، آن‌هایی هستند که افراد در آن‌ها احساس تعلق و انگیزه دارند و ایده‌ها به‌راحتی در سراسر شبکهٔ سازمانی جریان پیدا می‌کنند. در نهایت، «داستان‌هایی برای مدیران» با روایت‌هایی از تجربه‌های واقعی و مثال‌های ملموس، خواننده را به بازاندیشی در مورد نقش مدیر، ساختار سازمان و معنای واقعی رهبری دعوت می‌کند.

چرا باید کتاب داستان هایی برای مدیران را بخوانیم؟

این کتاب با کنار گذاشتن کلیشه‌های رایج مدیریتی، تصویری متفاوت و ملموس از دنیای مدیریت ارائه می‌دهد. روایت‌های کوتاه و استعاره‌های خلاقانهٔ هنری مینتزبرگ، مفاهیم پیچیدهٔ سازمانی را به‌گونه‌ای بیان می‌کند که برای خواننده قابل لمس و قابل تأمل باشد. «داستان‌هایی برای مدیران» نه‌تنها به چالش‌های روزمرهٔ مدیران می‌پردازد، بلکه با نگاهی انتقادی، به اهمیت روحیهٔ جمعی، تعامل انسانی و یادگیری مستمر در سازمان‌ها اشاره دارد. این کتاب فرصتی است برای بازاندیشی در مورد نقش مدیر و رهبری، و الهام‌بخش کسانی است که به دنبال معنا و انسانیت در محیط‌های کاری هستند.

مطالعهٔ این کتاب برای مدیران، رهبران سازمانی، دانشجویان مدیریت و هر کسی که به ساختار و فرهنگ سازمانی علاقه‌مند است، مفید خواهد بود. همچنین برای کسانی که به‌دنبال درک عمیق‌تر از چالش‌های مدیریتی و راه‌های انسانی‌تر برای رهبری و تعامل در محیط کار هستند، «داستان‌هایی برای مدیران» پیشنهاد می‌شود.

بخشی از کتاب داستان هایی برای مدیران

«چند سال پیش صبح زود سوار یکی از هواپیماهای شرکت هواپیمایی استرن شدم که از مونترال به نیویورک پرواز می‌کرد. استرن در آن زمان بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی دنیا بود، اما متأسفانه مدت کوتاهی بعد ورشکست شد. در آن زمان، استرن به مسافران خود غذایی خاص می‌داد: «تخم‌مرغ هم‌زده». همان صبح به ما هم همان غذا داده شد. من به یکی از مهمانداران نگاه کردم و گفتم: «تاکنون در پروازهایم غذاهای بد زیادی خورده‌ام اما این بدترین آن‌ها بود.» او جواب داد: «می‌دانم. ما چندین بار این مشکل را به مسئولان شرکت گزارش کرده‌ایم اما هیچ‌کدام به این مسئله اهمیت نمی‌دهند.» چطور ممکن است چنین چیزی اتفاق بیفتد؟ اگر آن‌ها در حال اداره یک قبرستان بودند، شاید می‌توانستم درک کنم که ارتباط با مشتریان برایشان دشوار باشد. اما در مورد یک شرکت هواپیمایی؟! هر وقت با خدمات یا محصولی بی‌کیفیت روبه‌رو می‌شوم، متعجب می‌شوم که آیا واقعاً گزارش‌های مالی‌اند؟ تحلیلگران مالی که دائم در حال بررسی صورت‌های مالی شرکت هواپیمایی استرن در نهایت به‌دلیل همین مشکلات، از جمله صبحانهٔ تخم‌مرغ هم‌زده ورشکست شد.»

تابستان ۱۳۶۹
بررسی سواد رسانه‌ای مسئولان و کارشناسان روابط عمومی
ژیلا پورکیانی
چگونگی مدیریت مراحل بحران
ایساک کالدرون ادیزس
نقشه راه در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت (جلد سوم)
محمد نعمتی
کتاب همراه مربی
محمد عباسی
یادگیری و کنترل حرکتی (جلد اول)
ویلیام اچ. ادواردز
شالوده صنعت شیمیایی (جلد اول)
اف. آ. هنگلین
چگونه سر صحبت را با دیگران باز کنیم