کتاب شفقت با خود استیون هیکمن + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب شفقت با خود

کتاب شفقت با خود با عنوان اصلی Self-Care All-in-One For Dummies نوشتهٔ «استیون هیکمن» و ترجمهٔ «شیدا سرمدی»، اثری از مجموعهٔ «خودمراقبتی» است که نشر آوند دانش آن را در سال ۱۴۰۴ منتشر کرده است. این کتاب به موضوع خودشفقتی و مهربانی با خود می‌پردازد و راهکارهایی برای بهبود رابطهٔ فرد با خودش ارائه می‌دهد. «شفقت با خود» با تکیه‌ بر تمرین‌ها و تأملات عملی، به خواننده کمک می‌کند تا با چالش‌های درونی، منتقد درون و احساسات منفی به‌گونه‌ای مهربانانه‌تر برخورد و مسیر رشد فردی را با آرامش بیشتری طی کند. کتاب حاضر ترجمهٔ بخشی از کتاب Self-care all-in-one for dummies است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب شفقت با خود اثر استیون هیکمن

کتاب «شفقت با خود» یک راهنمای خودیاری است که با رویکردی علمی و تجربی به موضوع خودشفقتی پرداخته است. «استیون هیکمن»، نویسندهٔ این کتاب با بهره‌گیری از پژوهش‌های روان‌شناسانی چون «کریستن نف» و «کریس گرمر»، مفاهیم پایه‌ای شفقت با خود را شرح داده و آن را به‌عنوان مهارتی قابل یادگیری معرفی کرده است. ساختار کتاب بر پایهٔ توضیح مفاهیم، ارائهٔ تمرین‌های عملی و مراقبه‌های ذهن‌آگاهی شکل گرفته و هر فصل به یکی از جنبه‌های کلیدی خودشفقتی پرداخته است. این کتاب در قالبی آموزشی و کاربردی، خواننده را گام‌به‌گام با موانع، چالش‌ها و راه‌های پرورش مهربانی با خود آشنا می‌کند و می‌کوشد تا با مثال‌ها و تمرین‌های ملموس، مسیر رشد فردی را هموارتر سازد. کتاب «شفقت با خود» بخشی از مجموعهٔ «خودمراقبتی» است و به‌ویژه برای کسانی نوشته شده که به‌دنبال بهبود سلامت روان و افزایش تاب‌آوری هستند.

خلاصه کتاب شفقت با خود

کتاب بر این ایده استوار است که همهٔ انسان‌ها در زندگی با رنج، استرس و منتقد درونی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و اغلب در مواجهه با خود، سخت‌گیرتر از زمانی هستند که با دوستانشان روبه‌رو می‌شوند. پیام اصلی کتاب این است که می‌توان با پرورش مهارت شفقت با خود، رابطه‌ای مهربانانه‌تر و حمایتگر با خویشتن ایجاد کرد و از چرخهٔ خودانتقادی و احساس ناکافی‌بودن فاصله گرفت. در این کتاب سه مؤلفهٔ اصلی شفقت با خود معرفی می‌شود؛ آگاهی (ذهن‌آگاهی نسبت به رنج و احساسات)، انسانیت مشترک (درک اینکه رنج بخشی از تجربهٔ انسانی است و همهٔ انسان‌ها آن را تجربه می‌کنند) و مهربانی با خود (گرایش به حمایت و مراقبت از خود به‌جای سرزنش). نویسنده با مثال‌ها و تمرین‌های عملی نشان می‌دهد که چگونه می‌توان این مؤلفه‌ها را در زندگی روزمره به کار گرفت؛ همچنین به موانع رایج در مسیر خودشفقتی می‌پردازد؛ ازجمله ترس از مواجهه با احساسات دردناک، باورهای غلط دربارهٔ مهربانی با خود و نقش منتقد درونی. راهکارهایی برای مواجهه با این موانع و تمرین‌هایی برای تقویت مهارت شفقت با خود ارائه شده است. نویسنده تأکید دارد که این مسیر نیازمند صبر، تمرین و پذیرش تدریجی است و هر فرد می‌تواند باتوجه‌به ظرفیت و شرایط خود، گام‌به‌گام پیش برود. «شفقت با خود» خواننده را به ماجراجویی درونی دعوت می‌کند تا با ذهنی باز و قلبی مهربان، مسیر رشد و آرامش را تجربه کند.

چرا باید کتاب شفقت با خود را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر خودشفقتی به خواننده کمک می‌کند تا رابطه‌ای سالم‌تر و حمایتگرانه‌تر با خود برقرار کند و از چرخهٔ خودانتقادی و احساس ناکافی‌بودن فاصله بگیرد. «شفقت با خود» با ارائهٔ تمرین‌ها و مراقبه‌های عملی، ابزارهایی برای مواجهه با استرس، اضطراب و احساسات منفی در اختیار می‌گذارد؛ همچنین با تبیین علمی و تجربی موضوع به خواننده نشان می‌دهد که مهربانی با خود نه‌تنها نشانهٔ ضعف نیست، بلکه راهی برای افزایش تاب‌آوری، بهبود سلامت روان و ایجاد تغییرات مثبت در زندگی است. این کتاب فرصتی برای بازنگری در نگرش به خود و تجربهٔ آرامش و رضایت بیشتر فراهم می‌کند.

مطالعهٔ این کتاب برای افرادی مناسب است که با خودانتقادی، کمال‌گرایی، اضطراب یا احساس ناکافی‌بودن روبه‌رو و به‌دنبال راهی برای بهبود رابطه با خود و افزایش تاب‌آوری‌ هستند؛ همچنین کسانی که علاقه‌مند به تمرین‌های ذهن‌آگاهی، مراقبه و رشد فردی هستند یا در مسیر درمان و خودشناسی قرار دارند، می‌توانند از مطالب این کتاب بهره‌مند شوند. «شفقت با خود» برای مشاوران، روان‌درمانگران و دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی منبعی کاربردی به شمار می‌آید.

درباره استیون هیکمن

«استیون هیکمن» (Steve Hickman) روان‌شناس بالینی و دانشیار بازنشستهٔ دانشکدهٔ پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا (سن‌دیگو) و از چهره‌های برجسته در حوزهٔ ذهن‌آگاهی و شفقت به خود است. او بنیان‌گذار مرکز ذهن‌آگاهی دانشگاه سن‌دیگو و مدیر اجرایی پیشین مرکز غیرانتفاعی «مهربانی آگاهانه با خود» (Mindful Self-Compassion) بوده و به‌عنوان مدرس و مربی تأییدشده، برنامه‌های «مهربانی آگاهانه با خود» (MSC) و «کاهش استرس مبتنی بر ذهن‌آگاهی» (MBSR) را در سراسر جهان تدریس کرده است. این نویسنده همراه با «میشل بکر» برنامهٔ آموزش مدرسان «مهربانی آگاهانه با خود» را طراحی کرد و در آموزش بیش از ۱۰۰۰ مدرس در سطح بین‌المللی نقش داشت. او علاوه‌بر فعالیت‌های علمی و آموزشی، سخنرانی شناخته‌شده است. کتاب «شفقت با خود» از آثار مکتوب او بوده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

وب‌سایت Barnes & Noble این کتاب را به‌عنوان یک راهنمای جامع و قابل اعتماد برای مراقبت از سلامت و رفاه شخصی معرفی کرده که مجموعه‌ای از موضوعات مانند ذهن‌آگاهی، انعطاف‌پذیری، تناسب اندام و تغذیه سالم را پوشش می‌دهد؛‌ کتابی که آموزه‌های علمی را به رفتارهایی سالم و قابل دسترس تبدیل می‌کند. The Nile تأکید کرده که کتاب حاضر استراتژی‌های ملموس و قابل اجرا برای گنجاندن «مراقبت از خود» در زندگی روزمرهٔ پرمشغله را ارائه داده است. به‌باور نویسندهٔ این وب‌سایت، کتاب حاضر بینشی کاربردی فراهم می‌آورد تا با مهربانی با خود رفتار کرده و از استانداردهای غیرواقع‌گرایانه اجتناب کنیم.

بخشی از کتاب شفقت با خود

«یافتن معنا ازطریق ارزش‌های اصلی

وقتی شروع به کاوش در لایه‌های نیاز می‌کنید، نه‌تنها با نیازهای اساسی انسانی روبه‌رو می‌شوید، بلکه ارزش‌های اصلی را نیز کشف می‌کنید. نیازهای انسانی معمولاً با بقای فیزیکی و احساسی مرتبط هستند، مانند نیاز به امنیت، ارتباط، یا سلامتی. در بیشتر موارد، ما انسان‌ها مجموعه‌ای نسبتاً مشابه از این نیازهای اساسی را با یکدیگر شریک هستیم. مثلاً همهٔ ما به غذا، پوشاک و سرپناه نیاز داریم.

اما ارزش‌های اصلی بیشتر به معنای زندگی مربوط می‌شوند و از فردی به فرد دیگر متفاوت‌اند. برای مثال، ممکن است کسی از فعالیت‌های خلاقانه لذت ببرد، اما شما ارتباط‌های اجتماعی و دوستی را مهم‌تر بدانید. هر ارزشی (مانند خلاقیت یا ارتباط اجتماعی) ممکن است در همهٔ ما وجود داشته باشد، اما در درجه‌های متفاوت. ارزش‌های شما معنای زندگی را شکل می‌دهند. این تفاوت تأثیر زیادی بر چگونگی گذران وقت شما، افرادی که به‌سمت آن‌ها جذب می‌شوید و آنچه ممکن است در یک شغل یا سرگرمی دنبال کنید، دارد. و البته، ارزش‌ها و نیازهای انسانی تاحدی با هم هم‌پوشانی دارند. زندگی بدون معنا ممکن است بی‌ارزش به نظر برسد، بنابراین معنا به‌اندازهٔ غذا، لباس و سرپناه برای بقای ما ضروری است.»

موریارتی
جنگ و صلح (جلد دوم)
لئو تولستوی
رموز طلایی بهتر زیستن
اشرف فرج‌زاده
بحران هویت اجتماعی و فرهنگی در شهرهای جدید (شهر جدید مهستان)
مصطفی خزایی
مرآت ولایت ۲
غلامرضا سازگار
در این قسمت چیزی ننویسید
سعید نعمت‌اله
درآمدی به نظام حکمت صدرائی (جلد سوم)
عبدالرسول عبودیت
شاخص های ایمنی در منزل و کارگاه ها
ریحانه ابوالقاسمی
مدیریت استعداد با رویکرد توسعه فردی مدیران آینده
حسن عسلی
خاک و ملکوت (متن دوزبانه)
زهره زاهدی