کتاب شکست چرخه خشونت روانی
معرفی کتاب شکست چرخه خشونت روانی
کتاب شکست چرخه خشونت روانی نوشتهٔ ترزا کومیتو است و با ترجمهٔ فرزانه هراتیان و سمانه اوتادی و نرگس جباری در انتشارات آوای نور منتشر شده است.
درباره کتاب شکست چرخه خشونت روانی
احساسات و عواطف بخش مهمی از زندگی انسان را شامل میشود؛ اما چطور میتوان از عواطف خود مراقبت کرد؟ آیا تابهحال برایتان اتفاق افتاده است در روابطی قرار بگیرید که نهتنها از آن احساس رضایت و خشنودی ندارید؛ بلکه ازنظر عاطفی نیز شما را خسته و پریشان میکند. بااینحال قادر نیستید آن رابطه را ترک کنید؟ برخی از افراد آگاهانه یا ناآگاهانه، فرد مقابلشان را مورد سوءاستفادهٔ عاطفی قرار میدهند.
در کتاب شکست چرخه خشونت روانی، ترزا کومیتو، زوج درمانگر و متخصص ازدواج و خانواده با استفاده از تجربیات و مطالعات دقیق خود ما را در شناسایی سوءاستفادهٔ عاطفی و پیچیدگیهای آن راهنمایی میکند و با ارائه راهکارهای عملی به افراد کمک میکند تا بتوانند چرخهٔ معیوب خشونت روانی را متوقف کنند. خود را بازیابی و احیا کنند و به دنبال آن به رابطهای سالم رویآورند. این کتاب یک فضای خصوصی برای درمان ایجاد میکند؛ چون لابهلای صفحات با درک بهتری از تجربیات خود روبهرو میشوید.
خواندن کتاب شکست چرخه خشونت روانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به روانشناسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب شکست چرخه خشونت روانی
«اثر سوءاستفادهٔ عاطفی روی یک شخص بهاندازهٔ اثر آسیب جسمی و گاهی حتی خیلی بیشتر از آن است. در یکضرب و جرح فیزیکی، ممکن است قربانی آثار آسیب جسمی مثل کبودی بر بدن داشته باشد و بتواند برای اقدامات قانونی پرونده تشکیل دهد یا از طریق قانون محدود کردن سوءاستفادهگر، درخواست حمایت کند. آسیب عاطفی رایجتر است و در بسیاری موارد با سوءاستفادهٔ فیزیکی و جنسی همراه است.
سوءاستفادهٔ عاطفی یا فیزیکی میتواند وسیلهٔ مؤثرتری برای کنترل باشد چراکه اعتمادبهنفس قربانی را لگدمال میکند و او را وادار میکند ادراک خود را زیر سؤال ببرد و او را از درون و بیرون نابود کند. تناقض دومرحلهای بین رفتارهای عاشقانه و سوءاستفادهگرانه باعث تأثیر بیشتر آن میشود.
سوءاستفادهٔ عاطفی شامل هر نوع رفتار غیر فیزیکی آشکار و نهان است که در طول زمان به شکل یک الگوی تکراری اتفاق میافتد مثل انتقاد (توهین، حرفهای بد و ناسزا)، خصومت (داد زدن، خشونت کلامی) ارعاب (خودنمایی، تهدید) تحقیر (استفاده از آنچه از شما میدانند برای اینکه شما را شرمنده کنند) و اذیت و آزار (اصرار، خواستههای تکراری).
کنترل یا تسلط بر فرد قربانی باعث کاهش خود ارزشمندی، ترس و افکار خودکشی در وی میشود. سوءاستفادهٔ عاطفی و روحی، بخشی از اصطلاح کلی خشونت روانی است. خشونت روانی، نوعی رفتار و ارتباط بر پایهٔ کنترل، عدم تائید و تسلط است. در این روابط عدم تعادل قدرت نیز وجود دارد که باعث ایجاد آسیب در رابطه بین شریکان زندگی، والدین و فرزند و سرپرست و کارمند میشود.
نشانههای سوءاستفادهٔ عاطفی
رفتارهای توصیفشده در این بخش بر شیوههای قدرت و کنترل تمرکز دارند. برای درک این رفتارها بهتر است آنها را بر روی یک پیوستار مشاهده کنیم بهجای اینکه آنها را به شکل کاملاً خوب یا بد در نظر بگیریم. رفتارهای سوءاستفادهگرانه در شروع روابط صمیمی به ندرت ظاهر میشوند. در حقیقت، رفتارهای سوءاستفادهگرانه در ابتدا بهصورت ملاحظهکارانه و با خوشرویی همراه است. رفتار بیشازحد مراقبتی هم میتواند نوعی کنترل باشد.
در شروع یک رابطه، شناختن شریک جدید میتواند خوشایند و هیجانانگیز باشد. گاهی ممکن است نسبت به حرفها و رفتارهای شریک جدیدتان احساس ناخوشایندی داشته باشید و پر از دلشوره و نگرانی شوید این همان کارت قرمز هشدار است. گاهی اوقات با گرفتار شدن در یک رابطهٔ جدید به دلیل اینکه تازگی و طراوت دارد میخواهیم این علائم را نادیده بگیریم، اما به حس دلهرهتان توجه زیادی داشته باشید.»
حجم
۱۷۸٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
حجم
۱۷۸٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه