کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید
معرفی کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید
کتاب الکترونیکی «زندگی خود را دوباره بیافرینید» (راهنمای تغییر الگوهای ناسالم زندگی) نوشتهٔ «جفری یانگ» و «ژانت کلوسکو» با ترجمهٔ محسن صادقیان و انتشار نشر نارنگی و آباژور، اثری در حوزهٔ روانشناسی کاربردی و خودیاری است. این کتاب به بررسی ریشهها و راههای تغییر الگوهای ناسالم شخصیتی میپردازد و با تکیه بر رویکرد شناختدرمانی، ابزارهایی برای شناسایی و اصلاح این الگوها ارائه میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید
این کتاب به بررسی الگوهای ناسالم و تکرارشوندهای میپردازد که از کودکی در ذهن و رفتار افراد شکل میگیرند و در بزرگسالی به مشکلات عاطفی، شغلی و روابط بینفردی دامن میزنند. نویسندگان با تکیه بر سالها تجربه در درمان شناختی و رفتاری، تلاش کردهاند تا مفاهیم پیچیدهٔ روانشناسی را به زبانی قابلدرک و ملموس برای عموم توضیح دهند. «زندگی خود را دوباره بیافرینید» در دورهای نوشته شده که رویکردهای درمانی متنوعی در روانشناسی رواج یافتهاند و نیاز به کتابی جامع برای شناسایی و تغییر الگوهای بنیادین زندگی احساس میشد. نویسندگان با ترکیب روشهای مختلف درمانی، چارچوبی ارائه دادهاند که هم به ریشهیابی مشکلات میپردازد و هم راهکارهایی برای تغییر آنها پیشنهاد میکند. کتاب با مثالهای واقعی از مراجعان و آزمونهای خودشناسی، خواننده را در مسیر شناخت و اصلاح خطاهای زندگی همراهی میکند.
خلاصه کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید
کتاب «زندگی خود را دوباره بیافرینید» بر پایهٔ مفهوم «الگوهای نادرست زندگی» یا همان طرحوارهها بنا شده است؛ الگوهایی که از کودکی شکل میگیرند و در بزرگسالی به صورت رفتارهای خودویرانگر و تکراری بروز میکنند. نویسندگان ابتدا توضیح میدهند که این الگوها چگونه در خانواده و محیط اولیهٔ رشد فرد ایجاد میشوند و چه تأثیری بر احساس امنیت، عزتنفس، استقلال و روابط اجتماعی دارند. سپس یازده الگوی اصلی را معرفی میکنند؛ از جمله رهاشدگی، بدگمانی و سوءاستفاده، محرومیت عاطفی، طردشدگی اجتماعی، وابستگی، آسیبپذیری، بیکفایتی، شکست، تسلیمشدن، معیارهای سختگیرانه و خودکامگی. هر الگو با مثالهایی از زندگی واقعی افراد شرح داده میشود تا خواننده بتواند مصداقهای آن را در زندگی خود یا اطرافیانش تشخیص دهد. کتاب تأکید میکند که این الگوها به دلیل آشنایی و حس امنیت کاذبی که ایجاد میکنند، بهسختی تغییر مییابند و اغلب افراد ناخودآگاه آنها را تکرار میکنند—even اگر به ضررشان باشد. نویسندگان با ارائهٔ پرسشنامهها و تمرینهای عملی، به خواننده کمک میکنند تا الگوهای غالب خود را شناسایی کند و سپس با استفاده از تکنیکهای شناختی، رفتاری و تجربی، گامبهگام برای تغییر آنها اقدام کند. پیام اصلی کتاب این است که تغییر الگوهای بنیادین زندگی ممکن است دشوار باشد، اما با آگاهی، تمرین و حمایت مناسب، میتوان مسیر جدیدی برای تجربهٔ رضایت و آرامش در زندگی ساخت.
چرا باید کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید را خواند؟
این کتاب با تمرکز بر ریشهیابی مشکلات عمیق شخصیتی و ارائهٔ راهکارهای گامبهگام برای تغییر آنها، فرصتی فراهم میکند تا فرد به شناخت دقیقتری از خود برسد و چرخههای تکرارشوندهٔ ناکارآمد را بشکند. مثالهای واقعی، آزمونهای خودشناسی و ترکیب رویکردهای مختلف درمانی، محتوای کتاب را کاربردی و قابلاستفاده در زندگی روزمره میکند. خواندن این اثر میتواند به بهبود روابط، افزایش اعتمادبهنفس و کاهش احساسات منفی مانند اضطراب و افسردگی کمک کند.
خواندن کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای افرادی مناسب است که با مشکلات تکرارشونده در روابط، احساسات منفی مزمن، یا الگوهای رفتاری آسیبزا روبهرو هستند. همچنین برای کسانی که به دنبال خودشناسی عمیقتر و تغییر الگوهای ناکارآمد زندگیشان هستند، مفید است. رواندرمانگران و مشاوران نیز میتوانند از این کتاب به عنوان منبعی برای کار با مراجعان بهره ببرند.
فهرست کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید
- مقدمه: معرفی رویکرد کتاب و اهمیت شناخت الگوهای نادرست زندگی - فصل اول: خطاهای زندگی — توضیح مفهوم الگوهای ناسالم و تأثیر آنها بر زندگی - فصل دوم: گرفتار کدامیک از الگوهای نادرست زندگی شدهاید؟ — ارائهٔ پرسشنامه برای شناسایی الگوهای غالب - فصل سوم: شناخت الگوهای نادرست زندگی — بررسی ریشههای شکلگیری این الگوها در کودکی و محیط خانواده - فصل چهارم: تسلیمشدن، فرارکردن و حمله متقابل — معرفی واکنشهای رایج به الگوهای ناسالم - فصل پنجم: الگوهای نادرست زندگی چگونه تغییر میکنند؟ — راهکارهای کلی برای شروع تغییر - فصل ششم تا شانزدهم: هر فصل به یکی از یازده الگوی نادرست زندگی اختصاص دارد (رهاشدگی، بدگمانی و سوءاستفاده، محرومیت عاطفی، طردشدگی اجتماعی، وابستگی، آسیبپذیری، بیکفایتی، شکست، تسلیمشدن، معیارهای سختگیرانه، خودکامگی) و در هر فصل، ویژگیها، ریشهها و راهکارهای تغییر آن الگو شرح داده میشود.
بخشی از کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید
«آیا مدام گرفتار رابطه با افرادی میشوید که رفتار سردی با شما دارند؟ آیا احساس میکنید که حتی نزدیکترین افراد بهاندازهٔ کافی به شما اهمیت نداده یا درکتان نمیکنند؟ آیا احساس میکنید ذاتاً بیکفایت هستید و کسی بهخوبی نمیتواند شما را بپذیرد یا به شما عشق بورزد؟ آیا نیازهای دیگران را بر نیازهای خود اولویت میدهید، طوریکه نیازهای خودتان هرگز تأمین نمیشوند یا در واقع اصلاً نمیدانید چه نیازهایی دارید؟ این گونه الگوها را «خطاهای زندگی» مینامیم. در این کتاب یازده خطای رایج زندگی را توضیح میدهیم و به شما چگونگی شناخت، ریشهیابی و تغییر آنها را نشان خواهیم داد. الگوی نادرست زندگی؛ الگویی است که از کودکی آغاز شده و بر همهٔ جنبههای زندگیمان سایه میافکند. این الگوها با آنچه یکی از اعضای خانواده با ما در کودکی انجام میدهد، آغاز میشود. ممکن است در کودکی مورد انتقاد، حمایت شدید یا سوءاستفاده قرار گرفته باشیم یا رهایمان کرده باشند. بههرحال هرکدام از ما به طریقی آسیب دیدهایم. در واقع، آن الگوی نادرست به بخشی از ما تبدیل میشود و پس از مدتها وقتی خانهای را که در آن بزرگ شدهایم ترک میکنیم، خودمان موقعیتهایی را ایجاد میکنیم که با ما بدرفتاری یا بیتوجهی شود، سرکوب یا کنترل شویم، بهطوری که قادر به دستیابی به اهداف مطلوبمان نخواهیم بود. خطاهای زندگی تعیینکنندهٔ چگونگی تفکر، احساس، عمل و ارتباط ما با دیگران هستند. این خطاها به تحریک احساسات قوی مانند عصبانیت، غم و اضطراب منجر میشوند. حتی زمانی که به نظر میرسد همهچیز داریم؛ موقعیت اجتماعی، ازدواج موفق، احترام دوستان، موفقیت شغلی، بازهم نهتنها از زندگی لذت نمیبریم، بلکه موفقیتهایمان را هم باور نداریم.»