کتاب کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی
معرفی کتاب کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی
کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی نوشته راشل آرنلد، کارا کانانی، درک گرینر، دیوید ام. رکسون، گری ام. برلینگیم، مارک ای. بیچر و کامرون تی. الدریج با ترجمه زهرا اسدی منش، غزاله رجائی مشائی و هنگامه هدایتی مهدی آبادی توسط انتشارات آذرفر منتشر شده است. این کتاب در حوزهی روانشناسی و درمان متمرکز بر شفقت، بهویژه برای کار گروهی و جلسات درمانی طراحی شده و تمرینها و راهنماییهایی برای پرورش شفقت به خود و دیگران ارائه میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی
کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی بر پایهی رویکرد درمانی شفقتمحور (CFT) نوشته شده و هدف آن آموزش و تمرین شفقت بهعنوان ابزاری برای بهبود سلامت روان است. نویسندگان که همگی در حوزهی روانشناسی بالینی و گروهدرمانی فعالیت دارند، با تکیه بر پژوهشهای علمی و تجربههای بالینی، مجموعهای از تمرینها و فرمها را برای جلسات گروهی فراهم کردهاند. کتاب در قالب ۱۲ فصل، مفاهیمی مانند ذهنآگاهی، خودشفقتورزی، مدیریت احساسات دشوار، خودانتقادی، شرم، گناه و بخشش را بررسی میکند.
هر فصل با اهداف مشخص، تمرینهای عملی و راهنماییهایی برای رهبران گروه و اعضا همراه است. کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی بهگونهای طراحی شده که میتواند هم بهصورت پیوسته و هم براساس نیازهای خاص هر گروه استفاده شود. تمرکز اصلی کتاب بر ایجاد تعادل میان سه سیستم احساسی (تهدید، انگیزه و آرامش) و پرورش ذهن و رفتار شفقتآمیز است. کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی، علاوه بر ارائهی دانش نظری، ابزارهای عملی برای مواجهه با چالشهای روانی و ارتقای کیفیت زندگی در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
خلاصه کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی
کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی با معرفی مفهوم شفقت و نقش آن در سلامت روان آغاز میشود و به خواننده نشان میدهد که شفقت صرفاً مهربانی سطحی نیست، بلکه نیرویی عمیق برای مواجهه با رنج و دشواریهای زندگی است. نویسندگان توضیح میدهند که مغز انسان بهگونهای تکامل یافته که سه سیستم احساسی اصلی (تهدید، انگیزه و آرامش) را در خود دارد و بسیاری از مشکلات روانی ناشی از عدم تعادل میان این سیستمهاست. تمرینهای کتاب به شرکتکنندگان کمک میکند تا با استفاده از ذهنآگاهی، تنفس آرامشبخش و تصویرسازی، سیستم آرامش را فعال کنند و از چرخههای ناکارآمد ذهنی فاصله بگیرند.
در ادامه، این کتاب به موضوعاتی مانند احساس امنیت، دریافت محبت از دیگران، خودشفقتورزی و شناخت خودهای چندگانه میپردازد و نشان میدهد که چگونه میتوان با بخشهای مختلف شخصیت (مانند خود خشمگین، مضطرب یا غمگین) با همدلی و پذیرش برخورد کرد. فصلهایی نیز به بررسی خودانتقادی، شرم و گناه اختصاص یافته و راهکارهایی برای تبدیل این احساسات به فرصتهایی برای رشد و یادگیری ارائه میشود. در نهایت، این کتاب با تمرینهایی برای پرورش صمیمیت، قاطعیت، بخشش و تصور آیندهای مهربان، مسیر رشد فردی و گروهی را ترسیم میکند.
چرا باید کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی را بخوانیم؟
کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی فرصتی فراهم میکند تا افراد با تمرینهای ساختارمند و گامبهگام، مهارت شفقت به خود و دیگران را در زندگی روزمره تقویت کنند. تمرکز کتاب بر تجربههای عملی و تمرینهای ذهنآگاهی، تنفس و تصویرسازی، آن را به ابزاری کاربردی برای مدیریت احساسات دشوار، کاهش خودانتقادی و افزایش تابآوری تبدیل کرده است. همچنین ساختار گروهی کتاب به درمانگران و اعضای گروه کمک میکند تا در فضایی امن و حمایتگر، احساسات پیچیدهای مانند شرم، گناه و خشم را شناسایی و با آنها مواجه شوند. این اثر برای کسانی که بهدنبال راهی برای بهبود روابط درونی و بیرونی خود هستند، میتواند مسیر تازهای باز کند.
خواندن کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی برای افرادی مناسب است که با اضطراب، افسردگی، خودانتقادی یا احساس شرم و گناه دستوپنجه نرم میکنند و بهدنبال راهی برای پرورش شفقت به خود و دیگران هستند. همچنین درمانگران، مشاوران و رهبران گروههای درمانی میتوانند از این کتاب بهعنوان راهنمای جلسات گروهی مبتنی بر شفقت بهره ببرند. دانشجویان روانشناسی و علاقهمندان به رشد فردی نیز مخاطبان بالقوهی این اثر هستند.
بخشی از کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی
«شفقت یعنی اینکه با خودمان با احترام، حمایت و مهربانی رفتار کنیم، نه با انتقاد، خشم یا دلخوری. در طول این دوره گروه درمانی یاد خواهیم گرفت که چگونه ارتباط ما با خودمان میتواند تأثیر زیادی بر احساسات ما داشته باشد و چگونه انتقاد و خشم درونی میتواند حال ما را بدتر کند. این گروهی که شما قرار است در آن شرکت کنید، ترکیبی از دانشی است که طی هزاران سال در مورد کمک به انسانها جمعآوری شده و امروزه با جدیدترین پژوهشها حمایت میشود. دوباره یادآوری میشود که این ژنها برای شما خلق شدهاند، نه توسط شما؛ این احساسات به طور ذاتی در ما وجود دارند. مشکل اینجاست که گاهی اوقات احساسات ما میتوانند بیش از حد شدید شوند و درک آنها دشوار باشد و گاهی حتی میتوانند به طور کامل ما را تحت کنترل خود بگیرند. احساس اضطراب هنگام دیدن دود از زیر در یا شنیدن غرش شیر در نزدیکی، مفید است. اما زمانی که نمیتوانیم از احساس اضطراب دست بکشیم، این احساس مفید نیست. ما به فکر فرو میرویم و نگران میشویم، حتی اگر بدانیم که اضطراب در این لحظه فایدهای ندارد و ترجیح میدهیم چنین احساسی نداشته باشیم. بنابراین، یادگیری نحوه درک و کار کردن با احساسات میتواند بسیار مفید باشد، بهویژه زمانی که با نگاهی همدلانه به آنها نگاه میکنیم و درک میکنیم که این احساسات را تجربه میکنیم، زیرا این احساسات به طور ذاتی در ما وجود دارند. این تقصیر ما نیست.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | کتاب کار مبتنی بر رویکرد شفقت درمانی |
| موضوع | موفقیت و خودیاری، روانشناسی عمومی |