کتاب خودشناسی روی نیمکت محمد ابراهیم + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب خودشناسی روی نیمکت

کتاب خودشناسی روی نیمکت

معرفی کتاب خودشناسی روی نیمکت

معرفی کتاب خودشناسی روی نیمکت

کتاب الکترونیکی «خودشناسی روی نیمکت (جلسات روان‌درمانی)» نوشتهٔ محمد ابراهیم و با ترجمهٔ ایرج حبیبی، توسط نشر اندیشه مولانا منتشر شده است. این اثر به موضوع خودشناسی و روان‌درمانی می‌پردازد و با رویکردی تحلیلی، مسائل مربوط به عزت‌نفس، کمال‌گرایی، مرزبندی شخصی و تعامل با دیگران را بررسی می‌کند. کتاب برای کسانی که دغدغهٔ رشد فردی و سلامت روان دارند، می‌تواند راهنمایی کاربردی باشد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب خودشناسی روی نیمکت

«خودشناسی روی نیمکت» مجموعه‌ای از مباحث و گفت‌وگوهای روان‌درمانی است که به مسائل بنیادین روان انسان در زندگی روزمره می‌پردازد. این کتاب در سال ۱۴۰۲ منتشر شده و فضای آن متأثر از دغدغه‌های معاصر دربارهٔ عزت‌نفس، اعتمادبه‌نفس، کمال‌گرایی، ترس از طرد شدن و مرزبندی‌های فردی است. نویسنده با بهره‌گیری از تجربیات بالینی و ارجاع به آموزه‌های دینی و روان‌شناسی، تلاش می‌کند تصویری واقع‌گرایانه از چالش‌های روانی انسان معاصر ارائه دهد. کتاب با زبانی تحلیلی و مثال‌های ملموس، به بررسی ریشه‌های مشکلات روانی و راه‌های مواجهه با آن‌ها می‌پردازد. در کنار تحلیل‌های نظری، نمونه‌هایی از جلسات مشاوره و روایت‌هایی از تجربه‌های مراجعان نیز آورده شده است. این اثر برای کسانی که به دنبال فهم عمیق‌تر از خود و روابطشان هستند، می‌تواند نقطهٔ شروعی برای تأمل و تغییر باشد.

خلاصه کتاب خودشناسی روی نیمکت

کتاب «خودشناسی روی نیمکت» با تمرکز بر جلسات روان‌درمانی، به بررسی ریشه‌های مشکلاتی مانند خودتازی، عزت‌نفس پایین، تفاوت اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس، کمال‌گرایی و ترس از طرد شدن می‌پردازد. نویسنده با مثال‌هایی از زندگی روزمره و جلسات مشاوره، نشان می‌دهد که بسیاری از مشکلات روانی ریشه در تربیت، باورهای راسخ و الگوهای ذهنی نادرست دارند. کتاب به این موضوع می‌پردازد که چگونه افراد به دلیل فشارهای اجتماعی و انتظارات دیگران، خود را تحقیر می‌کنند یا برای جلب رضایت دیگران از نیازهای خود چشم‌پوشی می‌کنند. همچنین به نقش کمال‌گرایی ناسازگار و باورهای محدودکننده در ایجاد اضطراب و افسردگی اشاره می‌شود. نویسنده راهکارهایی برای مرزبندی سالم، نه گفتن، پذیرش ضعف‌ها و تمرکز بر نقاط قوت ارائه می‌دهد و تأکید می‌کند که خودمراقبتی و مهربانی با خود، لازمهٔ سلامت روان است. کتاب با ارجاع به آموزه‌های دینی و روان‌شناسی، تلاش می‌کند مخاطب را به پذیرش واقعیت‌های انسانی و رهایی از قضاوت‌های ناعادلانه نسبت به خود سوق دهد.

چرا باید کتاب خودشناسی روی نیمکت را خواند؟

این کتاب با پرداختن به مسائل بنیادین روان انسان، مانند عزت‌نفس، کمال‌گرایی و مرزبندی شخصی، فرصتی برای بازنگری در باورها و رفتارهای فردی فراهم می‌کند. خواننده با مطالعهٔ این اثر می‌تواند ریشه‌های بسیاری از مشکلات روانی خود را شناسایی کند و راه‌هایی برای مواجهه سالم‌تر با چالش‌های زندگی بیابد. مثال‌های ملموس و تحلیل‌های کاربردی، کتاب را به منبعی قابل استفاده برای خودیاری و رشد فردی تبدیل کرده است.

خواندن کتاب خودشناسی روی نیمکت را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای کسانی مناسب است که دغدغهٔ خودشناسی، رشد فردی و سلامت روان دارند یا با مشکلاتی مانند عزت‌نفس پایین، کمال‌گرایی، اضطراب اجتماعی و ناتوانی در مرزبندی با دیگران مواجه‌اند. همچنین دانشجویان و علاقه‌مندان به روان‌شناسی و مشاوره می‌توانند از مباحث آن بهره‌مند شوند.

فهرست کتاب خودشناسی روی نیمکت

- خودتازی و عزت‌نفس: بررسی تفاوت اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس و نقش آن‌ها در سلامت روان.- خودتازی و خودپذیری: تحلیل ریشه‌های خودسرزنشی و اهمیت پذیرش خود.- کمال‌گرایی: انواع کمال‌گرایی، پیامدهای آن و راه‌های مقابله با کمال‌گرایی ناسازگار.- باورهای راسخ: تأثیر باورهای شکل‌گرفته در کودکی بر عزت‌نفس و رفتارهای فردی.- ترس از طرد شدن توسط دیگران: بررسی الگوهای ذهنی و قوانین نانوشته‌ای که فرد را به جلب رضایت دیگران وامی‌دارد.- مرزبندی و نه گفتن: اهمیت تعیین حد و مرزهای شخصی و مهارت نه گفتن بدون آسیب به روابط.- خودمراقبتی: تفاوت خودمراقبتی و خودخواهی و نقش آن در سلامت روان.هر فصل با مثال‌ها و روایت‌هایی از جلسات مشاوره همراه است تا مفاهیم را عینی‌تر کند.

بخشی از کتاب خودشناسی روی نیمکت

«الان ساعت ۱ شب است. درازکشیده و به سقف خیره شده‌ای، بعد از یک روز سخت و طولانی می‌خواهی بخوابی، اما مغزت از این کار امتناع می‌کند! مغز شما شروع به حرف زدن می‌کند: «آی احمق. با توأم. تو! یادت می‌آد وقتی مدرسه بودی فلان کار رو کردی؟ ببین چند سالته و به هیچ‌کدوم از آرزوهات نرسیدی؟! آهای بازنده، وقتی باهات صحبت می‌کنم به من توجه کن! تا جوابم رو ندی، نمی‌ذارم بخوابی. چکار کردی تو زندگیت؟ چه کار مفیدی انجام دادی؟ به لیست از موفقیت‌هایی رو که داشتی، بگو؛ البته اگه داری یا اگه دوست داری. من می‌تونم یه لیست از شکست‌های متوالی و ناامیدی‌های بی‌پایانت رو نشونت بدم.» شما در زنجیره‌ای از خودتازی به دام افتاده‌اید. خود را به‌خاطر گذشته سرزنش می‌کنید و از آینده می‌ترسید. چه چیزی باعث می‌شود که در مقابل عادت خودتازی بی‌توان شویم، بدون اینکه توانایی متوقف کردن این خون‌ریزی داخلی دائمی را داشته باشیم؟