کتاب چگونه تصمیم های بهتر بگیریم
معرفی کتاب چگونه تصمیم های بهتر بگیریم
معرفی کتاب چگونه تصمیم های بهتر بگیریم
کتاب الکترونیکی «چگونه تصمیمهای بهتر بگیریم (۱۴ تاکتیک هوشمندانه برای تصمیمگیریهای جسورانه در تمام مراحل زندگی)» نوشتهٔ «دیمون زاهاریادس» و با ترجمهٔ «ساسان جعفرنیا»، «مهدی صفایی خرم» و «محمدرضا حمیدینژاد» توسط نشر زمان تغییر منتشر شده است. این کتاب در دستهٔ روانشناسی کاربردی و موفقیت قرار میگیرد و به بررسی روشها و تکنیکهایی برای بهبود فرآیند تصمیمگیری در زندگی شخصی و حرفهای میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چگونه تصمیم های بهتر بگیریم
این کتاب به بررسی چالشهای تصمیمگیری در زندگی روزمره و حرفهای میپردازد و تلاش میکند با ارائهٔ راهکارهای عملی، خواننده را با موانع ذهنی و روانی تصمیمگیری آشنا کند. «چگونه تصمیمهای بهتر بگیریم» در سه بخش اصلی تدوین شده است: ابتدا به درک فرآیند تصمیمگیری و موانع رایج مانند تعصبات شناختی، احساسات کنترلنشده و خستگی تصمیمگیری میپردازد. سپس ۱۴ تاکتیک مشخص برای بهبود کیفیت تصمیمها ارائه میدهد و در نهایت، راههایی برای بهینهسازی نتایج تصمیمگیری و ارزیابی بازخوردها مطرح میکند. کتاب با زبانی ساده و ساختاری مرحلهبهمرحله، هم به تصمیمگیریهای فردی و هم به تصمیمهای کاری و جمعی توجه دارد و تمرکز اصلی آن بر تصمیمگیریهای فردی است. نویسنده با مثالهای ملموس و تمرینهای عملی، خواننده را به مشارکت فعال در فرآیند یادگیری دعوت میکند.
خلاصه کتاب چگونه تصمیم های بهتر بگیریم
این کتاب با بررسی ریشههای تصمیمگیری آغاز میشود و نشان میدهد که بسیاری از انتخابهای روزمره و مهم ما تحت تأثیر احساسات، تعصبات ذهنی و فشارهای محیطی قرار دارند. نویسنده ابتدا به نقش احساسات، ارزشها و هزینههای فرصت در تصمیمگیری میپردازد و توضیح میدهد که چرا گاهی تصمیمهای ضعیف میگیریم. سپس به موانعی مانند خوشبینی بیش از حد، ترس از ضرر، نگرانی دربارهٔ نظر دیگران و تعویق انداختن کارها اشاره میکند. بخش مهمی از کتاب به معرفی ۱۰ تعصب شناختی رایج اختصاص یافته که میتوانند فرآیند تصمیمگیری را مختل کنند. در ادامه، ۷ تاکتیک برای غلبه بر خستگی تصمیمگیری ارائه میشود؛ از جمله ایجاد روتینها، استفاده از اتوماسیون، اولویتبندی تصمیمهای مهم و یادگیری نه گفتن. بخش اصلی کتاب به ۱۴ تاکتیک عملی برای تصمیمگیری بهتر میپردازد؛ مانند مشخصکردن نتیجهٔ دلخواه، کاهش تأثیر ترس از ضرر، تمایز بین تصمیمهای مهم و غیرمهم، محدودکردن گزینهها، ارزیابی رفتن یا نرفتن، ایجاد لیست موافق و مخالف، استفاده از چکلیست، به چالش کشیدن فرضیات، رهاکردن هزینهٔ غرقشده، مدیریت اطلاعات اضافی، بهرهگیری از مدلهای ذهنی و تحلیل مقایسهای جفتی. در پایان، نویسنده به اهمیت بازخورد و ارزیابی نتایج تصمیمها اشاره میکند و مجموعهای از پرسشهای کلیدی را برای سنجش کیفیت تصمیمگیری پیشنهاد میدهد.
چرا باید کتاب چگونه تصمیم های بهتر بگیریم را خواند؟
این کتاب با تمرکز بر موانع ذهنی و روانی تصمیمگیری، ابزارهایی کاربردی برای بهبود انتخابها در اختیار میگذارد. خواننده با مطالعهٔ آن میتواند نقاط ضعف خود در فرآیند تصمیمگیری را شناسایی کند و با تمرینهای عملی، مهارتهای تصمیمگیری را تقویت کند. مثالهای واقعی و تکنیکهای مرحلهبهمرحله، امکان پیادهسازی راهکارها را در زندگی روزمره و محیط کار فراهم میکند. همچنین، آشنایی با تعصبات شناختی و روشهای مقابله با آنها، به خواننده کمک میکند تا تصمیمهایی آگاهانهتر و منطقیتر بگیرد.
خواندن کتاب چگونه تصمیم های بهتر بگیریم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای افرادی مناسب است که در تصمیمگیریهای شخصی یا شغلی دچار تردید، تعلل یا اضطراب میشوند. همچنین برای کسانی که به دنبال بهبود مهارتهای حل مسئله، مدیریت زمان و افزایش بهرهوری هستند، مفید است. دانشجویان، مدیران، کارآفرینان و هر کسی که با انتخابهای مهم و پیچیده روبهرو است، میتواند از مطالب این کتاب بهره ببرد.
فهرست کتاب چگونه تصمیم های بهتر بگیریم
- بخش اول: درک فرآیند تصمیمگیری به بررسی نحوهٔ تصمیمگیری انسانها، نقش احساسات، ارزشها، هزینههای فرصت و موانع رایج مانند تعصبات شناختی و خستگی تصمیمگیری میپردازد.- بخش دوم: ۱۴ تاکتیک برای اتخاذ تصمیمهای بهتر شامل تاکتیکهایی مانند مشخصکردن نتیجهٔ دلخواه، کاهش تأثیر ترس از ضرر، تمایز بین تصمیمهای مهم و غیرمهم، تصمیمگیری سریعتر، محدودکردن گزینهها، ارزیابی رفتن یا نرفتن، ایجاد لیست موافق و مخالف، استفاده از چکلیست، به چالش کشیدن فرضیات، رهاکردن هزینهٔ غرقشده، مدیریت اطلاعات اضافی، بهرهگیری از مدلهای ذهنی، تحلیل مقایسهای جفتی و توجه به ارزشهای شخصی است.- بخش سوم: بهینهسازی نتایج تصمیمگیری راهکارهایی برای ارزیابی نتایج، استفاده از بازخورد و پرسشهای کلیدی پیش از تصمیمگیری ارائه میدهد.
بخشی از کتاب چگونه تصمیم های بهتر بگیریم
«ما روزانه صدها و گاهی هزاران تصمیم میگیریم که بسیاری از آنها تصمیمهای کوچکی هستند؛ مثل اینکه امروز بعد از ناهار چرت بزنیم یا به شبکههای اجتماعی برویم. متخصصین بر این باورند که تصمیمگیریهای مهمتر نیاز به ارزیابی و مراقبت بیشتری دارند زیرا این تصمیمات در حقیقت آنهایی هستند که نتایج و عواقب طولانیتری دارند. مثالهای این گروه میتواند شامل ترک شغلی که دوستش نداریم، تشکیل خانواده، رها کردن ارتباطات با افراد نامناسب یا خریدن وسیلهای مهم که سالها آرزوی آن را داشتهایم باشد. قبل از اینکه بتوانیم بیاموزیم که تصمیمهای خوب بگیریم باید بررسی کنیم که در حال حاضر چگونه تصمیمگیری میکنیم. این بخش از کتاب در حقیقت به فاکتورهایی که بر روی تصمیمگیری ما تاثیر میگذارد میپردازد. بعضی از این فاکتورها میتوانند ما را به سمت تصمیمهای ضعیف سوق دهند. مشخص کردن این فاکتورها گام اول در جهت رفع آنها از فرآیند تصمیمگیری است. حذف اینها به ما کمک میکند که از اتلاف وقت جلوگیری کرده و دچار پشیمانی نشویم. مهم است که بپذیریم که مسئولیت تصمیمگیریهای ما با خودمان است و نتایج حاصل از تصمیمها نیز صرفاً و کاملاً به خودمان مربوط میشود.»