کتاب بی حد و مرز
معرفی کتاب بی حد و مرز
کتاب بیحدومرز (به همراه فصلهای جدید درباره هوش مصنوعی، ترکیبات فعال کننده مغز و عناوین بیشتر) با عنوان اصلی Limitless: Upgrade Your Brain, Learn Anything Faster, and Unlock Your Exceptional Life ,2020 نوشتهٔ جیم کوییک و با ترجمهٔ محمد صداقتی جهرمی و مهدی خادمهالرسول، توسط کتاب کولهپشتی منتشر شده است. این اثر در دستهٔ کتابهای توسعهٔ فردی قرار میگیرد و به موضوعاتی مانند تقویت ذهن، افزایش سرعت یادگیری و شکوفایی پتانسیلهای ذهنی میپردازد. نویسنده با تکیهبر تجربیات شخصی و تخصصی خود، راهکارهایی برای غلبه بر محدودیتهای ذهنی و ارتقای عملکرد مغز ارائه داده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب بی حد و مرز
کتاب بیحدومرز اثری آموزشی است که با رویکردی کاربردی به موضوع یادگیری و توسعهٔ ذهن میپردازد. جیم کوییک، نویسندهٔ کتاب، سالهاست بهعنوان مربی ذهن و حافظه فعالیت میکند و تجربیاتش را در قالب این کتاب با مخاطبان به اشتراک گذاشته است.
ساختار کتاب بیحدومرز بهگونهای طراحی شده که خواننده را از شناخت محدودیتهای ذهنی تا یافتن راهکارهای عملی برای غلبه بر آنها همراهی میکند. این کتاب در چند بخش اصلی تنظیم شده و هر بخش به یکی از جنبههای مهم یادگیری، انگیزه و روشهای بهبود عملکرد ذهن میپردازد.
کتاب بیحدومرز با مثالها و روایتهای واقعی، خواننده را به سفری درونی برای کشف تواناییهای مغزی خود دعوت میکند و در عین حال به چالشهای عصر دیجیتال و تأثیر آن بر یادگیری و تمرکز نیز توجه دارد. این اثر نهتنها برای علاقهمندان به رشد فردی، بلکه برای هرکسی که به دنبال ارتقای کیفیت یادگیری و زندگی خود است، قابل استفاده خواهد بود.
خلاصه کتاب بی حد و مرز
کتاب بیحدومرز بر این ایده استوار است که هر فردی میتواند با تغییر ذهنیت، افزایش انگیزه و بهکارگیری روشهای نوین، ظرفیتهای ذهنی خود را بهطرز چشمگیری ارتقا دهد. جیم کوییک با روایت داستان زندگی خود، از آسیب مغزی دوران کودکی تا تبدیل شدن به مربی ذهن و حافظه، نشان میدهد که محدودیتهای ذهنی اغلب ساختهٔ باورها و عادتهای نادرست هستند. او سه دشمن اصلی یادگیری در عصر دیجیتال را معرفی میکند: سیل اطلاعات، حواسپرتی و فراموشی دیجیتالی. این عوامل باعث کاهش تمرکز، ضعف حافظه و افت کیفیت یادگیری میشوند. در ادامه، نویسنده سه کلید اصلی برای شکستن این محدودیتها را مطرح میکند: ذهنیت (باور به توانایی تغییر و رشد)، انگیزه (داشتن هدف و انرژی برای یادگیری) و روش (استفاده از تکنیکهای مؤثر برای یادگیری سریعتر و بهتر). کوییک تأکید دارد که یادگیری چگونه یاد گرفتن، مهمترین مهارت قرن بیستویکم است و با تمرین و بهکارگیری روشهای پیشنهادی، هر فردی میتواند به سطحی از یادگیری برسد که پیشتر برایش غیرممکن به نظر میرسید.
کتاب بیحدومرز با ارائهٔ تمرینها، مثالها و داستانهای واقعی، به خواننده کمک میکند تا باورهای محدودکننده را شناسایی و جایگزین کند، انگیزهٔ درونی خود را تقویت کند و با استفاده از تکنیکهایی مانند تندخوانی، تقویت حافظه و تمرکز، مسیر رشد فردی را هموار سازد. پیام اصلی کتاب این است که مغز انسان قابلیت بیحدومرزی دارد و با تغییر نگرش و روش، میتوان به موفقیتهای چشمگیری در یادگیری و زندگی دست یافت.
چرا باید کتاب بی حد و مرز را بخوانیم؟
کتاب بیحدومرز با تمرکز بر چالشهای یادگیری در دنیای امروز، راهکارهایی برای مقابله با بمباران اطلاعاتی، حواسپرتی و ضعف حافظه ارائه میدهد. این کتاب نهتنها به آموزش تکنیکهای یادگیری سریع و مؤثر میپردازد، بلکه به خواننده کمک میکند تا ریشههای ذهنی و انگیزشی مشکلات خود را شناسایی کند. روایتهای شخصی و مثالهای ملموس، خواننده را با فرایند واقعی تغییر و رشد ذهنی آشنا میکند. مطالعهٔ این کتاب فرصتی است برای بازنگری در عادتهای یادگیری و کشف ظرفیتهای پنهان ذهن، بهویژه برای کسانی که احساس میکنند در مسیر رشد فردی یا حرفهای دچار رکود شدهاند.
کتاب بیحدومرز برای علاقهمندان به توسعهٔ فردی، دانشجویان، معلمان، مدیران، کارآفرینان و هرکسی که به دنبال بهبود مهارتهای یادگیری، تقویت حافظه و افزایش تمرکز است، مناسب خواهد بود. همچنین افرادی که با چالشهایی مانند حواسپرتی، فراموشی یا احساس محدودیت ذهنی روبهرو هستند، میتوانند از آموزههای این کتاب بهرهمند شوند.
نظر افراد و مجلههای مشهور درباره جیم کوییک
جیم کوئیک، به باور چهرههایی همچون «ویل اسمیت»، که اذعان دارد کوییک میداند چگونه از او حداکثر بهره را ببرد، و «رودی تانزی» که کتاب او را «مکاشفهای در زمینهٔ یادگیری» میداند، بهعنوان متخصص بهینهسازی عملکرد مغز شناخته میشود. «دانیل آمن» نیز به برنامههای کوئیک برای بهبود عملکرد مغز اعتماد کامل دارد و «مارک هایمن» نیز تأکید کرده است که هرچند قرص جادویی برای نبوغ وجود ندارد، اما کوییک فرآیندی را ارائه میدهد که به افراد کمک میکند تا بهترین تواناییهای مغز خود را شکوفا کرده و آیندهای روشنتر بسازند.
درباره جیم کوییک
جیم کوییک، متولد ۲۹ ژوئیهٔ ۱۹۷۳، مربی مغز، پادکستر، نویسنده و کارآفرین اهل آمریکا است. کوییک در «وستچستر» نیویورک به دنیا آمد و بزرگ شد. او در دوران مهدکودک دچار آسیب مغزی شد که مشکلات یادگیری زیادی برایش به وجود آورد. با این حال، او خواندن و نوشتن را با کمک کتابهای کمیک به صورت خودآموز یاد گرفت و بعدها نیز به خودش تندخوانی را آموزش داد.
او بنیانگذار پلتفرم آموزش آنلاین «کوییک لرنینگ» و همچنین مجری پادکست «مغز کوییک» است. یکی از آثار او کتاب «بیحدومرز» است که در سال ۲۰۲۰ توسط انتشارات «هی هاوس» منتشر شد و در فهرست پرفروشترینهای وال استریت ژورنال، نیویورک تایمز و یواسای تودی قرار گرفت. در سال ۲۰۰۱، او «کوییک لرنینگ» را تأسیس کرد. در ابتدا، این برنامههای آموزشی در کلاسها و شرکتها تدریس میشدند تا اینکه در سال ۲۰۰۹، به عنوان یک پلتفرم آنلاین عرضه شد و تا سال ۲۰۲۲، دانشجویانی از ۱۹۵ کشور از آن استفاده کردند. پادکست «مغز کوییک» نیز در سال ۲۰۱۷ آغاز به کار کرد و در سال ۲۰۲۲ به یکی از برترین پادکستهای آموزشی در آیتیونز تبدیل شد. کوییک اغلب در کنفرانسها و سمینارها دربارهٔ تکنیکهای یادگیری سریع سخنرانی میکند. از جمله آثار او میتوان به کتاب «بیحدومرز: مغز خود را ارتقا دهید، هر چیزی را سریعتر یاد بگیرید و زندگی استثنایی خود را آزاد کنید» اشاره کرد که در ۷ آوریل ۲۰۲۰ توسط «هی هاوس» منتشر شد.
بخشی از کتاب بی حد و مرز
«من خیلی احمقم.» «من نمیفهم.» «من آنقدر کودنم که چیزی یاد نمیگیرم.» اینها شعارهای من در طول بزرگ شدنم بودند. روزی نبود که بگذرد و چنین جملاتی به خودم نگویم: من بسیار کُند هستم. احمق هستم. من خواندن را هرگز یاد نمیگیرم، چه برسد به چیزهای دیگر در زندگی. اگر قرصی وجود داشت که بلعیدنش مغزم را پرتوان و مرا باهوش میکرد – مانند فیلم سال ۲۰۱۱، بیحدومرز با بازیگری بِرَدلی کوپِر – حاضر بودم همهچیزم را برایش بدهم. من تنها کسی نبودم که چنین فکری در مورد خودم میکردم. اگر از معلمهای دوران کودکیام میپرسیدید احتمالاً میگفتند انتظار چنین کتابی را از من نداشتند. آن دوران اگر میفهمیدند من کتاب میخوانم متعجب میشدند، چه برسد که کتابی را بنویسم. تمام اینها ناشی از حادثهای بود که در کودکستان اتفاق افتاد و مسیر زندگیام را تغییر داد. روزی در کلاس بودم که صدای آژیری از بیرون شنیده شد. همه در کلاس متوجه صدا شدند، معلم به بیرون نگاه کرد و گفت ماشینهای آتشنشانی را میبیند. همهٔ ما مثل تمام کودکستانیهای دیگر واکنش نشان دادیم؛ یعنی بهسمت پنجره هجوم بردیم. خیلی هیجانزده شده بودم. در آن زمان به ابرقهرمانها علاقهٔ شدیدی داشتم (هنوز هم دارم). برای من آتشنشانها شبیهترین افراد واقعی به ابرقهرمانهایی بودند که میشناختم. من هم مانند دیگران بهسمت پنجره پریدم. تنها مشکل این بود که قدم کوتاهتر از آن بود که بتوانم ماشینهای آتشنشانی را ببینم. یکی از بچهها رفت صندلیاش را بیاورد و روی آن بایستد و این کارش همهٔ ما را تحریک کرد تا از او تقلید کنیم. من بهسمت میزم رفتم، صندلیام را آوردم و به رادیاتور بزرگ آهنین پایین پنجره تکیه دادم. روی صندلی رفتم، آتشنشانها را دیدم و کاملاً ذوقزده شدم. خیلی هیجانانگیز بود! همچنان که این قهرمانان شجاع را در لباسهای نفوذناپذیرشان در حال انجام کار و سوار بر ماشینهای قرمزشان میدیدم، چشمهایم خیره و دهانم باز مانده بود. ناگهان یکی از بچهها صندلیام را از زیر پایم کشید و باعث شد تعادلم را از دست بدهم و با سر و شدت زیاد روی رادیاتور آهنی سقوط کنم. سرم شروع به خونریزی کرد. من را سریع از مدرسه به بیمارستان رساندند و پزشکان مشغول مداوای زخمم شدند، اما موضوع را صادقانه به مادرم گفتند؛ آسیبی که به سرم وارد شده بود خفیف نبود.»