دانلود و خرید کتاب داستان های بهارات (کتاب سوم) آچاریا راتناناندا ترجمه هومن بابک
تصویر جلد کتاب داستان های بهارات (کتاب سوم)

کتاب داستان های بهارات (کتاب سوم)

معرفی کتاب داستان های بهارات (کتاب سوم)

معرفی کتاب داستان های بهارات (کتاب سوم)

کتاب الکترونیکی «داستان‌های بهارات (داستان‌هایی معنوی از سرزمین هند)» گردآوری‌شده توسط «آچاریا راتناناندا» و با ترجمهٔ «هومن بابک» از سوی نشر لیوسا منتشر شده است. این کتاب سومین جلد از مجموعه‌ای است که به بازنویسی و روایت داستان‌های کهن هندی با محوریت زندگی معنوی و اخلاقی می‌پردازد. داستان‌ها برگرفته از متون باستانی مانند «ماهابهاراتا»، «پوراناها» و «رامایانا» هستند و هرکدام مفاهیمی اخلاقی و انسانی را بازتاب می‌دهند. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب داستان های بهارات (کتاب سوم)

این کتاب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه و تمثیلی است که ریشه در ادبیات شفاهی و متون کهن هند دارد. داستان‌ها از منابعی مانند «ماهابهاراتا»، «پوراناها» و «رامایانا» انتخاب و توسط «آچاریا راتناناندا» بازنویسی شده‌اند. برخلاف دو جلد پیشین که بیشتر بر سخنرانی‌های اخلاقی و معنوی استوار بودند، در این جلد داستان‌ها مستقیماً از متون باستانی برگرفته شده‌اند و بر گسترش ارزش‌های انسانی و اخلاقی تمرکز دارند. هر داستان بدون عنوان و به صورت کوتاه روایت می‌شود و هدف آن‌ها انتقال مفاهیم معنوی و اخلاقی به زبان روایت است. در انتهای کتاب، مقاله‌ای دربارهٔ پیشینه و ساختار هنر قصه‌گویی در هند جنوبی آمده که بر اساس پژوهش‌های «پرامیلا گورومورتی» نوشته شده است. این مقاله به بررسی ریشه‌های قصه‌گویی، نقش آن در فرهنگ هند و شیوه‌های مختلف روایت در جنوب هند می‌پردازد. کتاب در فضایی میان اسطوره و حکمت حرکت می‌کند و تلاش دارد تصویری از سنت‌های فکری و فرهنگی هند ارائه دهد.

خلاصه کتاب داستان های بهارات (کتاب سوم)

این کتاب داستانی نیست و مجموعه‌ای از روایت‌های کوتاه و تمثیلی است که هرکدام به موضوعی اخلاقی یا معنوی می‌پردازند. پیام‌های اصلی کتاب حول محورهایی چون فروتنی، جستجوی حقیقت، اهمیت دانش و عشق، پذیرش مسئولیت، پرهیز از منیت، و ارزش خدمت به دیگران می‌چرخد. داستان‌ها با زبانی نمادین و گاه طنزآمیز، مفاهیمی مانند ناپایداری زندگی، نقش تقدیر، اهمیت تلاش فردی، و پیوند میان دانش و عشق را بازگو می‌کنند. برخی روایت‌ها به شخصیت‌های اسطوره‌ای چون «شری راما»، «کریشنا»، «لاکشمانا»، «سیتا» و فرزانگان هندی می‌پردازند و از خلال ماجراهای آن‌ها، مفاهیمی چون رهایی از وابستگی، قدرت بخشش، و ضرورت شناخت خویشتن را مطرح می‌کنند. در بخش پایانی، مقاله‌ای دربارهٔ هنر قصه‌گویی در هند جنوبی آمده که به بررسی تاریخچه، ساختار و شیوه‌های مختلف روایت در این منطقه می‌پردازد و نشان می‌دهد چگونه قصه‌گویی ابزاری برای انتقال فرهنگ و ارزش‌های اجتماعی بوده است.

چرا باید کتاب داستان های بهارات (کتاب سوم) را خواند؟

این کتاب فرصتی برای آشنایی با جهان‌بینی معنوی و اخلاقی هند است. داستان‌ها با روایت‌هایی کوتاه و تمثیلی، مفاهیم عمیق انسانی را به زبانی ساده و قابل لمس بیان می‌کنند. خواننده با مطالعهٔ این مجموعه، با سنت‌های فکری و فرهنگی هند، نقش قصه‌گویی در انتقال ارزش‌ها و شیوه‌های مواجهه با مسائل زندگی از منظر حکمت شرقی آشنا می‌شود. همچنین مقالهٔ پایانی کتاب، دیدی جامع دربارهٔ هنر روایت در هند جنوبی ارائه می‌دهد و به درک بهتر زمینه‌های فرهنگی این داستان‌ها کمک می‌کند.

خواندن کتاب داستان های بهارات (کتاب سوم) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به فرهنگ و ادبیات هند، دوستداران داستان‌های تمثیلی و معنوی، پژوهشگران حوزهٔ عرفان و فلسفهٔ شرق، و کسانی که به دنبال الهام گرفتن از روایت‌های اخلاقی هستند مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ رشد فردی، خودشناسی و جستجوی حقیقت دارند، می‌تواند آموزنده باشد.

فهرست کتاب داستان های بهارات (کتاب سوم)

- مقدمه مترجم: توضیح دربارهٔ سه‌گانهٔ «داستان‌های بهارات» و جایگاه جلد سوم در این مجموعه.- داستان‌های کوتاه: مجموعه‌ای از روایت‌های تمثیلی و اسطوره‌ای برگرفته از متون کهن هندی، هرکدام با موضوعی اخلاقی یا معنوی مانند فروتنی، جستجوی حقیقت، عشق، دانش، خدمت به دیگران، و پذیرش مسئولیت.- مقالهٔ «قصه‌گویی در هند»: مروری بر تاریخچه و ساختار هنر روایت در هند جنوبی، معرفی شیوه‌های مختلف قصه‌گویی، نقش قصه‌گوها در فرهنگ هند و بررسی تاثیر قصه‌گویی بر انتقال ارزش‌های اجتماعی و دینی.این ساختار به خواننده امکان می‌دهد هم از داستان‌های کوتاه و آموزنده بهره ببرد و هم با زمینه‌های فرهنگی و هنری قصه‌گویی در هند آشنا شود.

بخشی از کتاب داستان های بهارات (کتاب سوم)

«سال‌های سال پیش در دوردست‌ترین دوردست‌ها پادشاه نیک‌اندیشی زندگی می‌کرد که کمی مغرور بود. روزی وزیر خود را به بارگاه فراخواند و بی‌درنگ گفت:«وزیر عزیز! شکی در دل من هست که گاه‌وبی‌گاه سراغم می‌آید و آزارم می‌دهد. همان‌طور که می‌دانی همه‌ی ما در این جهان کار یا ماموریت ویژه‌ای بر عهده گرفته‌ایم: پادشاه حکومت می‌کند؛ سرباز می‌جنگد؛ بازرگان خرید و فروش می‌کند؛ آمو زگاران آموزش می‌دهند؛ واعظان وعظ می‌کنند و هرکس به کاری سرگرم است. این قانون طبیعت است. به همین ترتیب آفرینشگر این جهان نیز باید مسئولیت و کاری داشته باشد. می‌خواهم بدانم خداوند یکتا چه کاری انجام می‌دهد؟»وزیر نمی‌دانست چه بگوید؛ زیرا تاکنون با چنین پرسشی روبه‌رو نشده بود. هیچ کس در این‌باره چیزی نمی‌دانست و در هیچ کتابی هم شرحی درباره‌ی پیشه و کار خداوند نوشته نشده بود. وزیر باهوش کمی اندیشید و پاسخ داد:«بزرگوارا! پرسش شما بحاست و بیشتر زمان‌ها من نیز به آن می‌اندیشم. ولی وظیفه‌ی من در قصر رایزنی و پاری شما در مسائل دنیوی است. این پرسشی معنوی است و در گستره‌ی کاری من نیست. راهب بزرگ باید پاسخگوی آن باشد»بدین ترتیب وزیر با زیرکی بسیار از زیر بار مسئولیت پاسخ به این...»