کتاب سالومه
معرفی کتاب سالومه
معرفی کتاب سالومه
کتاب الکترونیکی «سالومه» (برگرفته از نام شاعر) مجموعهای از اشعار امسلمه قاسمی گوربندی است که توسط انتشارات فروغ سیمرغ منتشر شده. این اثر نخستین جلد از سرودههای شاعر جوان هرمزگانی را در خود جای داده و در قالب شعر نو و محاورهای، دغدغهها، خاطرات و احساسات شاعر را به تصویر میکشد. «سالومه» با نگاهی به زندگی روزمره، فرهنگ جنوب و تجربههای شخصی، فضایی صمیمی و خودمانی را برای خواننده فراهم میکند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سالومه
در «سالومه»، امسلمه قاسمی گوربندی با زبانی آمیخته از فارسی معیار و گویش محلی هرمزگان، مجموعهای از شعرهای کوتاه و بلند را گردآوری کرده است. این کتاب در دورهای معاصر سروده شده و بازتابدهندهی زندگی، خاطرات و دغدغههای یک بانوی جوان جنوبی است. شاعر در مقدمه، به ریشههای خانوادگی و فرهنگی خود اشاره میکند و توضیح میدهد که نام کتاب برگرفته از نام خودش است. اشعار این مجموعه، طیفی از موضوعات را در بر میگیرد؛ از خاطرات کودکی و مدرسه تا دلتنگیها، عشق، فقدان و امید. حضور پررنگ عناصر بومی، واژگان محلی و اشاره به آداب و رسوم جنوب، فضای خاصی به کتاب بخشیده و آن را به اثری متمایز در شعر معاصر تبدیل کرده است. «سالومه» بیشتر به بیان احساسات و تجربههای زیسته شاعر میپردازد و در کنار روایتهای شخصی، به دغدغههای اجتماعی و فرهنگی نیز نیمنگاهی دارد.
چرا باید کتاب سالومه را خواند؟
این مجموعه شعر، فرصتی برای آشنایی با جهانبینی و احساسات یک شاعر جوان از جنوب ایران فراهم میکند. استفاده از گویش محلی و روایتهای شخصی، به اشعار رنگ و بوی خاصی بخشیده و خواننده را با فرهنگ و زندگی مردم هرمزگان آشنا میسازد. «سالومه» برای کسانی که به دنبال تجربهای متفاوت از شعر معاصر هستند و دوست دارند با زبان و دغدغههای نسل جدید شاعران آشنا شوند، جذابیت دارد. این کتاب همچنین میتواند الهامبخش کسانی باشد که به بیان احساسات و خاطرات خود علاقهمندند.
خواندن کتاب سالومه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به شعر معاصر فارسی، دوستداران ادبیات بومی و کسانی که به فرهنگ جنوب ایران علاقه دارند، مناسب است. همچنین برای افرادی که به دنبال بازتاب تجربههای زیسته و احساسات شخصی در قالب شعر هستند، گزینهی خوبی به شمار میآید.
فهرست کتاب سالومه
- مقدمه: شاعر در این بخش به معرفی خود، ریشههای خانوادگی و دلیل انتخاب نام کتاب میپردازد.- اشعار زندگی روزمره: شعرهایی درباره خاطرات کودکی، مدرسه، خانواده و دوستان که با زبان محلی و فضای بومی سروده شدهاند.- اشعار عاشقانه و دلتنگی: بیان احساسات عاشقانه، جدایی، فقدان و امید به آینده در قالب شعر نو و محاورهای.- اشعار اجتماعی: اشاره به دغدغههای اجتماعی، نگاه به مردم و جامعه، و نقد رفتارهای رایج.- اشعار آیینی و معنوی: شعرهایی با مضامین دعا، نیایش و ارتباط با خداوند.در مجموع، کتاب شامل شعرهایی با موضوعات متنوع است که هرکدام بخشی از زندگی و احساسات شاعر را بازتاب میدهد.
بخشی از کتاب سالومه
«دلم را سپردم به دریانبستم چشمانم به درهابه دل وعده دادم بهشت راندیدم ولی رنگ خوشی راآخر که تمام می شود دنیاخلاص می شویم ز دردهاای خوشی این دو روز دنیاچه میشد پار هم میشدی با ماجه آنکس که با ما نکرد مداراچه آنکس که فرو کرد خوارهاهنر نباشد رنجاندن آدمهانیکو نباشد خون کردن دلها»