کتاب قاسم قهرمان دفاع از امام منصوره مصطفی‌ زاده + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب قاسم قهرمان دفاع از امام

کتاب قاسم قهرمان دفاع از امام

معرفی کتاب قاسم قهرمان دفاع از امام

کتاب الکترونیکی «قاسم قهرمان دفاع از امام» نوشتهٔ منصوره مصطفی‌زاده و با تصویرگری محمدرضا دوست‌محمدی، توسط نشر کتاب پارک منتشر شده است. این اثر با نگاهی داستانی و روایی به زندگی و شجاعت قاسم بن حسن، نوجوان حاضر در واقعهٔ کربلا، می‌پردازد و تلاش دارد با زبانی ساده و قابل فهم برای کودکان و نوجوانان، مفاهیم ایثار، وفاداری و دفاع از حق را بازگو کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب قاسم قهرمان دفاع از امام

«قاسم قهرمان دفاع از امام» اثری داستانی است که با محوریت زندگی قاسم بن حسن، نوجوانی از خاندان پیامبر، روایت می‌شود. کتاب با بهره‌گیری از عناصر داستانی و تصویرگری، وقایع تاریخی را به زبانی کودکانه و قابل درک برای نسل جوان بازگو کرده است. ساختار کتاب به‌گونه‌ای طراحی شده که ابتدا به معرفی شخصیت‌های اصلی و پیشینهٔ خانوادگی قاسم می‌پردازد و سپس او را در بستر واقعهٔ عاشورا قرار می‌دهد. نویسنده، منصوره مصطفی‌زاده، با انتخاب قالب داستان کوتاه و روایت خطی، تلاش کرده است تا مفاهیم عمیق تاریخی و مذهبی را به‌دور از پیچیدگی‌های زبانی، برای مخاطبان کم‌سن و سال قابل لمس کند. این کتاب نه‌تنها به زندگی قاسم، بلکه به نقش او در دفاع از امام حسین و ارزش‌های انسانی چون شجاعت و وفاداری نیز توجه ویژه‌ای دارد. تصویرگری‌های محمدرضا دوست‌محمدی نیز به جذابیت بصری و فهم بهتر داستان کمک کرده‌اند.

خلاصه کتاب قاسم قهرمان دفاع از امام

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان با معرفی پیامبر اسلام و دو نوهٔ او، حسن و حسین، آغاز می‌شود و به نقش آن‌ها در دفاع از دین اسلام اشاره دارد. سپس روایت به امام علی و دوران حکومت او می‌رسد و ماجرای جنگ جمل و شجاعت حسن بن علی را بازگو می‌کند. در ادامه، تمرکز داستان بر قاسم، فرزند امام حسن، قرار می‌گیرد که از کودکی در خانهٔ عمویش امام حسین بزرگ شده است. شب عاشورا، امام حسین خانواده و یارانش را گرد هم می‌آورد و از سختی‌های پیش رو سخن می‌گوید. قاسم نوجوان که آرزوی دفاع از امامش را دارد، با وجود سن کم و جثهٔ کوچک، تلاش می‌کند اجازهٔ حضور در میدان نبرد را بگیرد. او با نامه‌ای از پدرش، امام حسن، که به او توصیه کرده در صورت نیاز از امام دفاع کند، نزد امام حسین می‌رود. سرانجام امام حسین با دیدن اشتیاق و ارادهٔ قاسم، به او اجازهٔ حضور در میدان را می‌دهد. قاسم با شجاعت وارد میدان می‌شود و با وجود کوچکی، از امامش دفاع می‌کند و به جمع قهرمانان کربلا می‌پیوندد. داستان بر اهمیت شجاعت، وفاداری و دفاع از حق حتی در سنین کم تأکید دارد.

چرا باید کتاب قاسم قهرمان دفاع از امام را بخوانیم؟

این کتاب با روایت داستان قاسم بن حسن، الگویی از شجاعت و وفاداری را برای کودکان و نوجوانان به تصویر می‌کشد. خواندن این اثر فرصتی است برای آشنایی با مفاهیم ایثار، مسئولیت‌پذیری و دفاع از ارزش‌ها در قالب داستانی تاریخی. تصویرگری‌های جذاب و روایت ساده، باعث می‌شود مخاطب به‌راحتی با شخصیت‌ها ارتباط برقرار کند و پیام‌های اخلاقی کتاب را درک کند. علاوه‌بر این، کتاب به مخاطب یادآوری می‌کند که حتی افراد کوچک و کم‌سن نیز می‌توانند نقش مهمی در دفاع از حق و حقیقت داشته باشند.

مطالعهٔ این کتاب برای کودکان و نوجوانانی که به داستان‌های تاریخی و مذهبی علاقه دارند، مناسب است. همچنین برای والدین و مربیانی که به‌دنبال معرفی الگوهای مثبت و آموزنده به فرزندان خود هستند، گزینهٔ خوبی به‌شمار می‌آید. این اثر به‌ویژه برای کسانی که به موضوع عاشورا و قهرمانان آن علاقه‌مندند، توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب قاسم قهرمان دفاع از امام

«ناگهان صدای آرامی گفت: «آیا من هم همراهتان خواهم بود؟» اين صدای قاسم بود. او با آن اندام کوچک بین مردان نبرومند و بزرگ به چشم نمی‌آمد. همه ساکت شدند و به او نگاه کردند. امام پرسیدند: «فکر من کت تسم‌ادت چطور است؟» قاسم تصور کرد در بهشت همراه پیامیراص) 9 بدرش امام حسن(ع) و عمویش امام حسین(ع) است و این خیلی خوشحالش کرد. گفت: «از و گفتند: «برادرزاده‌ی عزیزم» تو هم شهید می‌شوی و همراه ما خواهی بود.؟ قاسماتمرتی‌کر۱۵|۳ سل فردای آن روز باران نیرومند امام یکی‌یکی به میدان جنگ می‌رفتند و مبارزه می کردند و شهید می‌شدند. اما قاسم هنوز نتوانسته بود امام حسین(ع) را راضی کند که به او هم اجازه‌ی جنگیدن بدهند. قاسم می‌دانست کوچک 9 کم‌توان است و شاید نتواند بجنگد. ولی دلش می‌خواست از امامش دفاع «کند::درشتت من پدرش. قاسم از هر راهی که بلد بود خواسته‌اش را به امام گفت ولی امام نمی‌پذیرفتند. قاسم درمانده شده بود. کم مانده بود گربه اش بگیرد. همان موقع مادرش صدایش زد و نوشته‌ای را به او داد؛ نامه‌ای که امام حسن(ع) در آن نوشته بود: «اگر دیدی امام نیاز به پاری دارد» با تمام توان از او دفاع کن.»