تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب در جست و جوی فلسطین
معرفی کتاب در جست و جوی فلسطین
کتاب در جستوجوی فلسطین (سردرگمی بزرگشدن در خانوادهای آمریکاییعرب) با عنوان اصلی Looking for Palestine نوشتهٔ نجلا سعید و ترجمهٔ احمد فاضلیشوشی توسط انتشارات عبارت منتشر شده است. این کتاب در دستهٔ سرگذشتنامه و خاطرات قرار میگیرد و روایتی از تجربههای نویسنده بهعنوان دختری با ریشههای فلسطینی و لبنانی در آمریکا را ارائه میدهد. نجلا سعید، دختر ادوارد سعید، در این اثر به مسائل هویت، مهاجرت، خانواده و چالشهای بزرگشدن میان فرهنگهای مختلف میپردازد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب در جست و جوی فلسطین
کتاب در جستوجوی فلسطین روایتی شخصی از زندگی نجلا سعید است که در دهههای پایانی قرن بیستم و آغاز قرن بیستویکم، میان سه فرهنگ فلسطینی، لبنانی و آمریکایی رشد میکند. کتاب در سالهای پس از ۲۰۱۳ نوشته شده و به نوعی بازتابدهندهٔ دغدغههای هویتی نسل دوم مهاجران عربتبار در آمریکا است. نجلا، فرزند ادوارد سعید، با نگاهی موشکافانه به تجربههای خود از کودکی تا بزرگسالی میپردازد و تلاش میکند جایگاه خود را در میان خانوادهای روشنفکر و مهاجر، جامعهٔ آمریکایی و ریشههای خاورمیانهایاش پیدا کند. این اثر، علاوه بر روایت زندگی شخصی، تصویری از تحولات اجتماعی و سیاسی لبنان، فلسطین و آمریکا در دهههای اخیر ارائه میدهد و به موضوعاتی چون جنگ داخلی لبنان، مهاجرت، تفاوتهای طبقاتی و فرهنگی، و چالشهای هویت قومی و دینی میپردازد. نویسنده با زبانی صریح و بیپرده، خاطرات خود را از زندگی در نیویورک، سفر به لبنان و مواجهه با پیشداوریهای فرهنگی و نژادی بازگو میکند. کتاب، همزمان با روایت فردی، به مسائل کلانتری چون معنای خانه، تعلق و جستوجوی ریشهها نیز میپردازد.
خلاصه کتاب در جست و جوی فلسطین
نجلا سعید در کتاب در جستوجوی فلسطین از کودکی خود در نیویورک آغاز میکند؛ جایی که به عنوان دختری با پدری فلسطینی و مادری لبنانی، در میان خانوادهای روشنفکر و مهاجر بزرگ میشود. او از همان ابتدا با احساس تفاوت و بیگانگی نسبت به همکلاسیها و محیط اطرافش روبهروست؛ تفاوتهایی که از نام خانوادگی و آداب و رسوم خانه تا محل زندگی و سبک پوشش را دربرمیگیرد. نجلا با روایت خاطراتی از مدرسه، دوستان و خانواده، به سردرگمیهای هویتی خود اشاره میکند و تلاشش برای آشتی دادن فرهنگ خانه با جامعهٔ آمریکایی را شرح میدهد. بخشهایی از کتاب به سفرهای خانوادگی به لبنان و مواجهه با جنگ داخلی، خاطرات پدرش ادوارد سعید و نقش او در شکلگیری هویت نجلا اختصاص دارد. نویسنده با بازگویی تجربههای زیسته، به موضوعاتی چون مهاجرت، تبعیض، تفاوتهای طبقاتی، دین و جستوجوی معنای خانه میپردازد. کتاب در جستوجوی فلسطین، بدون افشای پایان، تصویری از رشد تدریجی نجلا و تلاش او برای یافتن جایگاه خود در میان سه فرهنگ متفاوت ارائه میدهد.
چرا باید کتاب در جست و جوی فلسطین را خواند؟
کتاب در جستوجوی فلسطین با روایت صادقانه و جزئینگرانه، تجربههای زیستهٔ یک زن عربتبار در آمریکا را به تصویر میکشد و به دغدغههای هویتی، مهاجرت و چالشهای بزرگشدن میان فرهنگهای مختلف میپردازد. خواننده با مطالعهٔ این اثر، با لایههای پیچیدهٔ هویت، احساس تعلق و معنای خانه از نگاه فردی که میان سه جهان متفاوت قرار گرفته، آشنا میشود. همچنین، کتاب فرصتی برای درک بهتر تجربههای نسل دوم مهاجران و تأثیر تحولات سیاسی و اجتماعی بر زندگی شخصی فراهم میکند.
خواندن کتاب در جست و جوی فلسطین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به سرگذشتنامه، مطالعات هویت، مهاجرت و تجربههای زیستهٔ نسل دوم مهاجران مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ درک تفاوتهای فرهنگی، چالشهای هویت قومی و دینی یا تجربهٔ زندگی در خانوادههای چندفرهنگی را دارند، خواندن این اثر مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب در جست و جوی فلسطین
«من یک زن مسیحی فلسطینی -لبنانی -آمریکایی هستم. مثل یک یهودی در نیویورک بزرگ شدم. هرچند که زندگیام را شبیه یک واسپ اشروع کردم. در بوستون به دنیا آمدم. پدرم استاد ادبیات یکی از دانشگاههای آیوی لیگ بود. در یک سالگی در کلیسای اسقفی تعمیدم دادند و در پنج سالگی به مدرسهٔ خصوصی دخترانهای در آپر وستساید منهتن فرستاده شدم. این مدرسه به اشرافیان آمریکایی خوش ترکیب و خوش پر و رویی مانند ژاکلین اوناسیس اسطورهای مینازید که جزو فارغالتحصیلانش بودند. از همان وقت بود که فهمیدم یک جای کار من واقعا میلنگد. یک دختر دبستانی تمام شده با آن (که برای کلاسهای ورزش و رقص میپوشند)؛ یقه سفید بب بلوزم، و جورابهای ساقبلند ابریشمیام. به کت تک نو و سبز رنگم با آن نشان خوشکل مدرسه و کفشهای شیکی که از فرانسه برایم خریده بودند متفاوت بودنم که بیدرنگ به آن پیبردم از من محافظت کند. من موشی مو مشکی در دریای زیبایی بینقص بلوندها بودم. در آپر ایستساید که ظاهرا تمامی هم کلاسیهایم آن جا زندگی میکردند. زندگی نمیکردم. من در آپر وستساید یا دقیقتر بسیار آنسوتر از مرزهایی که جزو قلمروی قابل قبول آپر وستساید بهشمار میآمد زندگی میکردم. تخت آسمانهداره اتاق خواب تروتمیز، و اتاق نشیمنی با دکور تمامعیار از آن نوعی که هم کلاسیهایم داشتند یا در تلویزیون میدیدم نداشستم. داراییهای من کتابهایی تلنبارشده روی قفسهها و میزها بود. انواع پیپها. خودنویسها، فرشهای شرقی. دیوارهای رنگ آمیزیشده و مهمانهای عجیبی که کنارم حضور داشتند. در خانه میان بزرگترین نویسندگان و دانشمندان غربی محصور بودم. از نوم چامسکی، لیلیان هلمن و نورمن میلر بگیر تا ژاک دریدا؛ سوزان سونتاگ و جوآن دیدیون و نه تنها میان آنها بلکه بین نخبگان مقاومت فلسطین.»