
کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور
معرفی کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور
کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور با عنوان اصلی The mindfulness workbook for addiction نوشتهٔ ربکا ای. ویلیامز و جولی اس. کرافت و ترجمهٔ علی صاحبی و مهدی اسکندری و شیدا لطفعلیان است. انتشارات سایه سخن این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ شناختدرمانی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار گرفته، رهنمودی برای رویارویی با غم و اندوه، استرس و خشمی است که به رفتارهای اعتیادآور منتهی میشود. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور اثر ربکا ای. ویلیامز و جولی اس. کرافت
کتاب «ذهنآگاهی در رفتارهای اعتیادآور» که نخستینبار در سال ۲۰۱۲ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۱ (چاپ سوم) منتشر شده، با هدف کاهش یا متوقفکردن رفتارهای اعتیادآور، آموزش مهارتهای رویارویی سالم، یافتن علت ریشهای اعتیاد و تسریع در روند درمان از منشأ آن، آموزش مهارتهای بینفردی مثبت، خودآگاهی و برقراری ارتباط بهمنظور کمک به بهبود روابط و برخورداری از رشد احساسی بلندمدت، ارائۀ تمرینات و فعالیتهای مدام و آسانی که شما را بهسمت زندگی دلخواه هدایت میکند، نوشته شده است. این کتاب به ما کمک میکند تا ریشههای رفتارهای اعتیادآور خود را شناسایی کرده و راهبردهای مقابلهای سالمی برای مدیریت استرس، اضطراب و افسردگی ناشی از فقدان بیابیم. این کتاب کار با تمرینات قدرتمند ذهنآگاهی و نکات سبک زندگی، ما را در شروع درمان و جایگزینی رفتارهای اعتیادآور با رفتارهای سالم یاری میکند و کمک میکند عملکرد اعتیادمان را مشخص کنیم، مهارتهای مقابلهای سالم برای مواجهه با فقدان را توسعه دهیم، افکار و احساسات خود را بپذیریم، از محرکهای اعتیاد اجتناب کنیم، روابط آسیبدیده را درمان کرده و یک سیستم پشتیبانی بسازیم. مهارتهای ذهنآگاهی موجود در این کتاب کار، به شما این امکان را میدهد که غم خود را پردازش کرده و اعتیاد خود را با رفتارهای مقابلهای سالم جایگزین کنید. این کتاب سه بخش دارد؛ «آشنایی با مفاهیم و مهارتهای اصلی»، «بررسی فقدانها» و «حرکت به جلو».
خلاصه کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور
«تونی» و «کارمن گومز» پس از ۱۹ سال زندگی مشترک، با فوت ناگهانی پسر ۱۷سالهشان در تصادف رانندگی وارد تاریکی و سکوت عمیقی میشوند. آنها در برقراری ارتباط با یکدیگر و دختر ۱۲سالهشان ناتوان شده و هر کدام به شیوهای ناسالم با غم خود کنار میآیند. تونی به مصرف مشروبات الکلی پناه میبرد و کارمن به خرید آنلاین افراطی روی میآورد. ترس و ناامیدی بر زندگی آنها سایه افکنده و دخترک در انشای خود در مدرسه از پوچی، ترس و سردی حاکم بر خانوادهشان مینویسد. مشاور مدرسه این کتاب راهنما را به تونی و کارمن توصیه میکند. آنها که آشفته و درماندهاند، دو نسخه از کتاب را تهیه کرده و سفری برای بهبودی را آغاز میکنند. کتاب به افرادی که درگیر رفتارهای اعتیادآور هستند کمک میکند تا ریشهٔ اعتیاد خود را بیابند، مهارتهای مقابلهای سالم را بیاموزند، روابط خود را بهبود بخشند و در نهایت به آرامش و زندگی دلخواه خود دست یابند. این کتاب با ارائهٔ تمرینها و فعالیتهای گامبهگام، شما را در مسیر کاهش یا توقف رفتارهای اعتیادآور، درمان ریشهای اعتیاد و ارتقای سلامت بلندمدت روانی و اجتماعی همراهی میکند و بر اهمیت انجام تمرینها، یادداشتبرداری روزانه و در صورت امکانْ مشورت با متخصص تأکید میکند.
چرا باید کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور را بخوانیم؟
این کتاب بر شناسایی غم و اندوه، استرس و خشم زمینهای که اغلب رفتارهای اعتیادآور را تحریک میکند، تأکید کرده است. قالب کتاب کار با تمرینها و مثالهای واقعی بهطور مداوم بهدلیل سهولت پیگیری و اجرا مورد تحسین قرار گرفته است. این کتاب مفاهیم ذهنآگاهی، درمان شناختی - رفتاری (CBT)، درمان رفتاری - دیالکتیکی (DBT) و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) را با هم ترکیب کرده و بهعنوان راهنمایی بهسوی خودشناسی، پذیرش خود، هوش هیجانی و بهبودی پایدار عمل کرده است.
کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به درمانگران و مشاوران پیشنهاد میکنیم؛ همچنین اگر درگیر رفتارهای اعتیادآور هستید این کتاب کمک میکند اقدام درمانی خود را آغاز کنید یا اگر در مسیر بهبودی قرار دارید و میخواهید مهارتهای احساسی و اجتماعی خود را گسترش دهید، این اثر را بخوانید.
درباره ربکا ای. ویلیامز
«ربکا ای. ویلیامز» (Rebecca E. Williams) نویسنده، روانشناس بالینی و متخصص در بهبود بیماریهای روانی و اعتیاد است. مدرک کارشناسیارشد خود را از دانشگاه هاروارد و دکترای خود را از دانشگاه کالیفرنیا، سانتا باربارا دریافت کرد. او مدیر کلینیک سلامتی و غنیسازی حرفهای سیستم بهداشت و درمان جانبازان سن دیگو و استادیار بالینی در گروه روانپزشکی در دانشگاه کالیفرنیا (سن دیگو)، عضو هیئتعلمی کمکی در دانشگاه سن دیگو و از نویسندگان زوجدرمانی برای اعتیاد به الکل بوده است.
درباره علی صاحبی
«علی صاحبی» متولد ۱۳۴۳ با تحصیلات کارشناسی و کارشناسیارشد از دانشگاه تهران و دکترای روانشناسی بالینی (۱۳۷۵) و فوقدکتری در اختلالات وسواس (۱۳۷۷) از دانشگاه نیوساوت ولز و دانشگاه سیدنی است. دورههای رسمی شناختدرمانی را زیر نظر «آلبرت آلیس» و طرحوارهدرمانی را زیر نظر «جفری یانگ» گذراند. پس از هشت سال تدریس در دانشگاه فردوسی در مشهد، در سال ۲۰۰۶ به جنبش روانشناسی مثبتنگر و مؤسسهٔ واقعیتدرمانی «ویلیام گلسر» پیوست و بهعنوان مربی ارشد و عضو هیئتعلمی فعالیت کرد. در سال ۲۰۰۸ مرکز آموزش واقعیتدرمانی ایران را با مجوز گلسر بنیان نهاد. حاصل تلاشهای او دهها کتاب، آثار آموزشی و بیش از ۳۵ مقالهٔ علمی است. او بهعنوان مترجم تمامی آثار ویلیام گلسر و شاگرد مورد تقدیر او شناخته میشود.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
کتاب «ذهنآگاهی در رفتارهای اعتیادآور» یکی از پرفروشترین و ممتازترین کتب آموزشی در دانشکدهها و آکادمیهای روانشناسی دانشگاههای سراسر جهان بوده است. نویسندگان این کتاب جوایز ملی متعددی دریافت کردهاند. از افتخارات کتاب حاضر میتوان به دریافت جایزهٔ کتاب سن دیگو در سال ۲۰۱۳ میلادی در بخش روانشناسی و خودیاری، فینالیستشدن در جایزهٔ «کتاب برای زندگی بهتر» در بخش روانشناسی (۲۰۱۲) و در جایزهٔ «اریک هوفر» در بخش خودیاری (جایزهٔ بزرگ) (۲۰۱۳) اشاره کرد.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- دوان اوسترلیند (مجری پادکست The Addicted Mind) این کتاب را راهنمایی عالی و آسان برای مقابله با احساسات دشوار دانسته است.
- یائل شونبرون (PhD، استادیار دانشگاه براون) این کتاب را یک راهنمای عملی و سرشار از استراتژیهای اثباتشده دانسته است.
- «جان ار مک کویید» «رئیس انجمن سلامت روانی در سان فرانسیسکو مرکز پزشکی VA، پرفسور روانشناسی بالینی در گروه روانپزشکی دانشگاه کالیفرنیا و نویسندهٔ مشترک کتاب «ذهن صلحآمیز») گفته است نویسندگان کتاب حاضر، ابزاری جامع و کاربردی برای افراد درگیر اعتیاد فراهم آوردهاند. این اثر با یکپارچهساختن مؤثرترین رویکردهای درمانی در زمینهٔ اعتیاد و رنجهای عاطفی مرتبط، روشی گامبهگام را پیش روی خوانندگان قرار میدهد تا آنها را از چرخهٔ تلاشهای ناموفق و درد و رنج ناشی از اعتیاد عبور داده و به یک زندگی مبتنی بر ارزشها و رها از وابستگی، آنگونه که آرزو دارند هدایت کند.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر نخستینبار تحتعنوان «درمان ذهنآگاهی اعتیاد: راهنمای مقابله با برانگیزان رفتارهای اعتیادی: سوگ، استرس و خشم رویکردی یکپارچه از CBT، ACT و DBT» در سال ۱۳۹۳ توسط «آوای نور» با ترجمهٔ «ربابه نوری» و «محمدعلی نوری» منتشر شده است.
بخشی از کتاب ذهن آگاهی در رفتارهای اعتیادآور
«داستان رایان
رایان ۲۶ ساله دستیار مدیر یک فروشگاه مواد غذایی و دانشجوی پارهوقت است و خیلی به این مسئله افتخار میکند. او توانست خود را چهار ماه از ماریجوآنا دور نگه دارد، طوریکه هر چه میگذرد کمتر و کمتر به فکر استفاده از آن میافتد. رفتن به جلسات ترک، به وی در این راه کمک کرد. او با دوستان جدیدش در انجمن معتادان گمنام صحبت میکند.
هفتهٔ بعد، سالگرد فوت پدرش است؛ رایان باورش نمیشود که یکسال از این قضیه گذشته است. سالی که گذشت، پر از اشتباه و استفاده از مواد مخدر بود. با اینکه چند ماهی از ترکش میگذشت، باز هم احساس خوبی نداشت. هنوز هم با خوابیدن مشکل داشت، و با تغذیهٔ نامناسب مقدار قابل توجهی به وزنش اضافه شده بود. رایان قبلاً به طور مرتب ورزش میکرد ولی از زمانیکه دچار افسردگی شد دیگر ورزش نکرد. او انگیزهاش را برای مراقبت از خود از دست داد. ولی بخشی از وجود او همچنان خواهان به دست آوردن مجدد سلامتیاش است.
رایان تصمیم داشت تکنیسین دامپزشکی شود. روزها به دانشگاه میرفت و شب را در فروشگاه مواد غذایی کار میکرد. شش ماه بعد از مرگ پدرش، رایان دیگر به دانشگاه نرفت. خبر خوب این بود که به تازگی از طرف دانشگاهش با او تماس گرفتهاند و از او پرسیدهاند قصد دارد به دانشگاه بازگردد؟ وقتی رایان در کنار حیوانات است، یاد پدر خود میافتد، زیرا او نیز عاشق حیوانات بود و همیشه دو سگ پشت وانت خود سوار میکرد. رایان با کمک مشاور و استفاده از این کتاب راهنما برای درک چرخهٔ فقدانـ اعتیاد خود، اکنون آماده است به شیوهای سالم و جدید، به زندگی عادی بازگردد.»
حجم
۷۴۴٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۳۹۲ صفحه
حجم
۷۴۴٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۳۹۲ صفحه