کتاب سوغات مسقط علیرضا عزیزگل + دانلود نمونه رایگان

تصویر جلد کتاب سوغات مسقط

کتاب سوغات مسقط

معرفی کتاب سوغات مسقط

معرفی کتاب سوغات مسقط

کتاب الکترونیکی «سوغات مسقط (خاطرات و تجربیات حجت‌الاسلام دکتر بهمن اکبری رایزن فرهنگی ایران در عمان)» به قلم علیرضا عزیزگل و با همکاری محمدرضا میرزایی و علیرضا عزیزگل، توسط مرکز پژوهشی و آموزشی کوثر منتشر شده است. این اثر مجموعه‌ای از خاطرات، تجربیات و روایت‌های بهمن اکبری از دوران مأموریتش به عنوان رایزن فرهنگی ایران در عمان را در قالب مصاحبه و روایت شخصی گردآوری کرده است. موضوع کتاب عمدتاً بر دیپلماسی فرهنگی، روابط ایران و عمان و شناخت جامعه و فرهنگ عمان تمرکز دارد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب سوغات مسقط

این کتاب به روایت زندگی و تجربیات «بهمن اکبری» در مقام رایزن فرهنگی ایران در عمان می‌پردازد و تصویری از روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایران و عمان ارائه می‌دهد. کتاب در قالب مصاحبه و روایت اول‌شخص، از دوران کودکی و تحصیلات اکبری آغاز می‌کند و سپس به مأموریت‌های او در کشورهای مختلف، به‌ویژه عمان، می‌پردازد. اثر حاضر در سال‌های اخیر و در دوره‌ای منتشر شده که روابط منطقه‌ای و دیپلماسی فرهنگی اهمیت ویژه‌ای یافته است. نویسنده و مصاحبه‌کنندگان تلاش کرده‌اند با ترکیب خاطرات شخصی و تحلیل‌های اجتماعی، تصویری ملموس از جامعه عمان، ساختار سیاسی و مذهبی آن و چالش‌های رایزنی فرهنگی ایران در این کشور ارائه دهند. افزون بر خاطرات، کتاب به بررسی زمینه‌های تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی عمان نیز می‌پردازد و پیوست‌هایی درباره ساختار سیاسی، مذهبی و اجتماعی این کشور دارد. این اثر برای پژوهشگران حوزه مطالعات منطقه‌ای و علاقه‌مندان به دیپلماسی فرهنگی و روابط ایران و عمان، اطلاعات دست‌اول و روایت‌هایی کمتر شنیده‌شده فراهم می‌کند.

خلاصه کتاب سوغات مسقط

کتاب «سوغات مسقط» با روایت زندگی «بهمن اکبری» آغاز می‌شود؛ از کودکی در خانواده‌ای پرجمعیت و تجربه‌های تلخ و شیرین دوران نوجوانی تا ورود به حوزه علمیه و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در سال‌های انقلاب و جنگ. اکبری در بخش‌هایی از کتاب، به مأموریت‌هایش در کشورهای مختلف از جمله تاشکند و تانزانیا اشاره می‌کند و سپس به مأموریت اصلی خود در عمان می‌پردازد. او فضای رایزنی فرهنگی را با چالش‌های اداری، اختلافات میان سفارت و رایزنی، و محدودیت‌های ساختاری توصیف می‌کند. بخش عمده‌ای از کتاب به روایت تجربه‌های زیسته اکبری در عمان اختصاص دارد: از تلاش برای برقراری ارتباط با جامعه عمانی، شناخت فرهنگ و مذاهب مختلف، تا نقش دیپلماسی فرهنگی در بهبود روابط دو کشور. اکبری به ویژگی‌های جامعه عمان، تنوع زبانی و مذهبی، ساختار سیاسی و نقش سلطان قابوس در توسعه کشور می‌پردازد و از تجربه‌های شخصی خود در مواجهه با مردم، مسئولان و نهادهای فرهنگی عمان می‌گوید. کتاب همچنین به موضوعاتی چون روابط ایران و عمان، نقش عمان در منطقه، و چالش‌های دیپلماسی فرهنگی در بستر تحولات سیاسی و اجتماعی منطقه اشاره دارد. روایت‌ها با جزئیات و مثال‌های عینی همراه است و تصویری از زندگی روزمره، تعاملات اجتماعی و دغدغه‌های یک رایزن فرهنگی ایرانی در عمان ارائه می‌دهد.

چرا باید کتاب سوغات مسقط را خواند؟

این کتاب فرصتی فراهم می‌کند تا از زاویه‌ای کمتر دیده‌شده با روابط ایران و عمان، ساختار اجتماعی و فرهنگی عمان و چالش‌های دیپلماسی فرهنگی آشنا شویم. روایت‌های دست‌اول «بهمن اکبری» از تجربه زیسته در عمان، اطلاعاتی فراتر از گزارش‌های رسمی و پژوهش‌های آکادمیک ارائه می‌دهد. برای کسانی که به شناخت منطقه خلیج فارس، دیپلماسی فرهنگی و تجربه‌های واقعی مأموران فرهنگی علاقه دارند، این اثر می‌تواند دریچه‌ای تازه به واقعیت‌های کمتر گفته‌شده بگشاید.

خواندن کتاب سوغات مسقط را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای پژوهشگران مطالعات منطقه‌ای، علاقه‌مندان به روابط ایران و عمان، دانشجویان علوم سیاسی و مطالعات فرهنگی، و کسانی که دغدغه شناخت دیپلماسی فرهنگی و تجربه‌های زیسته در کشورهای عربی دارند، مناسب است. همچنین برای فعالان حوزه سیاست خارجی و دیپلماسی عمومی، مطالعه این اثر می‌تواند آموزنده باشد.

فهرست کتاب سوغات مسقط

- پیشگفتار: معرفی پروژه و انگیزه نگارش کتاب و اهمیت شناخت عمان. - پیش از عمان: روایت زندگی شخصی و خانوادگی اکبری، تجربه‌های دوران کودکی، نوجوانی، تحصیل و فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در ایران. - پرواز به تاشکند و سلام بر دارالسلام: مأموریت‌های فرهنگی در تاشکند و تانزانیا، چالش‌ها و دستاوردها. - رایزن فرهنگی در مسقط: ورود به عمان، چالش‌های اداری و ساختاری، تعامل با سفارت و نهادهای عمانی. - عمانی که می‌شناسم: تحلیل ساختار سیاسی، اجتماعی و مذهبی عمان، نقش سلطان قابوس، تنوع زبانی و نژادی، و ویژگی‌های جامعه عمان. - روایت رایزنی: تجربه‌های عملی در دیپلماسی فرهنگی، تعامل با ایرانیان مقیم، فعالیت‌های هنری و فرهنگی، و چالش‌های روزمره رایزن فرهنگی. - سیری در عمان: معرفی جاذبه‌های فرهنگی، بناهای تاریخی، سبک زندگی و ساختار حکمرانی عمان معاصر. - تبادلات مذهبی و دینی: گفت‌وگوهای فرهنگی، دیپلماسی علمی و مذهبی، و تعامل با نهادهای دینی عمان. - پیوست‌ها: اطلاعات تکمیلی درباره جغرافیا، نظام قضایی، مجلس و دموکراسی، مذهب اباضی و چشم‌انداز عمان ۲۰۴۰. - تصاویر و منابع: اسناد تصویری و منابع مورد استفاده در کتاب.

بخشی از کتاب سوغات مسقط

«در دوران راهنمایی به‌عنوان ارائه‌کننده مقاله در هیئت‌های مذهبی شناخته می‌شدم. برادرم در خانه کتابخانهٔ خوبی داشت. کتاب‌های مذهبی داشتیم. خود نهج‌البلاغه در خانه‌ها نبود و نگه‌داشتن آن به نوعی جرم محسوب می‌شد. بعد از کشته‌شدن او همه کتاب‌ها را بردند. تنها نهج‌البلاغه و برخی از دست‌نوشته‌ها باقی ماند. ما هر شب به محل می‌رفتیم. همیشه شب‌های جمعه بی‌استثنا، در هیئت‌های محلی و جلسات قرآن شرکت می‌کردم. اولین داستان بلند خود را کلاس دوم ابتدایی نوشتم و این باعث تشویق جدی از سوی معلمم شد و عکسم را هم در پیک یا مجله دانش‌آموزی چاپ کردند. از آن به بعد من در آرزوهای خود می‌خواستم که نویسنده شوم. در سال‌های ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶ ذهن و دنیای من شکل گرفته بود. با نوشتن و سخنرانی؛ به‌عنوان فعال مذهبی در مدرسه و محل معروف شده بودم. با شروع انقلاب انجمن اسلامی دبیرستان شهید مدرس در شهرری را تشکیل دادیم که پایگاه انقلابیون شهر بود. سال اول انقلاب، فعالیت‌های درسی خیلی رونق نداشت و به جای آن بحث‌های انقلابی جاری بود. در همین انجمن ساعت‌ها به بحث با بچه‌های دیگر می‌پرداختیم. گاهی اوقات درس شروع می‌شد و ما هنوز در بحث و مناظره بودیم. در سال دوم بود که در مهرماه عازم جبهه شدم.»