
کتاب OCR کمکی در جهت شناسایی ارقام دست نویس فارسی با استفاده از شبکه های عصبی
معرفی کتاب OCR کمکی در جهت شناسایی ارقام دست نویس فارسی با استفاده از شبکه های عصبی
کتاب «OCR کمکی در جهت شناسایی ارقام دست نویس فارسی با استفاده از شبکه های عصبی» نوشتۀ خلیل غبیشاوی است و انتشارات پژوهندگان عصر حکمت آن را منتشر کرده است. این کتاب پلی میان نظریه و عمل است و رویکرد تحلیلی و دقیق اثر، آن را به منبعی قابلاتکا در حوزۀ پردازش زبان فارسی تبدیل کرده است.
درباره کتاب OCR کمکی در جهت شناسایی ارقام دست نویس فارسی با استفاده از شبکه های عصبی
کتاب OCR کمکی در جهت شناسایی ارقام دستنویس فارسی با استفاده از شبکههای عصبی اثری است پژوهشی که در نقطۀ تلاقی میان علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی و زبان فارسی قرار دارد. این کتاب به بررسی یک چالش کاربردی در حوزۀ پردازش زبان طبیعی و بینایی ماشین میپردازد: بازشناسی نوری حروف یا همان OCR، بهویژه برای ارقام دستنویس فارسی. موضوعی که در نگاه اول ساده به نظر میرسد؛ اما به دلیل ویژگیهای خاص خط فارسی، ساختار پیوستۀ حروف، تنوع دستخطها و کمبود دادههای استاندارد، به مسئلهای پیچیده و فنی تبدیل شده است.
نویسنده در فصلهای ابتدایی کتاب OCR کمکی در جهت شناسایی ارقام دستنویس فارسی با استفاده از شبکههای عصبی، با شرح مبانی نظری علم «شناسایی الگو» بهعنوان زیرشاخهای از هوش مصنوعی، زمینه را برای ورود به بحث OCR فراهم میکند. در اینجا اهمیت «طبقهبندی الگوها» و نقش «استخراج ویژگی» از مشاهدات بهروشنی توضیح داده میشود و خواننده با اجزای اصلی یک سیستم بازشناسی از جمله حسگر، ماژول استخراج ویژگی و طبقهبندی آشنا میشود.
با پرداختن به تاریخچه و ساختار سیستمهای OCR، بهویژه برای زبان فارسی، کتاب OCR کمکی در جهت شناسایی ارقام دستنویس فارسی با استفاده از شبکههای عصبی نهتنها جنبۀ تئوریک موضوع را پوشش میدهد، بلکه نشان میدهد که چرا بازشناسی متون فارسی با پیچیدگیهای بیشتری همراه است. از جمله به ساختار متصلنویسی حروف، شکلهای متفاوت یک حرف بسته به جایگاه آن در کلمه و جهت راست به چپ اشاره میشود.
بخشهای میانی کتاب به بررسی تحلیلگرانۀ سیستمهای موجود OCR، تحلیل دقیق بخشهای مختلف آنها، و مرور مقالات علمی روز دنیا در زمینۀ شناسایی ارقام دستنویس با تمرکز بر استفاده از شبکههای عصبی اختصاص یافته است و اهمیت روشهای نوین یادگیری ماشین، بهویژه شبکههای عصبی مصنوعی و عمیق، در بهبود دقت بازشناسی مشخص میشود.
در فصل چهارم، کتاب OCR کمکی در جهت شناسایی ارقام دستنویس فارسی با استفاده از شبکههای عصبی به نقطۀ اوج عملی خود میرسد؛ یعنی ارائۀ یک پیادهسازی نمونه از یک سیستم OCR کمکی برای تشخیص ارقام فارسی. روند طراحی، آموزش مدل، تحلیل دادهها و ارزیابی نتایج با دقت بررسی شده و بهصورت کاربردی توضیح داده میشود. در فصل پایانی نیز نویسنده به استنتاج نتایج پرداخته و نکات مهم حاصل از تحقیق و آزمون سیستم را بیان میکند.
خواندن کتاب OCR کمکی در جهت شناسایی ارقام دست نویس فارسی با استفاده از شبکه های عصبی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دانشجویان رشتههای مرتبط با فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی، پژوهشگران و برنامهنویسانی که به طراحی و پیادهسازی سامانههای شناسایی حروف فارسی علاقهمندند، پیشنهاد میکنیم.
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۹۹ صفحه
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۹۹ صفحه