کتاب چرا خواب می بینیم؟
معرفی کتاب چرا خواب می بینیم؟
کتاب چرا خواب می بینیم؟ با عنوان اصلی This is why you dream: what your sleeping brain reveals about your waking life نوشتهٔ راهول جاندیال (عصبشناس و جراح مغز) و ترجمهٔ محمدرضا گنج خانلو است. نشر تیرگان این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر شامل دانستنیهایی درمورد خواب و تأثیر آن بر زندگی و بیداری است. این کتاب راهنمایی جامع برای فهم عملکرد مغز در خواب و چرایی اهمیت این ماجراجوییهای شبانه برای سلامت روان و عاطفهٔ انسان است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب چرا خواب می بینیم؟ اثر راهول جاندیال
کتاب «چرا خواب میبینیم؟» که نخستینبار در سال ۲۰۲۴ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شده، با هدف پاسخ به پرسش دیرینهٔ انسان نوشته شده است. این اثر پرده از رازهای شگفتانگیز دنیای خواب برمیدارد و نشان میدهد که مغز چگونه در این حالت مرموز، نهتنها بازتابی از زندگی بیداری ما است، بلکه بر آن تاثیر گذاشته و گاه آن را هدایت میکند. «راهول جاندیال» (عصبشناس و جراح مغز) با تلفیقی هنرمندانه از روایتپردازی، یافتههای علمی و تجربیات شخصیْ پیچیدگی رؤیاها و نقش آنها در آشکارساختن حقایق ناخودآگاه ما را به تصویر کشیده است. این نویسنده با بهرهگیری از آخرین دستاوردهای علوم اعصاب استدلال کرده است که رؤیاها آینهای از افکار، احساسات و تجربیات روزانهٔ ما هستند و فرصتی برای پردازش عواطف سرکوبشده و درک جنبههای پنهان وجودمان فراهم میآورند. او با ارائهٔ مطالعات موردی جذاب و شواهد علمی نشان میدهد که خواب و رؤیادیدن، بنیانی اساسی برای سلامت مغز و عملکرد شناختی بهینه هستند؛ همچنین به سؤالات متداول و باورهای نادرست پیرامون رؤیاها پاسخ میدهد؛ از چرایی دیدن تصاویر خاص در خواب گرفته تا ارتباط رؤیاها با حافظه، حل مسئله و معنای رؤیاهای تکرارشونده. این کتاب را سفری روشنگرانه و تفکربرانگیز به اعماق مغز در حال خواب و دنیای اسرارآمیز رؤیاها دانستهاند.
چرا باید کتاب چرا خواب می بینیم؟ را بخوانیم؟
کتاب «چرا خواب میبینیم؟» پیوند میان خودآگاه و ناخودآگاه را بررسی کرده است. داستانهای شخصی نویسنده بهعنوان جراح مغز، زاویهای منحصربهفرد به این موضوع بخشیده است. این کتاب چه شما شیفتهٔ پیچیدگیهای ذهن باشید و چه دنبال درک عمیقتری از رؤیاهای خود، بینشهای علمی و خرد عملی را به شما هدیه میدهد.
کتاب چرا خواب می بینیم؟ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به افرادی که در باب ارتباط میان خواب، مغز و زندگی بیداری کنجکاو هستند، پیشنهاد میکنیم.
درباره راهول جاندیال
«راهول جاندیال» (Rahul Jandial) زادهٔ سال ۱۹۷۲ میلادی، جراح مغز و متخصص مغز و اعصاب و آمریکایی است. کتابهای او به بیش از ۳۰ زبان ترجمه شده است.
بخشی از کتاب چرا خواب می بینیم؟
«بیشتر ما درک واضحی از اینکه چه کسی هستیم، داریم. فراتر از ظاهر فیزیکیمان، ما مجموعهای از خاطرات گذشته و ایدههای اکنون هستیم. وجود ما دربردارندۀ باورها، اخلاقیات، دوستیها و دشمنیهایمان هست. همۀ اینها یک تصویر دقیق از خودمان را میسازد. اما در مورد شخصیت اصلی رؤیاهای شما چطور؟ آیا خودِ رؤیایی شما با آنچه که در حالت بیداری هستید، متفاوت است؟
در اواسط قرن بیستم، پژوهشگران آمریکایی «کالوین هال» و «رابرت وان دِ کسل» سیستمی برای تجزیۀ رؤیاها به اجزای تشکیلدهندۀ آنها درست کردند. این سیستم کدگذاری، تعداد شخصیتهای موجود در رؤیا را بررسی میکرد: آیا آنها افراد، گروهها یا حیوانات بودند؟ آیا آنها مذکر یا مؤنث بودند؟ رؤیا چقدر تهاجمی بود؟ آیا رؤیابین مهاجم بود یا قربانی؟
آنها دریافتند که شما بیشتر اوقات، شخصیت اصلی رؤیاهای خود خواهید بود و طرح داستان رؤیاهای شما معمولاً شامل پنج شخصیت خواهد بود. روایتهای رؤیایی بیشتر به سمت بدشانسی و تهاجم گرایش دارند تا خوششانسی و مهربانی. با استفاده از این سیستم امتیازدهی، هال و وان دِ کسل و دیگران نشان دادند که بیشتر رؤیاها، اتفاق عجیب و تازهای نیستند، بلکه دربردارندۀ مسائل معمولی زندگی روزمرهاند.
این ایده که رؤیاها ادامۀ زندگی زمان بیداری ما هستند، به فرضیۀ «تداوم رؤیا» معروف شده است. این فرضیه نمیگوید که رؤیاهای ما زندگی بیداریمان را بهطور کامل بازتاب میدهند، اما تأکید دارد که رؤیاهایمان شخصیت، ارزشها و انگیزههای ما را منعکس میکنند و از مشغلههای عاطفی و نیازهایی که در حالت بیداری داریم، عبور میکنند. طبق نظر حامیان این نظریه، شاید 70 درصد از رؤیاهای ما «شبیهسازیهای مجسم» نگرانیها و مفاهیمی باشند که برای ما شخصی هستند.»