کتاب ستاره ای که ماه شد
معرفی کتاب ستاره ای که ماه شد
کتاب ستاره ای که ماه شد نوشتهٔ مصطفی رضایی و ویراستهٔ «فهیمه پوریا» و «گروه متنوک» است. نشر معارف این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ ادبیات داستانی معاصر ایران قرار گرفته، داستانی با اقتباس از زندگی «سید حسن نصرالله» است. نویسنده در این داستان از دغدغهها و بحرانهایی که در زندگی دبیرکل «حزبالله لبنان» بوده، سخن گفته است. گفته شده این نخستین کتاب داستانی درمورد «سید حسن نصرالله» است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ستاره ای که ماه شد اثر مصطفی رضایی
نخستین کتاب داستانی درمورد «سید حسن نصرالله» پیش روی شما است. کتاب «ستارهای که ماه شد» که در سال ۱۴۰۳ منتشر شده، کوشیده است ابعاد سیاسی و اجتماعی این شخصیت را به تصویر بکشد و از لایههای عمیقتر روح او پرده برمیدارد. «مصطفی رضایی» در هر برشی از این روایت با استفاده از فضاسازیهای زنده و شخصیتپردازیهای عمیق، لحظات حساس و سرنوشتساز زندگی «سید حسن نصرالله» را بازآفرینی کرده است. هر قسمت از داستان همچون قطعهای از پازل تاریخ بهشکلی مستقل اما همزمان منسجم، مسیر تحول این چهره را به شما نشان داده است. این کتاب با ۵۰ برش داستانی و از زبان ۵۰ راوی مختلف، به بررسی شخصیت یادشده و تأثیر «حزبالله لبنان» بر منطقه و محور مقاومت پرداخته است. نویسنده سعی کرده است یک پازل منسجم از شخصیت او و تأثیراتش بر منطقه و جهان اسلام ارائه دهد. داستان از نوجوانی نصرالله آغاز شده و تا زمان درگذشت او پیش میرود؛ درحالیکه چالشهای زندگی، پذیرش دبیرکلی حزبالله و مدیریت ۳۰سالهٔ او نیز بررسی شده است. نویسنده در این اثر با بهرهگیری از روایات مستند و عناصری داستانی تلاش کرده تا اثری خوشخوان و معتبر از این شخصیت ایجاد کند؛ همچنین ویژگیهای اخلاقی و تأثیرات شخصیتهای مختلف نظیر روحالله خمینی، امام موسی صدر و قاسم سلیمانی بر زندگی سید حسن نصرالله در این کتاب برجسته شده است. گفته شده است که نصرالله حزبالله لبنان را از یک گروه کوچک به یک نیروی عظیم در جهان اسلام تبدیل کرد. او سومین دبیرکل حزبالله لبنان و از بنیانگذاران آن در سال ۱۹۸۲ میلادی بود که پس از درگذشت «سید عباس موسوی» در سال۱۹۹۲ (دومین دبیرکل حزبالله) به عنوان دبیرکل این حزب انتخاب شد.
چرا باید کتاب ستاره ای که ماه شد را بخوانیم؟
کتاب «ستارهای که ماه شد» ابعاد سیاسی و اجتماعی «سید حسن نصرالله» را بررسی کرده و با ۵۰ برش داستانی و ۵۰ راوی مختلف، کوشیده در باب تأثیر حزبالله لبنان و نصرالله بر منطقه و جهان اسلام سخن بگوید. خواندن این کتاب فرصتی است برای آشنایی با افرادی که در تاریخ معاصر تأثیرگذار بودهاند؛ همچنین این اثر میتواند به درک بهتر از پیچیدگیهای تاریخ معاصر خاوریانه کمک کند.
کتاب ستاره ای که ماه شد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایران و قالب داستان با اقتباس از زندگی یک فرد واقعی (سید حسن نصرالله) پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ستاره ای که ماه شد
سراسیمه وارد حجره شد. مستقیم سراغ من آمد و دستم را گرفت: «سید، بلند شو بریم!»
با تعجب پرسیدم: «کجا رفیق؟!»
نفسنفسزنان ادامه داد: «پا شو بریم. امام موسی صدر سخنرانی داره.
چند ماهه هر روز از ایشون حرف میزنی. بجنب تا دیر نشده!»
نیرویی عجیب مرا از جا بلند کرد. متوجه نشدم چطور عمامهام را روی سر گذاشتم و چه لباسی پوشیدم. کوچهها را یکبهیک طی کردیم تا به بیابانی بزرگ رسیدیم. تا چشم کار میکرد، تپههای شنی و خاکهای نرم بود. از خودم پرسیدم: سخنرانیهای امام توی بیروته و ما توی بیروت بیابون نداریم. پس اینجا کجاس؟!.. .
متن روانی داره از وقایع یکی از موثرترین شخصیت های عالم معاصر