کتاب ایمنی در آزمایشگاه
معرفی کتاب ایمنی در آزمایشگاه
کتاب «ایمنی در آزمایشگاه» نوشتۀ دونالد بی. لمک و توماس کی. آدامسون و ترجمۀ حسن سالاری است و انتشارات علمی و فرهنگی آن را منتشر کرده است. این کتاب، گامی مؤثر برای تربیت دانشآموزانی آگاه، دقیق و مسئولیتپذیر در فضای علمی مدارس است.
درباره کتاب ایمنی در آزمایشگاه
کتاب ایمنی در آزمایشگاه، یکی از جلدهای جذاب و آموزندۀ مجموعهٔ مصور مکس آکسیوم است؛ مجموعهای که به زبان کمیک و با بهرهگیری از شخصیت یک ابردانشمند، مفاهیم علمی را برای کودکان و نوجوانان ساده، سرگرمکننده و قابلدرک میکند.
در این جلد، مکس آکسیوم وارد مدرسهای میشود تا به دانشآموزان آموزش دهد که چگونه بهدرستی، ایمن و با رعایت تمام نکات احتیاطی در محیط آزمایشگاه علوم فعالیت کنند. آغاز داستان ایمنی در آزمایشگاه با فضای هیجانانگیز نخستین روز فعالیت در آزمایشگاه همراه است و مکس در نقش یک مربی علمی خاص وارد کلاس میشود؛ کسی که بهجای تدریس سنتی، مفاهیم مهم ایمنی را با نمایش، آزمایش، ماجراجویی و مهارتهای ویژهاش به مخاطب منتقل میکند.
آنچه کتاب ایمنی در آزمایشگاه را از دیگر کتابهای آموزشی متمایز میسازد، سبک روایی بصری آن است. تصاویر رنگی و پویا، همراه با دیالوگهایی زنده، کودک را هم با مفاهیم و دستورالعملها و هم با داستانی پرتحرک و قهرمانی علمی همراه میکند. کودکان ضمن لذتبردن از قصه، با نکات حیاتی مانند نحوۀ استفاده از ابزار آزمایشگاهی، اهمیت پوشیدن لباس محافظ، نحوۀ برخورد با مواد شیمیایی، چگونگی واکنش در شرایط اضطراری و شیوههای صحیح تمیزکاری در آزمایشگاه آشنا میشوند.
مکس آکسیوم، ابردانشمندی با قدرتهای ویژه مثل کوچکشدن تا اندازه یک مولکول، دیدن با پرتو ایکس و سفر به مکانهای غیرممکن، باعث میشود آموزش علمی برای کودک جذاب و قابللمس شود. او بهخوبی میداند چگونه مفاهیم مهم را در قالب تجربههای هیجانانگیز منتقل کند؛ تجربههایی که در حافظۀ کودک باقی میمانند و بعدها در زندگی عملی و تحصیلی او کارساز خواهند بود. ایمنی در آزمایشگاه کتابی است که نهتنها آموزش نکات ایمنی را هدف گرفته، بلکه از طریق شخصیت کاریزماتیک و روایت مصور خود، کودکان را به علم علاقهمند میکند و آنان را برای مواجههای هوشمندانه با دنیای تجربههای علمی آماده میسازد.
خواندن کتاب ایمنی در آزمایشگاه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب ایمنی در آزمایشگاه
«با صدای زنگ صبح، پژوهش ابردانشمند، مکس آکسیوم در زمینۀ ایمنی در آزمایشگاه علوم در مدرسۀ دولتی نیوتن آغاز شد.
خبر خوب بچهها. امروز نخستین روز کارمان در آزمایشگاه علوم است. ما از مهمان خیلی ویژه دعوت کردهایم تا ما را برای آزمایشگاه آماده کند. این پروفسور مکس آکسیوم است. او میخواهد به ما آموزش دهد که چگونه با ایمنی کامل در این آزمایشگاه کار کنیم.»