کتاب دستگاه گوارش
معرفی کتاب دستگاه گوارش
کتاب «دستگاه گوارش» نوشتۀ امیلی زون و ترجمۀ مهدی رزاقی کاشانی است و انتشارات علمی و فرهنگی آن را منتشر کرده است. دستگاه گوارش از آن کتابهایی است که کودکان پس از خواندنش دیگر صرفاً غذا نمیخورند، بلکه به این فکر میکنند که هر لقمه چه سفری را در بدن طی میکند و چگونه تبدیل به انرژی، رشد و سلامت میشود.
درباره کتاب دستگاه گوارش
کتاب دستگاه گوارش با مکس آکسیوم، ابردانشمند شگفتانگیز، سفری هیجانانگیز به درون بدن انسان را آغاز میکند؛ سفری که نهتنها علمی و آموزشی است، بلکه سرشار از ماجرا، تصویر و جذابیت بصری است. این بار، مکس که از شدت گرسنگی به فکر غذا افتاده، بهانهای پیدا میکند تا وارد دنیای شگفتانگیز گوارش شود؛ فرایندی که از یک لقمهٔ ساده آغاز میشود و در مسیری پیچیده، بدن را تغذیه میکند.
کتاب دستگاه گوارش، به شکلی تصویری و داستانمحور، روند دقیق هضم غذا را از لحظهٔ ورود به دهان تا خروج مواد زائد، برای کودک توضیح میدهد. در این مسیر، اندامهای درگیر در دستگاه گوارش یکییکی معرفی میشوند: دهان، مری، معده، رودهها، کبد، لوزالمعده و... اما همهٔ این آموزشها در قالب یک ماجراجویی علمی جذاب صورت میگیرد، نه به شکل درسنامههای خشک و رسمی.
قدرت اصلی کتاب دستگاه گوارش، در شخصیت مکس آکسیوم نهفته است؛ دانشمندی با قدرتهایی فراانسانی که میتواند به اندازهٔ میکروسکوپی درآید، وارد بدن انسان شود و از نزدیک بافتها، آنزیمها، شیرههای گوارشی و کارکرد اندامها را بررسی کند. دید ایکسری مکس و تواناییهای علمیاش، کودکان را به تماشای لایههایی از بدن میبرد که هیچگاه در زندگی روزمره دیده نمیشوند. این تجربۀ تصویری، یادگیری را به فرآیندی عمیق، لذتبخش و ماندگار تبدیل میکند. این کتاب، مفاهیم زیستی را نه از زاویهٔ اجبار آموزشی، بلکه از دریچهٔ کنجکاوی کودکانه ارائه میدهد؛ دریچهای که راهی بهسوی علاقهمندشدن به علومتجربی و زیستشناسی باز میکند.
خواندن کتاب دستگاه گوارش را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به کودکان و نوجوانان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب دستگاه گوارش
«ابردانشمند، مکس آکسیوم به محل کار مورد علاقهاش نزدیک میشود و به این فکر نمیکند که وعدۀ غذایی بعدی را کجا خواهد بود. اوه خیلی گرسنهام. فقط میتوانم به غذا فکر کنم. میدانید که همه به غذا نیاز دارند. مانند بنزین در خودرو، غذا هم سوخت است. بدون آن بدن ما درست کار نمیکند.»