![تصویر جلد کتاب بازی درمانی](https://img.taaghche.com/frontCover/221586.jpg?w=200)
کتاب بازی درمانی
معرفی کتاب بازی درمانی
کتاب الکترونیکی بازی درمانی نوشتۀ کلیر ملنتین و ترجمۀ داود کشوری حمید و فرحناز توکلی و عاطفه تبرته فراهانی است و انتشارات سروشگان آن را منتشر کرده است. کتاب بازی درمانی، به عنوان یک منبع و راهنما برای متخصصان بالینی که با کودکان کار می کنند، طراحی و نوشته شده است.
درباره کتاب بازی درمانی
بازی مهمترین بخش زندگی کودکان است. کودکان از طریق بازی افکارشان را بازگو میکنند و به همان راحتی که بزرگسالان احساساتشان را با کلمات بیان میکنند، آنان نیز همین کار را بهوسیله بازی انجام میدهند. کودک در طول بازی توانایی حل مشکلات خود را پیدا میکند و بهوسیلۀ آن میتواند اعتمادبهنفس و روحیۀ استقلالطلبی را در خود پرورش دهد. ازطریق بازی با محیط و اطرافیان خود تعامل برقرار میکند آنان احساساتی چون ترس، اندوه، شادی و عصبانیت خود را از طریق بازی بیان و بهاینترتیب احساس امنیت و ارزشمندبودن میکنند. کودک در بازی نیازهای حسی، حرکتی، درکی، شناختی و اجتماعی خود را برآورده میسازد و انرژی خود را تخلیه میکند که این کار باعث افزایش آرامش او شده و سطح توجه کودک را بالا میبرد، در غیر این صورت اگر این انرژی امکان بروز پیدا نکند، احتمالاً به اضطراب، افسردگی و پرتحرکی تبدیل میشود و کودک در یادگیری دچار اختلال میشود. در واقع بازی بهاندازۀ تغذیه صحیح و امنیت برای رشد کودک مهم و ضروری است و عاملی است که به رشد تفکرات و خلاقیتهای کودک کمک میکند. ویژگیهای رفتاری کودکان در بازیهایشان کاملاً مشخص میشود. بهعنوانمثال کودکی که در جستجوی قدرت است، معمولاً در بازی نقش رهبر، رئیس، فرمانده یا حتی نقش مدیر مدرسه را بازی میکند یا یک کودک پرخاشگر ممکن است در بازی، عروسکهایش را بزند یا اسباببازیهایش را بشکند. درواقع کودک دنیای خود را با اسباببازیهایی که در دسترس دارد، فرافکنی میکند. در درمان کودکان، بازی بهعنوان یک وسیله ارتباطی نیز به کار میرود. با مشاهده کودک هنگام بازی میتوانیم به میزان توانایی و درک او در زمینههای گوناگون مانند ارتباط برقرارکردن با دیگران، درک او از مردم و همچنین درکی که از خود دارد، پی ببریم رفتارها، نظرات، احساسات و چگونگی ابراز وجود کودک در بازی به ما کمک میکند که به مشکلاتش و این که او دنیای اطراف خود را چگونه میبیند، پی ببریم و این امر مسیر درمان را برای درمانگر روشن میکند. کتاب بازی درمانی، ایدهها و مداخلات بازیدرمانی را بدون فراموشکردن مبانی نظری ارائه میدهد. در این کتاب، نویسنده اهمیت بازی و ارزش تمرکز نظریۀ دلبستگی را هنگام مداخله با خانوادهها موردبحث قرار میدهد.
خواندن کتاب بازی درمانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای درمانگران، والدین، مربیان کودک و کسانی که مباحث روانشناسی کودک علاقه دارند مناسب است.
بخشی از کتاب بازی درمانی
«پس از نوزادی، بازی برای رشد مرحله بقای شی تعیین کننده است، که به دانش دلبستگی امن با والد آنها برمی گردد. والد ممکن است اسباب بازی را با خنده و بازی بردارد و آن را پشت سرش پنهان کند، کودك به سرعت شروع به فهمیدن می کند که هرچند نمی تواند جغجغه (اسباب بازی) را ببیند، اسباب بازی همان جا پشت مادر یا زیر پتو است. بسیاری از کودکان با خوشحالی جیغ خواهند زد که به شکلی فاتحانه شیء گمشده را پیدا کرده اند؛ در این فرآیند، آنها در حال گسترش مراحل رشدی تعیین کننده یادگیری و تسلط بقا (نگهداری) شیء هستند...»
حجم
۷٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۳۵ صفحه
حجم
۷٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۳۵ صفحه