کتاب انسان در جستجوی معنا
معرفی کتاب انسان در جستجوی معنا
کتاب انسان در جستجوی معنا نوشتهٔ ویکتور فرانکل و ترجمهٔ علی کردی است. انتشارات امتیاز این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در باب معنادرمانی و داشتن معنا در زندگی است.
درباره کتاب انسان در جستجوی معنا
کتاب انسان در جستجوی معنا (Man's search for meaning) یکی از تأثیرگذارترین آثار روانشناسانه در نظر گرفته شده است. این کتاب از دو بخش اصلی تشکیل شده است. بخش اول روایت تجربههای تلخ، سخت و تکاندهندهٔ نویسنده در اردوگاه «آشویتس» و سایر اردوگاههای کار اجباری است. نویسنده در این بخش دربارهٔ شرایط وحشتناک این اردوگاهها، شکنجه، اتاقهای گاز و به طور کلی زندگی روزانه در اردوگاههای کار اجباری سخن گفته است. او میخواهد داستانهای واقعی و کمتر شنیدهشده و تجربیات شخصیاش را منعکس کند؛ آنچه میلیونها انسان آن را لمس کرده و از آن رنج بردهاند. ویکتور فرانکل با استفاده از تجربیات و تحلیلهایی که در پنج سال زندگی در اردوگاههای کار اجباری به دست آورده، توانسته است به دانش لوگوتراپی یا معنادرمانی برسد. او در بخش دوم کتاب «انسان در جستوجوی معنا» اصول و مفاهیم لوگوتراپی را توضیح داده و از مسائلی مثل معناجویی، ناکامی وجودی، خلأ وجودی، معنای زندگی، جوهر وجود، معنای عشق و معنای رنج صحبت کرده است. این بخش بیشتر جنبهٔ علمی دارد و دیکتور فرانکل دربارهٔ دستاورد آن سالهای سخت صحبت کرده و توضیح داده است که چه چیزهایی باعث شده برخی از افراد، از اردوگاههای کار اجباری جان سالم به در ببرند.
خواندن کتاب انسان در جستجوی معنا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب معنادرمانی و داشتن معنا در زندگی پیشنهاد میکنیم.
درباره ویکتور فرانکل
ویکتور فرانکل با نام کاملِ «ویکتور ایی. فرانکل» استاد عصبشناسی و روانپزشکی دانشگاه وین بود. او بهمدت ۲۵ سال ریاست پلیکلینیک عصبشناسی وین را بر عهده داشت. معنادرمانی و تحلیل وجودی که او بنیانگذارش بود نیز بهعنوان «سومین موج رواندرمانیِ مکتب وین» شناخته میشد. فرانکل در دانشگاههای هاروارد، استنفورد، متدیست جنوبی و دوکِین در کرسی استاد مدعو قرار داشت و در دانشگاههای بینالمللی سندیهگو و کالیفرنیا در ایالاتمتحده استاد تراز اول معنادرمانی بود.
ویکتور فرانکل در سال ۱۹۰۵ در وین به دنیا آمد. او دکترای خود را در رشتهٔ پزشکی از دانشگاه وین دریافت کرد و پسازآن نیز دکترای دیگری در فلسفه گرفت. در خلال جنگ جهانی دوم، سه سال را در اردوگاه آشویتس، داخائو و اردوگاههای دیگر سپری کرد. بهمدت چهار دهه سخنرانیهای بیشماری را در سراسر دنیا ارائه کرد. او ۲۹ دکترای افتخاری از دانشگاههای آفریقا، اروپا و آمریکای شمالی و جنوبی دریافت کرد. جوایز زیادی از جمله جایزهٔ اسکار فیستر را از سوی انجمن روانپزشکان آمریکا و نیز عضویت افتخاری آکادمی علوم اتریش را دریافت کرد. ۳۹ کتاب فرانکل به ۵۰ زبان منتشر شده است. از نسخهٔ انگلیسی کتاب مشهور او، «انسان در جستوجوی معنا»، میلیونها نسخه در جهان به فروش رفته است. این کتاب مطابق با نظرسنجی کتابخانهٔ کنگره و کانون کتاب ماه، در فهرست «۱۰ کتاب تأثیرگذار آمریکا» قرار گرفت.
ویکتور فرانکل در سال ۱۹۹۷ در وین درگذشت. کتاب «آری به زندگی در کشاکش ناملایمات» یکی دیگر از آثار مکتوب اوست. جملهٔ «زمان، بزرگترین نعمتی است که در بدو تولد به ما اعطا میشود و تنها چیزی است که به هنگام مرگ باید آن را باز پس دهیم. ما چگونه از این نعمت بهره میبریم؟» از اوست.