کتاب رسائل سیاسی - اسلامی دوره پهلوی (جلد اول)
معرفی کتاب رسائل سیاسی - اسلامی دوره پهلوی (جلد اول)
کتاب الکترونیکی رسائل سیاسی - اسلامی دوره پهلوی (جلد اول) نوشتۀ رسول جعفریان است و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی آن را منتشر کرده است. در کتاب رسائل سیاسی - اسلامی دوره پهلوی (جلد اول)، برخی رسائل سیاسی ـ اسلامی دورهی پهلوی دوم در ارتباط با نظریۀ حکومت اسلامی آمده است.
درباره کتاب رسائل سیاسی - اسلامی دوره پهلوی (جلد اول)
کتاب رسائل سیاسی - اسلامی دوره پهلوی (جلد اول) مشتمل بر شماری از منابع و متون سیاسی در ارتباط با حکومت اسلامی طی دوره پهلوی دوم، یعنی از سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۷ است که میتوان از خلال آنها سابقه نظریه حکومت اسلامی را که پایهای برای شکلگیری جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۸ شد، نشان داد.
هدف عمده نویسنده از عرضه این متون که برخی از آنها سالهای پیش به چاپ رسیده است، در اختیار گذاشتن مهمترین این متون در دیدگان کسانی است که علاقهمند به مرور بر افکار و اندیشههای طرحشده در این باره طی یک دوره ۳۷ساله پیش از انقلاب اسلامی است.
رسائل و کتابهای عرضهشده در این اثر برحسب تدوین تاریخی عبارتاند از:
۱. شکست کسروی یا نسبت اسلام با دمکراسی، نوشته سید نورالدین حسینی شیرازی
۲. مباحث حکومتی اسرار هزارساله و شیعیگری، حکمیزاده، احمد کسروی
۳. اعلامیه فدائیان اسلام یا راهنمای حقائق، گروه فدائیان اسلام
۴. سیستم حکومت اسلامی، یحیی نوری
۵. ولایت فقیه، امام خمینی
۶. نظام حکومت در اسلام، آیتالله صادق روحانی
۷. برنامه عمل، جلالالدین فارسی
۸. برنامه انقلاب اسلامی، ابوالاعلی مودودی با ترجمهٔ غلامرضا سعیدی
۹. مقالات و گفتارهای پراکنده درباره حکومت و دولت اسلامی
منهای آثار ذکرشده، متون متفرقهای نیز که بهصورت مقاله یا کتابچه در این باره منتشر شده، بهعنوان بخش اخیر در این مجموعه آمده است.
خواندن کتاب رسائل سیاسی - اسلامی دوره پهلوی (جلد اول) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به مباحث سیاسی و تاریخی مناسب است.
بخشی کتاب رسائل سیاسی - اسلامی دوره پهلوی (جلد اول)
«نظریه حكومت اسلامی، چه در قالب سنی آن كه رشته امامت را از ولایت الهی منقطع كرده و چه نظریه شیعه كه مبتنی بر اصل امامت و ولایت الهی است، ریشه طولانی در تاریخ اندیشه اسلامی دارد. در این باره چه به صورت كلی در تاریخ ولایت فقیه و چه به صورت تك نگاری درباره دیدگاه اشخاص صاحب نظر در این باره، کتابها و مقالات فراوانی نوشته شده است. شاید از یك زاویه، اندیشه حكومت اسلامی در شیعه، بتواند در دو برهه تاریخی مورد توجه قرار گیرد: دوره پیش از صفوی و دوره پس از آن. دوره پس از آن نیز تا مشروطه و از آنجا تا آغاز نهضت اسلامی و سپس از شروع نهضت اسلامی تا انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ و از آنجا تاكنون ادواری هستند كه میتوانند محدودههای مورد نظر برای تشریح دیدگاههای ارائه شده در زمینه حكومت اسلامی باشند.
آنچه در این مجموعۀ رسائل سیاسی - اسلامی دوره پهلوی مورد نظر است، عرضه شماری از منابع و متون سیاسی در ارتباط با نظریه حكومت اسلامی طی دوره پهلوی دوم (۱۳۵۷- ۱۳۲۰) است. متون سیاسی دوره اول پهلوی، منهای آنچه تتمه حركت مشروطه بوده و در همان قالبهای نگارشی برگرفته از مشروطه نوشته میشده است، در پانزده سال اخیر خود، مطلب قابل ذكری در حوزه تفكر اسلامی در ایران ندارد. اما با آغاز دوره پهلوی دوم و فضای تازهای كه گشوده شد، در این باره رشته مطالبی به فارسی تألیف شد كه میتواند سابقه نظریه حكومت اسلامی را كه پایهای برای شکلگیری جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۸ شد، نشان دهد. هدف عمده برای عرضه این متون كه برخی از آنها سالها پیش به چاپ هم رسیده است، در اختیار گذاشتن اهم این متون در دیدگان كسانی است كه علاقهمند هستند مروری بر افكار و اندیشههای طرح شده در این باره طی یك دوره ۳۷ساله پیش از انقلاب اسلامی داشته باشد...»
حجم
۶۹٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۴
تعداد صفحهها
۵۵۲ صفحه
حجم
۶۹٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۴
تعداد صفحهها
۵۵۲ صفحه