کتاب فناوری نرم
معرفی کتاب فناوری نرم
کتاب فناوری نرم نوشتهٔ جین زویینگ و ترجمهٔ مهدی حمزه پور و علیرضا خطیبی است. انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب فناوری نرم
کتاب فناوری نرم به بررسی و تبیین مفهوم فناوری نرم و اهمیت آن در توسعهٔ پایدار میپردازد. این کتاب به تفاوتهای بین فناوری سخت و نرم، نقش فناوری نرم در حل مسائل اجتماعی و اقتصادی، و کاربردهای آن در جوامع مختلف میپردازد. جین زویینگ فناوری نرم را به عنوان دانشی تعریف میکند که بر سازماندهی، اطلاعات، و انگیزش افراد تمرکز دارد. این شامل مهارتهای مدیریتی، دانش سازمانی، و تواناییهای ارتباطی است. در مقابل، فناوری سخت به ماشینآلات و تجهیزات فیزیکی اشاره دارد. کتاب به اهمیت فناوری نرم در کنار فناوری سخت برای دستیابی به توسعه پایدار تأکید میکند. زویینگ معتقد است که بدون توجه به جنبههای انسانی و سازمانی، فناوری سخت نمیتواند به طور کامل به اهداف توسعهای خود برسد. این کتاب به بررسی چگونگی استفاده از فناوری نرم برای حل مسائل اجتماعی و اقتصادی میپردازد. این شامل بهبود بهرهوری، افزایش مشارکت مردمی، و ارتقاء کیفیت زندگی است. زویینگ به کاربردهای مختلف فناوری نرم در زمینههایی مانند کشاورزی، صنعت، بهداشت، و آموزش اشاره میکند. او نمونههایی از جوامع مختلف را ارائه میدهد که با استفاده از فناوری نرم به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند.کتاب بر اهمیت توسعهٔ مبتنی بر جامعه تأکید دارد و نشان میدهد که چگونه فناوری نرم میتواند به توانمندسازی جوامع محلی و افزایش مشارکت آنها در فرآیند توسعه کمک کند. زویینگ به چالشها و فرصتهای انتقال فناوری نرم در میان فرهنگها و جوامع مختلف میپردازد و بر اهمیت بومیسازی فناوریها تأکید میکند.
خواندن کتاب فناوری نرم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران علوم رایانهای پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب فناوری نرم
«تمایز اصلی انسانها و نیز سازمانها «مزیت معنوی» است. این مهم بر مبنای مدلهای ذهنی افراد و در بستر فناوریهای مرتبط با آن شکل میگیرد و به تعالی میرسد. عده¬ای از اندیشمندان حوزه فناوری اعم از مهندسی و مدیریت فناوری؛ فناوریها را به دو دسته «فناوری سخت» و «فناوری نرم » تقسیم میکنند. آنها علم را از جنس دانایی، عرفان را از جنس دارایی و فناوری را از جنس توانایی میدانند. به بیانی دیگر، فناوری را میتوان با عبارت «توانایی تبدیل ورودی معین به خروجی مطلوب» یا «توانایی کسب خروجی مطلوب از ورودی معین» تعریف کرد. حال اگر در تعاریف فوق؛ ورودی مورد نظر فاقد «اراده و هوشمندی» باشد؛ مانند مواد اولیه؛ تجهیزات؛ سلول و …؛ میتوان از آن فناوری به فناوری سخت تعبیر کرد. اما چنانچه ورودی در تعریف فناوری؛ دارای «اراده یا هوشمندی» باشد (مانند فرد؛ شرکت؛ سازمان؛ نهاد و …) میتوان از آن فناوری به فناوری نرم تعبیر کرد. در فناوری سخت بهطور معمول، محصول فناورانه مانند تجهیزات، دارو و مواد پیشرفته و …، قابل لمس است؛ اما در مقابل، فناوری نرم، محصولات فناورانه غیرقابل لمس است. تواناییهایی چون واکاوی شخصیت افراد با استفاده از داده کاوی و متن کاوی شبکههای اجتماعی؛ تعیین حوزههای علاقمندی افراد با استفاده از موتورهای جستجو؛ طراحی سازوکارهای خودکنترلی پیشگیری از جرم یا تخلف؛ جلب اعتماد دیگران برای دستیابی به هدف؛ توانایی ایجاد کودتا یا انقلابهای رنگین؛ توانایی ترویج شایعه در سطح وسیع؛ توانایی ایجاد انگیزش در مدیران برای موفقیت سازمان؛ جنگ روانی؛ لابی و مانند آن، نمونههایی از فناوری نرم هستند که شاید بهطور طبیعی در فرایندهای تولید؛ انتقال؛ توسعه؛ انتشار و تجاریسازی فناوریهای سخت و مسائل اقتصادی؛ اجتماعی و فرهنگی جامعه مورد استفاده قرار میگیرند؛ اما بهطور طبیعی مبنای دانشی اینگونه فناوریها به صورت ضمنی در ذهن افراد قرار دارد و استخراج، تدوین، تعمیم و تطبیق آن با مسائل موجود و مشکلات روز جامعه ضروری میباشد. بنابراین فناوری نرم یک پارادایم فناورانه نوین است که نگرش ما را نسبت به فضای مدیریت، رهبری، کارآفرینی، تجارت، امنیت، دفاع، صنعت، آموزش، پژوهش و.... تغییر داده است.»
حجم
۳٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۹۴ صفحه
حجم
۳٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۳۹۴ صفحه