کتاب جوجه اردک زشت و ۶ قصه دیگر
معرفی کتاب جوجه اردک زشت و ۶ قصه دیگر
کتاب جوجه اردک زشت و ۶ قصه دیگر نوشتهٔ هانس کریستین اندرسن و ترجمهٔ رویا فولادوند است. انتشارات ربط این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این مجموعه داستان دانمارکی برای کودکان نوشته شده است.
درباره کتاب جوجه اردک زشت و ۶ قصه دیگر
کتاب جوجه اردک زشت و ۶ قصه دیگر (The ugly duckling & 6 other stories) برابر با یک مجموعه داستان کوتاه برای گروه سنی کودک است. داستان مشهور «جوجهاردک زشت» یک افسانهٔ ادبی از شاعر و نویسندهٔ دانمارکی، هانس کریستین آندرسن است که اولینبار در ۱۱ نوامبر ۱۸۴۳ میلادی منتشر شد. این داستان تحسین منتقدان را برانگیخت؛ همچنین اقتباسهایی در قالب اپرا، موزیکال و فیلمهای پویانمایی از این داستان صورت گرفته است. عنوان داستانهای این کتاب عبارت است از «سربازان آهنی قلعۀ استوار»، «کاج کوچک»، «پرنسس و نخود»، «لباس جدید امپراطور»، «فندک چخماقی»، «دخترک کبریتفروش» و «جوجهاردک زشت».
میدانیم که داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
خواندن کتاب جوجه اردک زشت و ۶ قصه دیگر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به کودکان گروه سنی «ب» و «ج» پیشنهاد میکنیم.
درباره هانس کریستین اندرسن
هانس کریستین اندرسن (Hans Christian Andersen) در ۲ آوریل ۱۸۰۵ در دانمارک به دنیا آمد. از کودکی به تئاتر علاقه داشت. در تئاتر رویال کپنهاگ پذیرفته شد، اما پس از گذشت مدتی به بلوغ رسید و صدایش تغییر کرد. از تئاتر خارج شد و شروع به نوشتن کرد. گاهی داستان مینوشت و گاه شعر میسرود. تحصیلاتش را کامل کرد. دربار پادشاه که از خواندن داستانهای او لذت برده بود، هزینهای برای او فراهم کرد تا به تحصیلات و سفر بپردازد. بهلطف این کمکهزینهها توانست به کشورهای مختلف سفر کند و با نویسندگان مشهوری مانند چارلز دیکنز، ویکتور هوگو، برادران گریم، والتر اسکات، بالزاک و الکساندر دوما آشنا شود. اولین اثرش برای کودکان را در سال ۱۸۵۳ میلادی منتشر کرد. این اثر نهتنها با استقبال روبهرو نشد، بلکه بسیاری از منتقدان نیز از او خواستند تا از این شیوهٔ نوشتن دست بردارد. در سال ۱۸۳۹ بود که اولین مجموعهٔ قصههای پریان را منتشر کرد. اینبار هم منتقدان روی خوشی به کتابش نشان ندادند؛ چراکه بهعقیدهٔ آنها قصههایی با ادبیات تعلیمی و پند و اندرزهای اخلاقی بهتر از قصههای پریان بود، اما مخاطبان داستانهایش که بچهها بودند، این داستانها را خیلی بیشتر از ادبیات تعلیمی دوست داشتند.
یکی از مهمترین و معتبرترین جوایز ادبیات کودکان و نوجوانان، جایزهٔ هانس کریستین اندرسن است. نام دیگر این جایزه «نوبل کوچک» است. این جایزه یک مدال طلا و یک دیپلم افتخار دارد. دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) این جایزه را در سال ۱۹۵۶ بنیان نهاده و هر دو سال یکبار آن را به آفرینندگان کتابهای برجستهٔ کودکان و نوجوانان، نویسنده و تصویرگر، اهدا میکند. «فرشید مثقالی»، تصویرگر ایرانی در سال ۱۹۷۴ میلادی موفق به دریافت این جایزه شد. از میان نویسندگان ایرانی، «هوشنگ مرادیکرمانی»، «فرهاد حسنزاده»، «احمدرضا احمدی» و «محمدرضا یوسفی» جزو نامزدهای این جایزه بودهاند. در یک مصاحبه از اندرسن پرسیدند که چرا داستان زندگی خودش را نمینویسد و او در پاسخ گفته بود که من داستان زندگی خودم را نوشتهام. این داستان جوجه اردک زشت نام دارد! هانس کریستین اندرسن در ۴ آگوست ۱۸۷۵ در دانمارک از دنیا رفت. آرامگاه او در گورستانی در کپنهاگ قرار دارد. او قصههای بسیاری دارد که به بیش از ۱۵۰ زبان ترجمه شدهاند. از میان کتابهای هانس کریستیان اندرسن تعدادی از آنها مشهورتر و محبوبتر از بقیه آثارش هستند؛ «پری دریایی»، «بندانگشتی»، «جوجهاردک زشت»، «ملکهٔ برفی»، «دختر کبریتفروش» و «لباس جدید امپراطور».
حجم
۷۶۳٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۹۵ صفحه
حجم
۷۶۳٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۹۵ صفحه