کتاب کسروی چه می گوید؟
معرفی کتاب کسروی چه می گوید؟
کتاب کسروی چه می گوید؟ نوشتهٔ کاظم هاشمی است. انتشارات نصیرا این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر، نگاهی به اندیشههای ادبی «احمد کسروی» انداخته است.
درباره کتاب کسروی چه می گوید؟
سید احمد حکمآبادی که بعدها نام خانوادگی کَسرَوی را برگزید ۸ مهر ۱۲۶۹ به دنیا آمد. او تاریخنگار، زبانشناس، پژوهشگر، حقوقدان و اندیشمند ایرانی و استاد ملیگرای رشتهٔ حقوق در دانشگاه تهران و وکیل دعاوی در تهران بود. کسروی در حوزههای گوناگونی همچون تاریخ، زبانشناسی، ادبیات، علوم دینی، روزنامهنگاری، وکالت، قضاوت و سیاست فعالیت داشت و بنیانگذار جنبشی سیاسی - اجتماعی با هدف ساختن یک «هویت ایرانی سکولار» در جامعهٔ ایران و موسوم به جنبش «پاکدینی» بود که در دورهای از حکومت پهلوی شکل گرفت. کسروی میکوشید با «واپسماندگی فکری و علمی» مبارزه کند. او خواستار روشنگری در همهٔ ابعاد زندگانی بود و از آنچه «اوضاع زندگی، خرافهگرایی و آداب اجتماعی» مردم ایران میدانست انتقاد داشت. آثار احمد کسروی بالغ بر ۷۰ جلد کتاب به زبانهای فارسی و عربی است. از مهمترین آثار او میتوان به ۲ کتاب «تاریخ مشروطهٔ ایران» و «تاریخ هجدهسالهٔ آذربایجان» اشاره کرد که از مهمترین آثار مربوط به تاریخ جنبش مشروطهخواهی ایران هستند و تا به امروز مراجع اصلی محققان دربارهٔ جنبش مشروطیت ایران بودهاند. کتاب «آذری یا زبان باستان آذربایجان» نیز اثر اوست. احمد کسروی در ۲۰ اسفند ۱۳۲۴ و در ۵۵سالگی در اتاق بازپرسی ساختمان کاخ دادگستری تهران بهضرب «گلوله و ۲۷ ضربه چاقو» بهوسیلهٔ افراد گروه «فدائیان اسلام» ترور شد.
اکنون کتاب کسروی چه می گوید؟ به اندیشههای ادبی این اندیشمند معاصر ایرانی پرداخته است. کاظم هاشمی، عنوان کتابش را از روی کتاب «حافظ چه میگوید» نوشتهٔ احمد کسروی برداشته است تا بهتمامیْ تداعیگرِ این اندیشمند ایرانی بوده باشد. کتاب حاضر، آرا و باورهای احمد کسروی دررابطهبا رمان، شعر، صوفیگری، فرهنگ و وزارت فرهنگ را در بر گرفته است. این اثر با بخشی به نام «جشن کتابسوزان» پایان گرفته است. نویسنده، سخن خود را با اشاره به اینکه نوشتن دربارهٔ احمد کسروی، یک انسان جامعالاطراف و شگفت را میطلبد، آغاز کرده است.
خواندن کتاب کسروی چه می گوید؟ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه درمورد اندیشههای ادبی یک اندیشمند و نویسندهٔ اثرگذار ایرانی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کسروی چه می گوید؟
«یکی دیگر از میدانهای مبارزهٔ کسروی، اروپاییگری و مادیگری بود. کسروی در کتابهایی مثل «آیین»، «در پیرامون روان»، «دین و جهان» و «راه رستگاری» به این مباحث میپردازد. کسروی معتقد است اروپا اگرچه از نظر دانشها پیشرفت کرده اما از نظر اخلاقی در وضع بسیار بدی است و اروپاییان راه زندگانی و رستگاری را گم کردهاند. از نظر کسروی، مادیگری بزرگترین گمراهیای است که جهان به خود دیده است. او معتقد است که پیشرفت در زمینۀ دانشها باید با پیشرفت در زمینۀ شناختن معنی درست زندگانی و پی بردن به گوهر آدمیگری (دین) همراه باشد تا جلوی زیانهای آن گرفته شود، و اروپا تنها در زمینۀ دانشها پیشرفت کرده است؛ از این رو، راه رستگاری را گم کرده است. از نظر کسروی، پیشرفت از دو راه باید باشد: یکی در زمینۀ دانشها و دیگری در زمینۀ شناخت معنی زندگانی و پی بردن به گوهر آدمیگری، و اگر گاهی چنین باشد که پیشرفت تنها از راه دانشها باشد، چنین پیشرفتی نه تنها سودی نخواهد داشت بلکه زیانهایی نیز در بر خواهد داشت. کسروی وظیفهای اخلاقی بر عهدهٔ دین میگذارد.»
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
حجم
۱٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
نظرات کاربران
چرا پی دی اف؟!