تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب پالیز
معرفی کتاب پالیز
معرفی کتاب پالیز
کتاب الکترونیکی «پالیز» (مجموعه داستان) اثر «حمیدرضا فیضاللهی» و با نشر آرنا، مجموعهای از داستانهای کوتاه فارسی است که در سال ۱۴۰۴ منتشر شده است. این مجموعه شامل داستانهایی با موضوعات متنوع و شخصیتهای گوناگون است و هر داستان به دغدغهها و مسائل مختلف اجتماعی، خانوادگی و فردی میپردازد. برخی از داستانها پیشتر در مجلات و مجموعههای دیگر منتشر شدهاند و اکنون در قالب این مجموعه گردآوری شدهاند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پالیز
«پالیز» مجموعهای از داستانهای کوتاه است که هر یک به تنهایی دنیایی مستقل دارند و در عین حال، دغدغههای مشترک انسانی و اجتماعی را بازتاب میدهند. این کتاب در دورهای نوشته شده که مسائل روزمره، بحرانهای اخلاقی، روابط خانوادگی و چالشهای اجتماعی در جامعه ایرانی پررنگ بودهاند. نویسنده در مقدمه اشاره میکند که نگارش این داستانها حدود ده سال زمان برده و برخی از آنها پیشتر در نشریات مختلف منتشر شدهاند. داستانها از نظر موضوع و گروه سنی مخاطب، تنوع زیادی دارند و هر کدام به زاویهای از زندگی معاصر میپردازند؛ از ماجراهای جنایی و معمایی گرفته تا روایتهایی از روابط خانوادگی، خاطرات تلخ و شیرین، و حتی تجربههای زیسته در بسترهای متفاوت اجتماعی. فضای داستانها گاه واقعگرایانه و گاه با رگههایی از خیال و نمادپردازی همراه است. این مجموعه تصویری چندوجهی از جامعه و انسان معاصر ارائه میدهد و تلاش دارد با روایتهای کوتاه و تاثیرگذار، مخاطب را به تامل درباره موقعیتهای انسانی و اجتماعی وادارد.
خلاصه کتاب پالیز
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!در مجموعه داستان «پالیز»، هر داستان با فضاسازی و شخصیتپردازی خاص خود، مخاطب را وارد موقعیتی تازه میکند. داستانها اغلب با یک گره یا بحران آغاز میشوند؛ برای مثال، در داستان «به قیمت جان»، مسعود مأموریتی خطرناک را میپذیرد و وارد خانهای میشود که پر از تله و دوربین است و در نهایت با واقعیتی هولناک روبهرو میشود. در «پات»، روایت زندگی زنی را میبینیم که با مشکلات خانوادگی و عاطفی دستوپنجه نرم میکند و گذشتهای پر از کینه و بخشش را مرور میکند. «بازگشت از دوزخ» تجربهای تلخ از اسارت و خشونت را از زبان یک خبرنگار روایت میکند که در سوریه گروگان گرفته شده است. داستانهایی مانند «پارک دوبل» و «کوچهٔ نیستان» به مسائل روزمره و روابط میانفردی میپردازند و گاهی با طنز تلخ یا نگاهی انتقادی همراهاند. برخی داستانها جنبه معمایی و جنایی دارند؛ مانند «قتل با کارد آشپزخانه» که روند یک پرونده قتل را از زاویه دید پلیس دنبال میکند. در داستانهایی مثل «بچه گرگ» و «پیتزا خاطره»، شخصیتها با گذشته یا خانواده خود درگیرند و تلاش میکنند راهی برای رهایی یا آشتی پیدا کنند. مجموعه با روایتهایی از بخشش، انتقام، گناه و رستگاری، طیفی از احساسات انسانی را به تصویر میکشد و هر داستان، مخاطب را با پرسشی تازه درباره اخلاق، هویت و سرنوشت روبهرو میکند.
چرا باید کتاب پالیز را خواند؟
این مجموعه داستان با تنوع موضوعی و سبک روایی، فرصت مواجهه با موقعیتهای گوناگون انسانی را فراهم میکند. هر داستان، زاویهای متفاوت از زندگی معاصر را نشان میدهد و مخاطب را با چالشهای اخلاقی، اجتماعی و روانی روبهرو میسازد. روایتهای کوتاه و پرکشش کتاب، امکان همذاتپنداری با شخصیتها و تامل درباره تصمیمها و پیامدهای آنها را ایجاد میکند. برای کسانی که به داستانهای کوتاه با مضامین اجتماعی و انسانی علاقه دارند، این کتاب میتواند تجربهای متفاوت و چندلایه باشد.
خواندن کتاب پالیز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
«پالیز» برای علاقهمندان به داستان کوتاه فارسی، دوستداران روایتهای اجتماعی و کسانی که به مسائل روزمره و دغدغههای انسانی توجه دارند، مناسب است. همچنین برای مخاطبانی که به دنبال داستانهایی با مضامین خانوادگی، معمایی و روانشناختی هستند، این مجموعه پیشنهاد میشود.
فهرست کتاب پالیز
- به قیمت جان: داستانی معمایی و پرتنش درباره مأموریتی خطرناک و مواجهه با تلههای مرگبار.- پات: روایت روابط خانوادگی، کینههای قدیمی و تلاش برای بخشش و آشتی.- بازگشت از دوزخ: تجربه اسارت و خشونت از زبان یک خبرنگار در سوریه و مواجهه با واقعیتهای تلخ جنگ.- پارک دوبل: ماجرای یک تصادف کوچک و اختلافات روزمره میان شهروندان.- همسایهٔ روبرویی: خاطرات تلخ یک کودک از شاهد بودن جنایت در همسایگی و تاثیر آن بر زندگیاش.- کوچهٔ نیستان: روایت زندگی خانوادهای در جنوب شهر و فراز و نشیبهای آنها.- قتل با کارد آشپزخانه: داستانی جنایی درباره یک پرونده قتل و روند کشف حقیقت.- حوض حیات: روایتی با عناصر خیال و نماد، درباره آزمونهای زندگی و مواجهه با خود واقعی.- بچه گرگ: داستانی درباره دزدی، ناامنی و تلاش برای بازسازی روابط خانوادگی.- پیتزا خاطره: روایت تلخ و شیرین از گذشته، شکستها و تلاش برای بخشش.- پرونده قربانی: داستانی معمایی درباره انتقام، خیانت و کشف حقیقت در یک پرونده جنایی.- سومین نفر: روایت تاثیر یک اتفاق سرنوشتساز بر زندگی یک زن و مواجهه با حقیقتی پنهان.
بخشی از کتاب پالیز
«بوق پیام رشته افکارش را گسست . گوشیش را در دست گرفت . کلیپی- عزیزم سلام ! گوشیتو چرا جواب نمی دی ؟ می دونم از دستتم دلخوری . حقم داری . من واقعا ازت معذرت می خوام . حرفایی بهت زدم . که اصلا مستحقش نبودی . می دونی مریضی آیدا بی طاقتم کرده بود . من مثل تو نمی تونم همه چی رو تو دلم بربزم و چیزی نگم . ازت خواهش می کنم . باز هم مردونگی کن و منو ببخش . راستی خدا رو شکر عمل آیدا موفقیت آمیز بود . نگفتی پولش رو از کجا جور کردی . ما منتظرت ...با سرعت دستپاچگی کلیپ را قطع کرد . از جایش برخاست و شروع به قدم زدن کرد .- سلام ! ببخشید ده متر سیم می خواستم .مسعود نگاه به جمالی کرد . جمالی به او اشاره کرد » که پیش بیاید . مسعود با قدمهایی سنگین به طرف او رفت . جمالی سویچی را روی میز گذاشت . نجوا کرد .۰ حمیدرضا فیض اللهی۳ جرا اون باید بمیره ؟- یه ضرر هنگفت به برزو خان زده . بیشتر از این هم نیاز نیست بدونی . آذوستن رو برات پیامک کردم . یادت باشه طرف خیلی خطرناکه . قبل از تو چهار نفر دیگه از افراد برزو خان رو کشته . تنها هم زندگی می کنه . البته خونه ش تماما دوربین مداربسته ابر «- گوش کن نمی تونی الان جا بزنی . اگه تا فردا کرکس زنده باشه . خودتو و خانواده ات طعمه می شید .مسعود نگاه غضبناکی به جمالی انداخت .- عصبانی نشو . من فقط پیکم . موفق باشی .»