کتاب نبوغ کاری
معرفی کتاب نبوغ کاری
کتاب نبوغ کاری نوشتهٔ پاتریک لنچونی و ترجمهٔ سهرورد زرشکیان است. نشر مون این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در باب مسیری برای شناخت تیم، استعدادها و ناامیدیها است.
درباره کتاب نبوغ کاری
کتاب نبوغ کاری (The 6 Types of Working Genius) رویکردی جدید در زمینهٔ کشف استعدادها و بهبود عملکرد تیمی ارائه داده است. پاتریک لنچونی شش نوع «نبوغ کاری» را معرفی کرده است. او معتقد است همهٔ افراد حداقل دو نوع از این نبوغهای کاری را دارند که در آنها برجستهترند و انرژی بیشتری به آنها میدهد. به باور این نویسنده، درک این شش نوع نبوغ به افراد کمک میکند تا نقاط قوت خود را بهتر بشناسند، دلایل ناکامیها و سرخوردگیهای کاریشان را درک کنند و با همکاران بهشیوهای سازندهتر تعامل داشته باشند؛ همچنین مدیران و رهبران با شناخت ترکیب نبوغ اعضای تیم، میتوانند وظایف را بهگونهای تقسیم کنند که هر فرد بر اساس استعدادهایش بیشترین تأثیر را داشته باشد. او در بخشی از کتاب ویژگیهای هر یک از انواع نبوغ کاری و نحوهٔ تشخیص آنها در خود و دیگران را تشریح کرده؛ همچنین راهکارهایی برای تقویت نقاط قوت و مدیریت نقاط ضعف ارائه داده است.
خواندن کتاب نبوغ کاری را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب مسیری برای شناخت تیم، استعدادها و ناامیدیها پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نبوغ کاری
«یادم میآید وقتی نوجوان بودم پدرم اغلب شبها با حس ناامیدی از شغلش به خانه میآمد. هرچند که در آن زمان درک درستی از شغل نداشتم ولی این مسئله واقعاً آزاردهنده بود و دلم برای پدرم میسوخت.
وقتی متوجه ماجرا شدم که خودم شروع به کار کردم و آموختم که شغلها اصولاً منبع ناامیدی افراد هستند و دلیل این امر متفاوت است، از مدیران بد بگیر تا مدیریت ضعیف شرکت، روابط نابسامان با همکاران و اینکه فرد شغلی را بر عهده بگیرد که هیچ تناسبی با استعدادها و ظرفیتهای طبیعی او ندارد.
من خیلی خوشبخت بودم که بخش اعظمی از کارم را صرف کمک به مردم کردم تا به رضایتمندی برسند و احساس کرامت کنند اما میتوان گفت که هرگز انتظار نداشتم کار مبتکرانهای درزمینهٔ کمک به مردم برای درک استعدادهایشان و هماهنگی آن با شغلشان انجام دهم. ژوئن ۲۰۲۰ نقطهٔ عطفی برای من بود.
سالها بود که با نارضایتی شغلی دستوپنجه نرم میکردم. سردرگمی من از این حیث بود که با وجود تأسیس یک شرکت با حضور دوستان خوبم و علاقهای که به شغل و همکارانم داشتم، باز هم گهگاه احساس فرسودگی و عصبانیت میکردم.
در صبح یکی از روزهای ماه ژوئن پس از یک سری جلساتی که احساس رضایت کاری من در هرکدام از آنها نوسان داشت و بهطور مداوم در طول یک ساعت بالا و پایین میرفت، همکارم امی سؤال سرنوشتسازی از من پرسید: «مشکلت چیه؟» بنا به دلایلی، احساس کردم بهترین زمان برای شناختن این معضل فراهم آمده است. این مسئله باعث شد گفتوگویی چهارساعته داشته باشیم که در طول آن، بهصورت ناخودآگاه، مدل شش الگوی نبوغ کاری متولد شد.
بهمحض اینکه این مدل خام روی وایتبرد ترسیم شد، جرقههایی در ذهنم زده شد و بدین ترتیب بخش بزرگی از زندگی من معنا پیدا کرد.
بهطور مثال، بالاخره فهمیدم چرا در کودکی برخی از کارهای خانه را، که ازسوی والدینم به من سپرده میشد، با بیمیلی انجام میدادم و در مقابل دیگران مقاومت میکردم. الان میفهمم چرا در دانشگاه، سر بعضی کلاسها زمان بهسرعت میگذشت و در برخی از آنها از حرکت بازمیایستاد و حتی گاهی عقبعقب میرفت. الان حتی میتوانم دلیل شکستم در اولین شغلم در دنیای واقعی و دلیل پیشرفتم در دیگر مشاغل را توضیح دهم. اما بهترین بخش ماجرا این است که الان میتوانم دلایل درماندگی خودم در شرایط فعلی، چه در شغل و چه زندگی خصوصیام، را تحلیل کنم. این مسئله قطعاً یک پیشرفت شخصی بزرگ است.»
حجم
۴۳۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه
حجم
۴۳۷٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۴۴ صفحه