کتاب قیام عقل، جوشش عشق
معرفی کتاب قیام عقل، جوشش عشق
کتاب قیام عقل، جوشش عشق نوشتۀ امیر یعقوبی در انتشارات رشد فرهنگ به چاپ رسیده است.
درباره کتاب قیام عقل، جوشش عشق
در تاریخ عرفان اسلامی، جدالی میان دو مفهوم عقل و عشق وجود دارد و در آراء بسیاری از عارفان و فلسوفان اسلامی تأثرات آن دیده میشود. اگرچه این دو مفهوم از مفاهیم مهم نزد عارفان هستند؛ اما هر عارفی برای عقل و عشق تقسیمات مختلفی دارد و اندیشههای آنان در این باره یکسان نیست. برخی این دو را در جدال میدانند و طرفدار عشق هستند و برخی دیگر منکر عقل. بهطور کلی، مخالفت با عقل و تکیه بر عشق در دیدگاه بسیاری از عرفا مطرح شده است. کتاب قیام عقل، جوشش عشق ضمن تأمل بر معنا و جایگاه مفاهیم عقل و عشق در عرفان اسلامی، آرای منصور حلاج، ابن عربی و مولانا را دربارۀ این دو مفهوم بررسی کرده است.
خواندن کتاب قیام عقل، جوشش عشق را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای عرفان و تصوف پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب قیام عقل، جوشش عشق
«این کلام بر اساس اصول عرفان نظری و عملی صحیح است؛ زیرا سالک راسخ در مقام سیر به حق - بعد از طی مراحل و منازل و پشت سر گذاشتن حجابهای ظلمانی و نورانی - کم کم جز وحدت چیزی را شهود نمیکند، تا به مقام محو در وحدت میرسد و ذاتش در ذات حق محو میشود. و این سبب میشود که وجودش، حقانی گردد و غیر از حق، چیزی نبیند. سالک در این مرتبه و مقام، چون ذات، صفات و آثار و افعال خود را فانی در حق نموده و مغلوب حکم وحدت است؛ سخنانی میگوید که نشانگر فنای او در توحید و فنای ذات خود، در وجود حق است. این سخنان ناشی از تجلی ذاتی حق در سالک است که به کلی ذات او را محو و نابود کرده است. نتیجه تجلی، ظهور چنین سخنانی از سالک است؛ نظیر: «اناالحق»، «لیس فی جبتی الا لله» و «سبحانی ما اعظم شأنی».