کتاب سوزیان
معرفی کتاب سوزیان
کتاب سوزیان حاصل گردآوریهای علی بخشی است. نشر پله این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی حاوی روایتهایی دربارهٔ تاریخ بیهقی.
درباره کتاب سوزیان
کتاب سوزیان حاوی روایاتی دربارهٔ تاریخ بیهقی است. کتاب تاریخ بیهقی در قرن پنجم به قلم ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی نوشته شد. این کتاب از دوران آفرینش انسانها، تاریخ ایران و اعراب سخن میگوید. گفته میشود که نسخهٔ کامل این اثر ماندگار ۳۰ جلد بوده که اکنون فقط ۶ جلد از آن باقی مانده است. این ۶ جلد دربارهٔ حوادث و رویدادهای دورهٔ غزنویان بهویژه دوران سلطنت سلطان مسعود غزنوی است؛ به همین دلیل است که اغلب تاریخ بیهقی را بهعنوان «تاریخ مسعودی» نیز بهشمار میآورند.
شنیدن کتاب سوزیان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
شنیدن این کتاب صوتی را به دوستداران تاریخ کهن ایران پیشنهاد میکنیم.
درباره بیهقی
ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی در ۳۸۵ ه.ق. (۹۹۵ م و ۳۷۴ ه.ش.) در حارثآباد بیهق (سبزوار امروزی) به دنیا آمد. او تاریخنگار و نویسندهٔ ایرانی در دربار غزنوی است. شهرت او برای نگارش کتابی معروف به تاریخ بیهقی است که مهمترین منبع تاریخی در مورد دوران غزنوی بهشمار میرود. جلدهای باقیمانده از این کتاب، دورهٔ سلطان مسعود غزنوی اول (۴۲۱ تا ۴۳۲ هجری قمری) را پوشش میدهد.
در گاهشمار رسمی ایران روز اول آبان به یاد این نویسنده و تاریخنگار ایرانی با عنوان روز ملی نثر پارسی ثبت شده است.
بیهقی در ۴۷۰ ه.ق. (۱۰۷۷ م.) در غزنین درگذشت.
بخشهایی از کتاب سوزیان
«و مردمان را خواهی پادشاه و خواهی جز پادشاه، هر کسی را نفسیست و آن را روح گویند، سخت بزرگ و پرمایه و تنیست که آن را جسم گویند، سخت خرد و فرومایه و چون جسم را طبیبان و معالجان اختیار کنند تا هر بیماری که افتد زود آن را علاج کنند و داروها و غذاهای آن بسازند تا به صلاح باز آید. سزاوارتر که روح را طبیبان و معالجان گزینند تا آن افت را نیز معالجت کنند که هر خردمندی که این نکند، بد اختیاری که او کرده است که مهمتر را فرو گذاشته است و دست در نامهمتر زده است و چنان که آن طبیبان را داروها و عقاقیر است از هندوستان و هرجا آورده، این طبیبان را نیز داروهاست و آن خرد است و تجارب پسندیده، چه دیده و چه از کتب خوانده.
عادت زمانه چنین است که هیچ چیز بر یک قاعده نماند و تغییر به همه چیزها راه یابد. مرد به هنر نام گیرد که جهان بر صلاتین گردد و هر کسی را که برچیدند، برکشیدند و نرسد کسی را که گوید چرا چنین است.»
حجم
۶٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
حجم
۶٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه