کتاب از متن تا معنا
معرفی کتاب از متن تا معنا
کتاب الکترونیکی «از متن تا معنا» نوشتۀ بتول واعظ و محمدرضا حاجی آقابابایی در انتشارات مهراندیش منتشر شده است. این کتاب به بررسی روشهای شرح و تفسیر متون ادبی میپردازد و الگویی روشمند برای تحلیل متون ادبی ارائه میدهد. هدف اصلی این کتاب توانمندسازی دانشجویان و پژوهشگران در زمینه فهم و تفسیر متون ادبی است تا آنها بتوانند به درک بهتری از متنهای مختلف دست یابند و روشهای مختلفی را در تحلیل و تفسیر متون ادبی به کار ببرند.
درباره کتاب از متن تا معنا
کتاب از متن تا معنا روشی علمی و منسجم برای تحلیل و شرح متون ادبی ارائه میدهد. این کتاب برای دانشجویان و پژوهشگران زبان و ادبیات فارسی نوشته شده است و هدف آن فراهم کردن الگویی برای فهم عمیقتر متون ادبی است. کتاب با بررسی شیوههای مختلف استادان و پژوهشگران برجسته در این زمینه و استفاده از نظریات مفسران ایرانی و اندیشمندان غربی، چارچوبی بومی و منسجم برای شرح و تفسیر متون ادبی ایجاد کرده است. این الگویی که در این کتاب ارائه شده است، علاوه بر تطابق با سنت تفسیری ادب فارسی، قابلیت گسترشپذیری دارد و پژوهشگران میتوانند آن را با توجه به نوع متنی که بررسی میکنند، بهروزرسانی کنند.
این کتاب بهویژه برای دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی که به تحلیل و تفسیر متون ادبی میپردازند، مفید است. در این کتاب، ضمن معرفی روشهای مختلف برای تحلیل متن، به مشکلات معمولی که دانشجویان در مواجهه با متون ادبی دارند نیز پرداخته میشود و راهکارهایی برای حل آنها ارائه میشود.
این روش، علاوه بر سازگاری با سنّتهای تفسیری ایران، این امکان را به پژوهشگران میدهد که در هر زمینهای پرسشهای جدیدی مطرح کنند و متون را از ابعاد مختلف بررسی کنند.
این کتاب در واقع نهتنها بهعنوان یک منبع درسی برای دورههای تحصیلات تکمیلی ادبیات فارسی مفید است، بلکه برای هر کسی که در زمینه تحلیل و تفسیر متون ادبی علاقهمند است، میتواند منبع ارزشمندی باشد.
کتاب از متن تا معنا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
از متن تا معنا را به دانشجویان و پژوهشگران زبان و ادبیات فارسی، بهویژه کسانی که علاقهمند به تفسیر و شرح متون ادبی هستند، پیشنهاد میکنیم. همچنین، افرادی که در زمینه نقد ادبی فعالیت میکنند و به دنبال روشهای علمی و روشمند در تحلیل متون هستند، میتوانند از این کتاب بهره ببرند.
بخشی از کتاب از متن تا معنا
«دربارهٔ معنی و تعریف آن نظریههای مختلفی از گذشته تا امروز مطرح شده است، بهطوری که اصطلاح معنی مطابق با هر دیدگاهی، دلالتهای گوناگون یافته و به شیوههای مختلفی تعریف شده است. یکی از نظریههایی که بهطور خاص به معنی، تعریف، قلمرو و حدود آن پرداخته، نظریهٔ معنیشناسی در زبانشناسی است که در مکاتب مختلف زبانشناسی از گذشته تا به امروز تلقیهای مختلفی دربارهٔ آن وجود داشته است؛ نظریههایی چون نظریهٔ معنیشناسیِ تاریخی ـ فقهاللغوی، معنیشناسیِ ساختگرا، معنیشناسیِ زایشی، معنیشناسیِ نوساختگرا و معنیشناسیِ شناختی.
قلمرو دیگری که به مقولهٔ معنی پرداخته است، دانش معانی است که بهطور خاص دربارهٔ معنی جمله بحث میکند. معنایی که در علم معانی بدان پرداخته میشود، معنی ثانویهٔ و مجازی جملات است نه معنی زبانی آن. بررسی و تجزیه و تحلیل همهٔ نظریههای معنی در این مجال نمیگنجد. ازاینرو در اینجا تنها به تعریف و تبیین معنیای میپردازیم که جزءِ مفاهیم کلیدی این پژوهش است.»
حجم
۲٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۴۴ صفحه
حجم
۲٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۴۴ صفحه