کتاب خاطرات تیمسار سید ابراهیم حجازی
معرفی کتاب خاطرات تیمسار سید ابراهیم حجازی
کتاب خاطرات تیمسار سید ابراهیم حجازی با گردآوری بتول واعظ و مرتضی میردار و حسین کاوشی در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است.
درباره کتاب خاطرات تیمسار سید ابراهیم حجازی
کتاب خاطرات تیمسار سید ابراهیم حجازی جزوی از طرح تدوین تاریخ انقلاب اسلامی در مرکز اسناد انقلاب است. این کتاب خاطرات یکی از فرماندهان نظامی بعد از انقلاب را روایت میکند. یكی از منابع و مآخذ مورد استفاده در تدوین تاریخ، خاطرههای اشخاص است. هر شخصی دارای تجربۀ فردی است كه میتواند آن را در قالب خاطره روایت كند و به نوشتار درآورد. خاطره، وقایع گذشته است كه شخص آن را دیده یا شنیده و بخشی از محفوظات ذهن است كه چون از برجستگی و ویژگی خاصی برخوردار بوده، شایستگی ثبت و ماندگاری در ذهن را یافته است. خاطره حوادث، رویدادها و حتی سیر عادی زندگی روزمره است كه با گذشت زمان، در قسمتی از ذهن جای گرفته و ماندگار شده است و بنا به نیاز شخص قابل یادآوری است. با وجود گذشت زمان طولانی از تاریخ وقایع، بخشی از وقایع كه نقش مهمی در زندگی افراد داشته اند همواره در ذهن زندهاند، گرچه شرح دقیق و كامل آن و میزان یادآوری و ذكر جزئیات در افراد مختلف متفاوت است. برخی، خاطرهنویسی را در معنای عام آن، نه تنها یادآوری و نگارش دیدهها، بلكه شنیدهها هم دانستهاند كه در آن، علاوه بر زمان و مكان وقوع خاطره، به ارزیابی چگونگی وقوع آن نیز میپردازد. باید توجه داشت كه به خاطرات باید با دیده احتیاط نگاه كرد و اصول و معیارهای نقد تاریخی را به دقت در موردشان اجرا كرد و از قابل اعتماد بودن آنها مطمئن شد.انقلاب اسلامی همان گونه كه محصول فعالیت های گسترده گروهها و اقشار مختلف جامعه بوده است، باید از زبان افرادی متفاوت و متعدد نیز بازگو شود تا علاوه بر دسترسی جامع تری به جزئیات وقایع، چگونگی و زوایای گوناگون وقایع نیز پدیدار شوند.
تیمسار سید ابراهیم حجازی از فرماندهان نظامی بود و در همان اوایل انقلاب، با انفجار دفتر نخستوزيری و شهادت وحيد دستگردی، به سمت رئيس شهربانی جمهوری اسلامی ايران انتخاب شد. او پیش از انقلاب در راهنمایی و رانندگی خرمشهر حضور داشت و بعد از پیروزی انقلاب، در سمتهای ریاست شهربانی خرمشهر، عضو کمیتۀ پاکسازی و بازسازی شهربانی، ریاست پلیس هواپیمایی کشوری، رئیس پلیس تهران و ریاست اطلاعات شهربانی فعالیت کرده بود و پس از انفجار دفتر نخستوزیری عضو تیم تحقیقات در خصوص این انفجار بود. وی پس از سرپرستی شهربانی به سمت ریاست حراست کل کشور منصوب شد.
خاطرات تیمسار سید ابراهیم حجازی اطلاعات از اوضاع خرمشهر در سالهای نزدیک انقلاب، جریانهای تجزیهطللبی جنوب كشور، جریان خلق عرب و همچنین ارتباط فعالیتهای شهربانی در سالهای پرالتهاب و پرحادثۀ پس از پیروزی انقلاب اسلامی و سالها فعالیت در دانشگاه آزاد اسلامی، دیوان محاسبات كشور و ... در اختیار خواننده میگذارد.
خواندن کتاب خاطرات تیمسار سید ابراهیم حجازی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای خاطرات و زندگینامه و تاریخ معاصر ایران بهویژه تاریخ انقلاب اسلامی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱۵٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۴۲۰ صفحه
حجم
۱۵٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۴۲۰ صفحه