کتاب کلاهبردار من
معرفی کتاب کلاهبردار من
کتاب کلاهبردار من نوشتهٔ حنیف قریشی و ترجمهٔ پژمان طهرانیان است. انتشارات مان کتاب این ناداستان معاصر و انگلیسی را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب کلاهبردار من
کتاب کلاهبردار من (گزارشی از مواجهه با مالباختگی) [A Theft: My Con Man] حاوی یک ناداستان معاصر و انگلیسی است. حنیف قریشی با رویکردی که تا حدی بهشکلی از فلسفیدن بهویژه در حوزۀ روانشناسی اجتماعی پهلو زده، وضعیتی را که در آن گرفتار شده ریشهیابی کرده است. این فرایندْ برآمده از کاوش در تجربهای بهظاهر شخصی است؛ مواجهه با مرد کلاهبرداری که اندوختۀ یک عمرِ نویسنده را به باد داده است. حنیف قریشی در این اثر بهطور گسترده و چندبعدی به تأملاتی عموماً بدبینانه گریز زده است؛ تأملاتی در گذشته و حال و آیندۀ خودِ هنرمند - نویسندهاش و بهطور کلی در نوع بشر و نظم جهانی، بهلحاظ سیاسی و اجتماعی، حقوقی و اقتصادی، مذهبی و فرهنگی و هنری.
در یک تقسیمبندی میتوان ادبیات را به دو گونهٔ داستانی و غیرداستانی تقسیم کرد. ناداستان (nonfiction) معمولاً به مجموعه نوشتههایی که باید جزو ادبیات غیرداستانی قرار بگیرد، اطلاق میشود. در این گونه، نویسنده با نیت خیر، برای توسعهٔ حقیقت، تشریح وقایع، معرفی اشخاص یا ارائهٔ اطلاعات و بهدلایلی دیگر شروع به نوشتن میکند. در مقابل، در نوشتههای غیرواقعیتمحور (داستان)، خالق اثر صریحاً یا تلویحاً از واقعیت سر باز میزند و این گونه بهعنوان ادبیات داستانی (غیرواقعیتمحور) طبقهبندی میشود. هدف ادبیات غیرداستانی تعلیم همنوعان است (البته نه بهمعنای آموزش کلاسیک و کاملاً علمی و تخصصی که عاری از ملاحظات زیباشناختی است)؛ همچنین تغییر و اصلاح نگرش، رشد افکار، ترغیب یا بیان تجارب و واقعیات از طریق مکاشفهٔ مبتنی بر واقعیت، از هدفهای دیگر ناداستاننویسی است. ژانر ادبیات غیرداستانی به مضمونهای بیشماری میپردازد و فرمهای گوناگونی دارد. انواع ادبی غیرداستانی میتواند شامل اینها باشند: جستارها، زندگینامهها، کتابهای تاریخی، کتابهای علمی - آموزشی، گزارشهای ویژه، یادداشتها، گفتوگوها، یادداشتهای روزانه، سفرنامهها، نامهها، سندها، خاطرهها و نقدهای ادبی.
خواندن کتاب کلاهبردار من را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات غیرداستانی انگلستان و قالب جُستار پیشنهاد میکنیم.
درباره حنیف قریشی
حنیف قریشی در ۵ دسامبر ۱۹۵۴ به دنیا آمد. او نمایشنامهنویس، فیلمنامهنویس، فیلمساز و کارگردانی بریتانیایی از تبار پاکستانی و انگلیسی است. موضوعات آثار او بیشتر دربارهٔ نژاد، ملیگرایی، مهاجرت و جنسیت است. او در کینگز کالج لندن فلسفه خوانده و همیشه بزرگترین مشکل خود را اختلاف فرهنگی میان افراد دانسته است. ناداستانِ «کلاهبردار من»، مجموعه جستارِ «وطن من کجاست؟»، مجموعه داستان «زنی که از حال رفت»، رمانهای «نزدیکی» و «عشق سالهای غم» از آثار مکتوب اوست.
حجم
۵۲۷٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۷۳ صفحه
حجم
۵۲۷٫۴ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۷۳ صفحه